Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2020068946
Dossiernummer gemeente: 202000515
Inrichtingsnummer: 20200622-0002
De gemeente Geel heeft op 20/10/2020 een aanvraag Aanvraag omgevingsproject ontvangen voor het herbouwen van een supermarkt. De aanvraag werd op 22/12/2020 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
Shoprent nv
Meensesteenweg 608 te 8800 Roeselare
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging: Antwerpseweg 76B te 2440 Geel
Kadastrale ligging: Afdeling 13373, sectie L, perceel 314/02K, 314/02L, 314/02M, 314C, 314D, 314E, 314F, 314G, 314K, 314M, 314N, 314T, 314V, 314W
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
Koninklijk besluit van 28 juli 1978 - Gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28/07/1978
bestemming: ambachtelijke bedrijven en kmo's
De industriegebieden zijn bestemd voor de vestiging van industriële of ambachtelijke bedrijven. Ze omvatten een bufferzone. Voor zover zulks in verband met de veiligheid en de goede werking van het bedrijf noodzakelijk is, kunnen ze mede de huisvesting van het bewakingspersoneel omvatten. Tevens worden in deze gebieden complementaire dienstverlenende bedrijven ten behoeve van de andere industriële bedrijven toegelaten, namelijk: bankagentschappen, benzinestations, transportbedrijven, collectieve restaurants, opslagplaatsen van goederen bestemd voor nationale of internationale verkoop.
De gebieden voor ambachtelijke bedrijven en de gebieden voor kleine en middelgrote ondernemingen. Deze gebieden zijn mede bestemd voor kleine opslagplaatsen van goederen, gebruikte voertuigen en schroot, met uitzondering van afvalprodukten van schadelijke aard.
bestemming: agrarische gebieden
De agrarische gebieden zijn bestemd voor de landbouw in de ruime zin. Behoudens bijzondere bepalingen mogen de agrarische gebieden enkel bevatten de voor het bedrijf noodzakelijke gebouwen, de woning van de exploitanten, benevens verblijfsgelegenheid voor zover deze een integrerend deel van een leefbaar bedrijf uitmaakt, en eveneens para-agrarische bedrijven. Gebouwen bestemd voor niet aan de grond gebonden agrarische bedrijven met industrieel karakter of voor intensieve veeteelt, mogen slechts opgericht worden op ten minste 300 m van een woongebied of op ten minste 100 m van een woonuitbreidingsgebied, tenzij het een woongebied met landelijk karakter betreft. De afstand van 300 en 100 m geldt evenwel niet in geval van uitbreiding van bestaande bedrijven. De overschakeling naar bosgebied is toegestaan overeenkomstig de bepalingen van artikel 35 van het Veldwetboek, betreffende de afbakening van de landbouw- en bosgebieden.
bestemming: bestaande autosnelwegen
Ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakeningslijn kleinstedelijk gebied Geel goedgekeurd op 06/07/2012
bestemming: artikel 1 : Afbakeningslijn kleinstedelijk gebied Geel
Ruimtelijk uitvoeringsplan Antwerpseweg goedgekeurd op 10/04/2012
bestemming: artikel 3 : reservatiestrook voor aanleg Antwerpseweg met ventwegen
bestemming: artikel 2 : zone voor openbare weg
bestemming: artikel 1 : zone voor handelslint grootschalige handelszaken
Ruimtelijk uitvoeringsplan RUP zonevreemde woningen (enkel van toepassing op zonevreemde woningen) goedgekeurd op 29/01/2009
bestemming: overdruk zonevreemde woningen II
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag is gesitueerd in een ruimtelijk uitvoeringsplan. De aanvraag dient getoetst te worden aan de bepalingen van het ruimtelijke uitvoeringsplan.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is in overeenstemming met de bestemming en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Afwijkings- en uitzonderingsbepalingen
Niet van toepassing.
Verordeningen
Aanvulling historiek
///
De aanvraag betreft het herbouwen van een supermarkt
Type handelingen: stedenbouwkundige handelingen, exploitatie van een ingedeelde inrichting, kleinhandelsactiviteiten
Stedenbouwkundige handelingen
De aanvraag betreft het :
Slopen bestaande bebouwing (handel 976 m2 + 1.272 m2)
Verwijderen bestaande verhardingen (in projectgebied)
Verwijderen enkele hoogstammige bomen
Bouwen van één handelsruimte voor “Delhaize”
Aanleggen van nieuwe parking (projectzone)
Plaatsen van reclametotems
Planten van enkele nieuwe bomen
In deze suburbane context ontwikkelt Shoprent een nieuw filiaal voor supermarktketen Delhaize. Op de gelijkvloers voorziet men de handelsruimte zelf incl. opslag en lokalen voor verwerking van etenswaren. Op de verdieping is er plaats voor sociale en technische lokalen.
Het projectgebied is momenteel bebouwd. Aldi en Blokker hadden hier in het verleden een filiaal. Op dit moment zijn de 2 handelsruimten leegstaand. Op hetzelfde perceel bevinden zich nog enkele handelsruimten. Deze blijven behouden en behoren niet tot het onderwerp van deze aanvraag. Ook de circulatie rondom deze handelsruimten behoord niet tot deze aanvraag.
Het project maakt deel uit van PRUP Antwerpseweg uit 2012. Het projectgebied is gelegen in de zone aangeduid met art. 1: Zone voor handelslint grootschalige handelszaken.
Als voorschriften worden volgende twee artikels opgenomen:
Artikel 1.0: Zone voor handelslint grootschalige handelszaken
Zone is bestemd voor volgende hoofdactiviteiten:
-grootschalige handelszaken, d.w.z. handelszaken waarbij de gebouwoppervlakte min. 1000 m2 per (winkel)unit en max. 5000 m2 per gebouw bedraagt.
Het nieuwe filiaal heeft een oppervlakte van 3045 m2 bruto. Hierdoor is het project conform de opgestelde voorschriften.
Per bedrijfsperceel zijn volgende activiteiten toegestaan als complementaire functie:
-gerelateerde kantoren en sociale lokalen (kleedkamers, sanitair, refter, …), met een maximale oppervlakte van 20% van de gelijkvloerse bruto-vloeroppervlakte van de bebouwing.
Deze lokalen bevinden zich op de verdieping. De bruto oppervlakte van deze verdieping bedraagt 477 m2. Ten opzichte van de gelijkvloerse bruto-vloeroppervlakte verhoudt dit zich met 15,5%, waardoor men onder de drempel blijft van de 20%.
Mobiliteit :Er werd een MOBER opgesteld voor de beoordeling van de impact op de mobiliteit.
Hierin komt Keppler Consulting tot het volgende besluit:
Het aandeel van het verkeer van het project op het omliggende wegennet is niet onbelangrijk, maar ligt bij ca. 5% van het verkeer op de Antwerpseweg N19. Aldi en Blokker hadden samen een aandeel van 4%. Door het project Delhaize zal de I/C verhouding op de kritische wegvakken van de N19 nauwelijks beïnvloed worden. Ten opzichte van de Antwerpseweg (intensiteit en aansluiting) zijn geen grote veranderingen te verwachten.
Perceelsbezetting: Er wordt een minimale bezettingsindex (B/T) van 50% verwacht, tenzij de bouwvrije afstanden dit verhinderen. Er wordt in het projectgebied een bezettingsindex behaald van 34,29 %. Langs 3 zijden van het gebouw respecteert men de bouwvrije afstanden. Aan de voorzijde bevindt zich de parking.
Ten opzichte van de perceelsgrenzen gelden volgende bouwvrije afstanden:
-minimum 5 m langs de Antwerpseweg, waarbij rekening wordt gehouden met een variabele inplanting van de voorgevels van verschillende bedrijven in functie van het gemeenschappelijk gebruik van de zone tussen de Antwerpseweg en de bedrijven.
-minimum 3 meter langs de niet aangebouwde perceelsgrenzen, waarbij per cluster van bedrijven ook rekening wordt gehouden met mogelijkheden voor zijdelings groen in relatie met het achterliggende landschap
-minimum 4 m ten opzichte van de achterste perceelsgrens of de zonegrens
In de zone achter de woningen wordt er minimaal 3 meter afstand behouden.
Aan westelijke en zuidelijke zijde kan men niet verder bouwen gezien de bouwvrije zone langsheen waterlopen van 2e categorie (5m).
De bouwhoogte van de kroonlijn bedraagt 8m40. Enkel op 1 hoek wordt de gevel doorgetrokken naar 13m30, maar dit enkel ten behoeve van publiciteit richting Antwerpseweg toe.
De dakvorm en dakhelling moeten maximaal afgestemd worden op een mogelijke benutting van (passieve) zonne-energiewinning, voor zover de bedrijfsvoering dit toelaat.
Men voorziet een plat dak met een helling van slechts 3%. Op deze lichte helling kunnen er makkelijk zonnepanelen en dergelijke voorzien worden.
Voor de gevels worden volgende materialen gebruikt: Onderaan een betonplint: Dit is functioneel, maar ook esthetisch en voornamelijk duurzaam. Tot een hoogte van 3m50 , dezelfde hoogte als de gordijngevel, wordt de gevel uitbekleed met Eternit panelen. Boven deze hoogte tot aan de dakrand wordt de gevel bekleed met verticale houten spijlen van Bewood.
Aanleg niet bebouwde zone : Minimaal 10 % van de niet bebouwde zone moet per perceel verplicht beplant worden, waarbij tenminste de parkeerzone via opgaand groen gestructureerd en afgeschermd wordt. De groenstructuur ondersteunt eveneens de beeldwaarde van de bedrijfsgebouwen. Momenteel is 25,36 % van het projectgebied groenzone, incl. ondiepe wadi en bufferzone t.o.v. de waterloop.
De delen van het terrein die worden gebruikt voor toegangen, parkeerplaatsen, laad-of losplaatsen mogen worden verhard. De aanleg van verhardingen moet zodanig gebeuren dat het hemelwater de mogelijkheid krijgt om maximaal door te dringen in de ondergrond door afleiding van het hemelwater naar de onverharde delen, of door het gebruik van waterdoorlatende materialen, tenzij dit vanuit andere regelgeving niet is toegestaan. Enkel de wegenis is voorzien in asfalt, omdat dit de meest duurzame manier is. De parkeerplaatsen worden in waterdoorlatende klinkers voorzien. De asfaltoppervlakte en het gebouw worden afgeleid naar de wadi achter het gebouw.
Het niet bebouwde of verharde gedeelte van het perceel wordt ingericht als groenzone. Er wordt gebruik gemaakt van streekeigen beplanting.
Er werd een intern advies van de stad Geel overgemaakt omtrent de aanvraag.
Er werd daarin gevraagd om op de parking een 7 tal hoogstammige bomen te voorzien. Uiteindelijk heeft men een 5 tal van deze grote bomen voorzien op de parking zelf. Ten opzichte van de woningen (welke gelegen zijn langsheen de Antwerpseweg), worden er ook een heel aantal bomen voorzien, welke samen met de haag voor een buffer zullen zorgen. De aanvrager heeft op aanraden van het advies gekozen voor verschillende boomsoorten voor de diversiteit. Voor de groenaanleg wordt er overigens ook ingegaan op het voorstel uit het advies nl. Het plaatsen van kruidachtige vegetatie. De soorten en de posities hiervan zijn terug te vinden op het groenplan.
In het gebouw zijn alle publieke delen toegankelijk. Zo zal er geen (of max. 2 cm) drempel zijn aan de inkom. Er wordt een toegankelijk klantentoilet voorzien. In de winkel zelf zullen er voldoende brede doorgangen zijn.
Volgens de aanvrager voldoet de aanvraag aan de gewestelijke hemelwaterverordening en is het project afgestemd met de dienst integraal waterbeleid van de provincie.
Bestaande groenzones langs perceelgrenzen worden zoveel als het kan behouden.
De aanleg van bovengrondse buffer-of infiltratievoorzieningen dient te gebeuren volgens de principes van de natuurtechnische milieubouw. De aanvraag aan de gewestelijke hemelwaterverordening. Het project is ook afgestemd met de dienst integraal waterbeleid van de provincie.
De mate waarin bij de inrichting van het terrein en de uitvoering van gebouwen en constructies rationeel gebruik gemaakt wordt van duurzame, milieuverantwoorde materialen.
De materialen zijn allen van duurzame aard. De houten lamellen worden uitgevoerd met alu lamellen met een fineer bekleding. Men heeft het esthetische voordeel van hout, maar ook het duurzame van alu lamellen. Hierdoor is er geen werking van het hout alsook geen degradatie van het materiaal.
Er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen voor het verwarmen en koelen. In het projectgebied is de ruimte zo efficiënt mogelijk ingevuld. Een aantal lokalen worden op de verdieping voorzien om zo efficiënt mogelijk met de grondoppervlakte om te springen. De parking is volgens de verordening ruim, maar uit ervaring weet Delhaize dat ze in realiteit het uitgewerkte aantal (volgens laatste plannen 115 pp) nodig hebben. De vrijgekomen hoek van het perceel achter de winkel, biedt dan weer ruimte voor een benodigde wadi.
Op de tekeningen is terug te vinden dat er 1 hemelwaterput voorzien wordt voor herbruik. Doorgaans neemt men 1 put per unit. Zo wordt er 10.000 l water ter beschikking gesteld voor herbruik via dienstkraantjes en toiletten. Deze put heeft een overloop naar een buffer-en pompput. Hierin wordt ook het hemelwater van de parking verzameld. Deze pompput zal nodig zijn om het hemelwater naar de te bufferen infiltratievoorziening te leiden en op te pompen. Deze voorziening bevindt zich zeer hoog en is ondiep. Men heeft hiervoor gekozen op aanraden van de dienst integraal waterbeheer van de provincie.
Het project is gelegen in “collectief te optimaliseren buitengebied”. Dat wil zeggen dat er straatriolering gepland is. Er wordt daarna verwacht van aan te sluiten op deze riolering vanaf dit mogelijk is. Op dit moment wordt het hemelwater afgevoerd naar de achterliggende waterloop. Het vuil water alsook het fecaal water, wordt opgevangen in ruim voorziene septische putten, zoals verwacht wordt. Voor het nieuwe gebouw voorziet men dit ook op deze manier. Er wordt daarnaast reeds een verzamelput voorzien, hierop kan dan later aangesloten worden eens de riolering van de straat aangelegd wordt.
De geplande werken bevinden zich langs een steenweg waar handel zich reeds gedurende lange tijd vestigt. Momenteel bevinden zich zoals eerder vermeld reeds handelspanden op het terrein. Er werd enkele jaren terug ook nog eens een PRUP opgemaakt dat grootschalige handel toelaat langsheen de Antwerpseweg en op deze manier clustert.
De stad Geel heeft eigen voorschriften opgenomen in een parkingverordening.
Momenteel voorziet men 115 parkeerplaatsen waarvan er 7 voorzien zijn voor andersvaliden. Met dit aantal komt men aan één parkeerplaats per 30,6 m2 handel, waardoor men voldoet aan de gevraagde 1pp per 50 m2. Omdat elektrisch rijden in de toekomst de norm zal worden, wordt minstens 1 pp per 10 pp met laadvoorziening opgelegd. Voor fietsers voorziet men 30 fietsenstallingen voor klanten en 22 stallingen voor personeel. In de verordening worden geen normen opgelegd omtrent fietsenstallingen voor andere gebouwen dan meergezinswoningen. Deze aantallen komen tot stand door de berekeningen in het Mober.
De parkeerplaatsen dienen volgens de verordening steeds een minimale breedte van 2,5m (3,5 m bij een andersvalidenparking) te hebben. Daarnaast moeten ze allen een diepte van 5,5 m (6 m bij andersvalidenparking) te beschikken. De rijwegen tussen de parkeerstroken zijn breder dan de minimaal gevraagde 6 m. Parkeerplaatsen worden steeds uitgevoerd in waterdoorlatende klinkers.
Ontsluiting van het perceel geschiedt via een inrit langs de Antwerpseweg en een in-en uitrit langs de Wolfsbossen. Deze manier van ontsluiten wordt goed beoordeeld door advies van de stad zelf.
Noch binnen het projectgebied noch in de zeer nabije omgeving zijn waardevolle
cultuurhistorische aspecten terug te vinden. De archeologienota sluit echt niet uit of er al dan niet iets gevonden kan worden in de bodem. Ze stellen dus voor in het programma van maatregelen om een eerst bodemonderzoek uit te voeren. Verder staan er ook nog vervolgonderzoeken vermeld indien er een aanwijzing teruggevonden zou worden.
De archeologienota werd ingediend op 01/10/2020. Project ID bij Agentschap Onroerend Erfgoed is 16229.
Het bestaande terreinprofiel wordt slechts heel beperkt gewijzigd. De nulpas van het gebouw werd vastgelegd op 21,80 m TAW, ongeveer gelijk met de nulpas van de huidige gebouwen. Deze hoogte is doorgesproken met de Dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Antwerpen. Dit is nodig gezien de site (voor een heel erg klein deel) gelegen is in “effectief overstromingsgevoelig gebied” (volgens de kaart van 2017 geopunt). De provincie is hiervoor bevoegd aangezien de site afwatert naar een onbevaarbare waterloop van 2de categorie (Poeyelveldloop). De hoogte van het veilig bouwpeil wordt afgesproken met Michiel De Mol in mail dd. 26/05/2020. De nulpas voldoet omdat men nagekeken heeft dat het peil 21,14 m TAW zit bij T100. Voor de dienst DIW volstaat er reeds een pas van 21,55 m TAW.
De infiltratie-en buffervoorziening wordt voorzien achter het gebouw en mag overlopen in de Poeyelveldloop. Door het overstromingsgevoelig karakter van de waterloop, wordt er wel gevraagd om 330m3/ha i.p.v. 250m3/ha buffervolume te voorzien.
Aan de hand van onderstaande bodemkaart valt af te lezen dat de bodem een drainageklasse d bezit. Bij deze klasse wordt er verwacht dat men geen ondergrondse infiltratievoorziening kan plaatsen, vanwege deze gemiddeld slecht drainerende bodem.
Watertoets -overstromingsgevoelige gebieden 2017 (bron geopunt)
Voor het project werd een MER-screening opgemaakt in het loket. Deze aanvraag heeft geen aanzienlijke invloed op de gezondheid.
Voor wat betreft toegankelijkheid wordt het volgende voorzien:
Voor en achter elke publieke deur is voldoende plaats voor een vrije en vlakke draaicirkel van 150 cm diameter.
Aan de publieke kant van elke publieke deur is een vrije wandlengte van min. 50 cm voorzien.
De dorpels van de hoofdentrees en de nooduitgangen zijn gelijk gelegd met het voetpad/buitenverharding zodat andersvaliden gemakkelijk het gebouw kunnen betreden en verlaten. Het niveauverschil bedraagt hier maximaal 2 cm.
Er zijn 115 parkeerplaatsen, waarvan 7 ( 6% voor eerste 100pp, daarna 1 extra per 50 extra pp ) is voorbehouden voor een andersvalide.
Er wordt naast de inkom een publiek toegankelijk toilet voorzien.
Voor het slopen van de bestaande constructies is een sloopopvolgingsplan bijgevoegd.
Kleinhandelsactiviteit
De aanvraag werd ingediend op 28 september 2020 door de heer Didier Kerckhof, vertegenwoordiger van SHOPRENT nv, Meensesteenweg 608, B-8800 ROESELARE, voor het kleinhandelsaspect bijgestaan door S-Consult BV, Molenbergstraat 37, 9190 Stekene (BE0871.450.473).
Shoprent wenst een nieuw filiaal voor supermarktketen Delhaize De Leeuw Comm. V., Osseghemstraat 53, 1080 BRUSSEL (BE 0402.206.045) te ontwikkelen.
De aanvraag werd door de gemeentelijke omgevingsambtenaar van de stad Geel volledig en ontvankelijk verklaard op 22 december 2020.
De aanvraag heeft betrekking op een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen, voor ingedeelde inrichtingen en activiteiten, en voor kleinhandelsactiviteiten, met het oog op de sloop van een apart handelsgebouw deel uitmakende van het bestaande handelsgeheel, de bouw van een nieuw handelsgebouw, het wijzigen van de publiciteitsinrichting, gepaard gaande met een wijziging van categorieën binnen het handelsgeheel en een beperkte uitbreiding van de totale netto handelsoppervlakte, van het handelsgeheel gelegen aan de Antwerpsesweg 74-76, te 2440 Geel, gekadastreerd Geel, derde afdeling, wijk L, percelen 314/K, 314/M, 314/F, 314/W, 314/C, 314/E, 314/D, 314/V, 314/G en 314/T. De voormalige supermarkt van Aldi en de aangrenzende winkelruimte (Blokker) zullen worden vervangen door een nieuw winkelpand.
Volgens de voorliggende aanvraag breidt de totale netto handelsoppervlakte uit van 7.428 m² tot 7.597 m², aangevraagd voor:
-de verkoop van goederen behorende tot de categorie 1 (voeding) op 1.661 m² in plaats van 681 m²,
-de verkoop van goederen behorende tot de categorie 2 (uitrusting van de persoon) op 3.603 m² (ongewijzigd),
-de verkoop van goederen behorende tot de categorie 3 (planten, bloemen en goederen voor landen tuinbouw) op 20 m², en
-de verkoop van goederen behorende tot de categorie (andere goederen) op 2.313 m² in plaats van 3.124 m².
De Deputatie van de provincie Antwerpen heeft op 19 december 2019, in beroep, een omgevingsvergunning (voor kleinhandelsactiviteiten) geweigerd, nadat deze ook al in eerste aanleg werd geweigerd door het College van Burgemeester en Schepenen van Geel op 15 juli 2019, m.b.t. het project aangevraagd op 23 april 2019. Tegen de beslissing van de Deputatie werd op 21 februari 2020 een beroep ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De bedoeling van die aanvraag was een vergunning te verkrijgen teneinde:
-de in de hoofdcluster vrijgekomen unit van Orchestra-Prémaman uit te breiden en op te delen in twee units voor Blokker (gevestigd in het aparte handelsgebouw) en voor Pro Duo;
-de oude unit van Pro Duo samen te voegen met die van Torfs, zodat die zaak over een grotere oppervlakte zou beschikken. Voor de oude unit van Blokker was nog geen nieuwe invulling bekend.
In huidige aanvraag wordt daarom opnieuw vertrokken van de netto handelsoppervlakte en categorieën, zoals socio-economisch vergund op 1 juni 2015 door het College van Burgemeester en Schepenen (dossiernummer 2015_CBS_01352):
kleding (e5-mode), categorie 2: 725m²
meubelen en binnenhuisdecoratie (Kvik), categorie 4: 699m²
kleding (Noba-voorheen C&A), categorie 2: 776m²
kappers- , cosmetica- en parfumerieproducten (Pro Duo), categorie 2: 237m²
schoenen (Torfs), categorie 2: 668m²
kleding (JBC), categorie 2: 745m²
tuinmeubelen en accessoires (Buitenhof), categorie 4: 900m²
baby- en verzorgingsproducten (voorheen Orchestra), categorie 2 en 4: 853m²
supermarkt (voorheen Aldi), categorie 1, 2, 3 en 4: 956m²
non-food (Blokker), categorie 4: 869m²
Uit de toelichting blijkt dat de bedoeling van de thans voorliggende aanvraag is:
-de vestiging van een Delhaize in de nieuwbouw die in de plaats zal komen van het bestaande, aparte handelsgebouw waarin Aldi en Blokker (of liever de eventuele nieuwe overnemer ervan, aangezien inmiddels de oorspronkelijke overnemer Mega World ook reeds failliet is);
-de verhuis van “Blokker” naar de vroegere unit van Orchestra-Prémaman, in de hoofdcluster, waarbij de volledige netto handelsoppervlakte van de categorieën 2 en 4 van die handelszaak behouden blijven.
De totale netto-verkoopoppervlakte van de supermarkt bedraagt 1.994m² en zal worden ingedeeld volgens :
categorie 1 (voeding) : 1.661m²
categorie 2 (persoonsuitrusting) : 111m²
categorie 3 (bloemen, planten en goederen voor land- en tuinbouw) : 20m²
categorie 4 (andere) : 202m²
De totale netto-verkoopoppervlakte van het handelscomplex zal 7.597m² worden of een lichte uitbreiding met 169m². Het voormalige assortiment van Blokker komt immers te vervallen, omdat het gebouw zal worden afgebroken. Blokker/Mega World neemt het vergund assortiment van Orchestra Prémaman integraal over.
Op 23 december 2020 vroeg stad Geel via het Omgevingsloket advies aan VLAIO m.b.t. dit aanvraagdossier in het kader van een omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten. Het Agentschap vroeg op haar beurt op 5 januari 2021 een subadvies aan het Comité voor Kleinhandel.
Het Comité voor Kleinhandel verleende op 12 januari 2021 een voorwaardelijk gunstig advies. De voorwaarde luidt dat moet vermeden worden dat de inrit die het dichtste bij Geel Punt ligt ook als uitrit wordt gebruikt.
Overeenkomstig artikel 13 van het Decreet van 15 juli 2016 betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid wordt de aanvraag getoetst aan de basisdoelstellingen van het integraal handelsvestigingsbeleid.
Basisdoelstelling 1: Het creëren van duurzame vestigingsmogelijkheden voor kleinhandel, met inbegrip van het vermijden van ongewenste kleinhandelslinten
Het project waarvan sprake in dit dossier maakt deel uit van het gewestplan Herentals-Mol (17): ambachtelijke bedrijven en KMO’s (1100).
In het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen wordt Geel geselecteerd als structuur-ondersteunend kleinstedelijk gebied. Geel maakt deel uit van het stedelijk netwerk “Kempische As”. Als structuurondersteunend kleinstedelijk gebied werd Geel automatisch ook als economisch knooppunt geselecteerd. De Antwerpseweg (N19) in Geel is binnen het RSPA geselecteerd als een kleinhandelsconcentratie type I.
De Afbakening van het kleinstedelijk gebied Geel werd definitief vastgesteld door de provincie Antwerpen en bevestigd door de Vlaamse regering op 6 juli 2012. Het project en de omgeving ervan bevinden zich duidelijk binnen de afbakeningslijn. Als onderdeel hiervan werd o.a. het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Antwerpseweg (deelprup 7) opgemaakt. In de toelichtingsnota staat: “Door het PRUP Antwerpseweg wordt een zone die feitelijk al een handelszone is, juridisch herbestemd naar deze bestemming. Tegelijk wordt de zone ruimtelijk geherstructureerd zodat op termijn een meer kwalitatief en duurzaam ruimtegebruik tot stand kan komen. De betreffende zone langs de Antwerpseweg bevat diverse functies en functioneert al grotendeels als handelslint. De nieuwe winkel van Delhaize bevindt zich binnen deze handelszone. In artikel 1 van het PRUP Antwerpseweg wordt deze zone omschreven als “zone voor handelslint grootschalige kleinhandel”. Daarnaast wordt het handelslint (feitelijke toestand) juridisch effectief bestemd tot handelszone.
In het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan van Geel staat met betrekking tot het activiteitenlint Antwerpseweg: “De Antwerpseweg (N19) is in de taakstelling voor bedrijventerreinen van het RSPA opgenomen als 'kleinhandelsconcentratie die ruimtelijk samenhangt met een stedelijk gebied Type l‟.
In de Beleidsvisie Ruimte Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 4 september 2017, wordt ervan uitgegaan dat de handelsaanbod in de handelskern van Geel bij de omgeving moet passen. Grootschalige detailhandel, waar hoofdzakelijk in grote hoeveelheden wordt aangekocht, of grote winkels die een aanbod hebben van uitzonderlijke (stuk)goederen waarvoor men op de wagen is aangewezen om ze te kunnen transporteren, zijn welkom op de Antwerpseweg omdat ze moeilijk verweefbaar zijn in de handelskern. Op dit ogenblik betekent dit dat die handelszaken een minimale handelsoppervlakte van 1.000 m² moeten hebben.
Besluit: de locatie is op stedenbouwkundig (juridisch) vlak juist gelegen.
Basisdoelstelling 2: Het waarborgen van een toegankelijk aanbod voor consumenten
De supermarkt biedt een algemeen gamma aan van kwaliteitsvolle convenience goederen en richt zicht tot klanten die hun dagdagelijkse boodschappen doen. Ze hebben hiervoor alles in huis voor alle lagen van de bevolking.
De nieuwe winkel van Delhaize zal de gebruikelijke openingsuren van alle winkels van Delhaize kennen namelijk van 8 tot 20.00 van maandag tot zaterdag.
Er blijkt een totaal marktpotentieel van 104.371 inwoners te zijn, ofwel 45.182 gezinnen. Volgens het ADSEI bestaat een gemiddeld Vlaams gezin immers uit 2,3 personen.
Besluit: Het toegankelijk aanbod voor consumenten zal gewaarborgd blijven en worden versterkt.
Basisdoelstelling 3: Het waarborgen en versterken van de leefbaarheid in het stedelijk milieu, met inbegrip van het versterken van kernwinkelgebieden
Het Decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid maakt een onderscheid tussen concentraties binnen het stedelijke milieu en concentraties buiten het stedelijke milieu. Stedelijk milieu verwijst naar een woonkern die een ruimtelijk samenhangend geheel vormt van woongelegenheden, werkplekken en basisvoorzieningen die samen een kernfunctie vervullen.
Het project is stedenbouwkundig (juridisch) juist gesitueerd en voldoet aan de stedenbouwkundige visie van de diverse overheden.
Door het PRUP Antwerpseweg wordt een zone die feitelijk al een handelszone is, juridisch herbestemd naar deze bestemming. Tegelijk wordt de zone ruimtelijk geherstructureerd zodat op termijn een meer kwalitatief en duurzaam ruimtegebruik tot stand kan komen. De betreffende zone langs de Antwerpseweg bevat diverse functies en functioneert al grotendeels als handelslint. Naast zuivere kleinhandel komen ook woningen, woningen met kleinhandelsfunctie, grootschaligere handel, kleinhandel met atelier (productieruimte), bedrijvigheid met verkoopsfunctie (garages), en diensten voor.
Op basis van de besproken demografische factoren kunnen we besluiten dat Geel niet dichtbevolkt is. Qua inkomen scoort Geel aan de gemiddelde kant. Dit betekent dat de koopkracht in Geel redelijk is.
Het aangeboden assortiment van Delhaize wordt doelgericht (run-shopping) en niet als onderdeel van een uitstapje naar het stadscentrum (fun-shopping) bezocht.
Doordat het assortiment van een voedingssupermarkt zoals deze Delhaize vooral bestaat uit een groot aanbod van voedingswaren, zullen een aantal klanten zich met de wagen naar de winkel van Delhaize begeven om “boodschappen te doen”. In dit geval worden boodschappen één keer per week ingekocht in grotere hoeveelheden. Het is voor Delhaize belangrijk om parking te kunnen voorzien vlakbij de winkel zodat klanten hun boodschappen kunnen inladen in de wagen. In combinatie met de beschikbare oppervlakte die een voedingssupermarkt nodig heeft om het concept te kunnen installeren, zorgt dit ervoor dat zij zich best vestigen op gemakkelijk met alle vervoer bereikbare locaties voor winkels met grotere oppervlaktes en met een parking, binnen of buiten de feitelijke gemeentelijke kern.
De supermarkt is goed bereikbaar en beschikt over een ruime parking met 115 parkeer-plaatsen (inclusief 7 voor andersvaliden, 11 met laadpunt en 4 voor gezinnen) met één inrit aan de Antwerpseweg en een uitrit voorzien aan de Wolfsbossen.
Door de gevolgde trajecten voor de vorming van deze diverse overheidsvisies werd de leefbaarheid van het stedelijk milieu reeds meermaals beoordeeld, waardoor alles reeds werd afgewogen en geverifieerd.
Besluit: De leefbaarheid van het stedelijk milieu is en blijft gewaarborgd. Het project betreft de afbraak van twee verouderde winkels (Aldi en Blokker) en de vervanging door een nieuwbouw voor Delhaize. Deze inplanting langsheen de Antwerpseweg is een handelsas met grootschalige handelszaken. De beleidsvisie Ruimte Geel stelt dat de stad Geel de focus legt op een compact en bloeiend handelscentrum en complementaire (grootschalige) handelsfuncties op de Antwerpseweg.
Basisdoelstelling 4: Het bewerkstelligen van een duurzame mobiliteit
Voor de opmaak van dit dossier werd door de eigenaar van de site een mobiliteitsstudie Mober aangevraagd bij Keppler Consulting.
De belangrijkste weg in Geel is de autosnelweg E313/A13 met twee op- en afritten (23 – Geel West en 24 – Geel Oost) juist buiten de gemeente. Deze autosnelweg loopt ter hoogte van Geel parallel met het Albertkanaal. Het afrittencomplex ‘Geel-West’ op de E313 werd volledig aangepast en de bruggen over de E313 en het Albertkanaal vervangen. Langs beide op- en afritten van de E313 zijn ruime rotondes voorzien.
De Antwerpseweg is een onderdeel van de N19. De N19 vormt de centrale verbindingsweg tussen het centrum van Geel en de E313. Op deze locatie is de vestiging vlot te bereiken met alle gebruikelijke middelen van vervoer.
De Antwerpseweg N19 is een weg met een 2x2 baanvak, gescheiden door een middenberm. Het snelheidsregime op deze gewestweg is 70 km/u. In de toekomst zullen ventwegen voorzien worden voor het plaatselijk verkeer dat het handelslint zal bezoeken.
Langsheen de Antwerpseweg ligt langs beide zijden een afgescheiden verhoogd fietspad en er zijn beperkt en plaatselijk voetpaden op enkele wegsegmenten voorzien. Oversteekplaatsen zijn ter hoogte van het kruispunt met de R14 en de Doornstraat Geel Punt.
De klanten die met het openbaar vervoer komen, kunnen een beroep doen op de buslijnen die een halte hebben in de omgeving van het project. Een bushalte is voorzien ter hoogte van de halte Geel Punt – Antwerpseweg (op 350m van het project). De lijnen 15c (Leopoldsburg – Geel), 490 (Turnhout-Aarschot) ,491 (Geel-Aarschot) en 921(Geel-Mol) stoppen aan deze halte.
Het project heeft één inrit aan de Antwerpseweg en een uitrit voorzien aan de Wolfsbossen.
Het aantal bezoekers dat de supermarkt zal bezoeken wordt geraamd op gemiddeld 1.300 bezoekers per dag. Topdagen zijn vrijdag en zaterdag. De daldag is op dinsdag. De klanten hebben een gemiddelde tijdsbesteding van 40 minuten.
De leveringen zullen plaatsvinden zonder het verkeer te belasten, door indien mogelijk zeker niet tijdens de spitsuren te leveren. De goederen worden rechtstreeks in de stock afgeleverd via de daarvoor voorziene ingang. Er worden gemiddeld 6 leveringen per dag verwacht. Dit kan gebeuren met een vrachtwagen of bestelwagen. Het logistiek verkeer heeft uit de richting Geel Punt een inrit en met het kruispunt Wolfsbossen een aansluiting in zowel richting Geel R14 als Geel Punt. Dit is zoals in de huidige situatie met de winkels Aldi en Blokker. De overdekte laad- en loskade is aan de zuidzijde van het gebouw.
Van de 58 personeelsleden zullen de helft, zijnde 29, met de wagen komen, 20-21 met de fiets/bromfiets en 8-9 met het openbaar vervoer. Op de site zijn 52 fietsstallingen voorzien waarvan 30 voor klanten en 22 voor medewerkers. De fietsen kunnen overdekt worden gestald.
Het personeel wordt in de mate van het mogelijke gerekruteerd uit de onmiddellijke omgeving. Medewerkers die vlakbij wonen, kunnen te voet of met de fiets komen. Personeelsleden die een iets grotere afstand moeten overbruggen, worden aangemoedigd om het openbaar vervoer te gebruiken.
De mobiliteitsstudie van Keppler Consulting werd door de mobiliteitsdienst van de stad besproken met MOW/AWV. De dienst mobiliteit verleent een gunstig advies voor deze aanvraag.
Besluit: uit bovenstaande kunnen we besluiten dat de locatie van het project goed en multimodaal bereikbaar is door de snelle en vlotte ontsluiting naar het lokale wegennet en het hoofdwegennet van Vlaanderen.
Ingedeelde inrichtingen
Het project omvat een bakkerij en slagerij, koelinstallaties, lozing van huishoudelijk afvalwater en bedrijfsafvalwater en opslag van gevaarlijke producten in kleine verpakkingen. et project omvat uitsluitend ingedeelde inrichtingen van klasse 3.
Rubrieknummer | Omschrijving | Klasse |
16.3.2°a) | Koelinstallatie met een vermogen van 150 kW (NIEUW) | 3 |
15.1.1° | Stallen van 3 vrachtwagens (NIEUW) | 3 |
45.4.e)1° | Opslag van dierlijke producten: 30 ton (NIEUW) | 3 |
45.4.d) | Verkooppunt van producten van dierlijke oorsprong (NIEUW) | 3 |
17.4. | Opslagplaatsen voor gevaarlijke producten in kleine verpakkingen: 1200 liter (NIEUW) | 3 |
3.4.1°a) | Lozing van bedrijfsafvalwater afkomstig van de reiniging van ateliers, met een debiet van 0.12m³/uur (NIEUW) | 3 |
3.2.2°a) | Lozing van 800m³ huishoudelijk afvalwater per jaar. (NIEUW) | 3 |
de aanvraag werd getoetst aan de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.
De aanvraag moet niet openbaar gemaakt worden. De vereenvoudigde vergunningsprocedure wordt gevolgd.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan geel - openbare werken en verkeer.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan geel - openbare werken en verkeer.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan geel - openbare werken en verkeer.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan brandweerzone kempen - hulpverleningszone 5 (geel) - preventie - administratie.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan toegankelijk vlaanderen - toegankelijk vlaanderen (inter).
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan agentschap innoveren en ondernemen - handelsactiviteit@vlaio.be.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan agentschap wegen en verkeer - awv - district geel.
Op 23/12/2020 werd advies gevraagd aan provincie antwerpen - dienst integraal waterbeleid.
///
Planologische toets
///
Wegenis
Het perceel is gelegen langsheen een gemeenteweg (Wolfsbossen) en een gewestweg (Antwerpseweg).
Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie « wonen », « verblijfsrecreatie », dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, « gemeenschapsvoorzieningen » of « openbare nutsvoorzieningen », kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.
§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken.
Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.
§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend.
Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.
§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :
1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;
2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;
3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.
Watertoets
Artikel 8 van het decreet van 5 juli 2013 betreffende het algemeen waterbeleid (Belgisch Staatsblad van 8 oktober 2013) legt in hoofdstuk III, afdeling I, bepaalde verplichtingen op, die de watertoets genoemd wordt. Het voorliggende project heeft een beperkte oppervlakte en ligt niet in een recent overstroomd gebied of een risicozone, zodat in alle redelijkheid dient geoordeeld te worden dat geen schadelijk effect wordt veroorzaakt.
Enkel wordt bij toename van de verharde oppervlakte de infiltratie van het hemelwater in de bodem plaatselijk beperkt. Dit moet gecompenseerd worden door de plaatsing van een hemelwaterput of de aanleg van een infiltratievoorziening.
Mer-screening
///
Natuurtoets
///
Erfgoed-/archeologietoets
///
Mobiliteit
Er werd een MOBER opgesteld voor de beoordeling van de impact op de mobiliteit.
Hierin komt Keppler Consulting tot het volgende besluit:
Het aandeel van het verkeer van het project op het omliggende wegennet is niet onbelangrijk, maar ligt bij ca. 5% van het verkeer op de Antwerpseweg N19. Aldi en Blokker hadden samen een aandeel van 4%. Door het project Delhaize zal de I/C verhouding op de kritische wegvakken van de N19 nauwelijks beïnvloed worden. Ten opzichte van de Antwerpseweg (intensiteit en aansluiting) zijn geen grote veranderingen te verwachten.
Toegankelijkheidstoets
In het gebouw zijn alle publieke delen toegankelijk. Er wordt een toegankelijk klantentoilet voorzien. In de winkel zelf zullen er voldoende brede doorgangen zijn.
Voor en achter elke publieke deur is voldoende plaats voor een vrije en vlakke draaicirkel van 150 cm diameter.
Aan de publieke kant van elke publieke deur is een vrije wandlengte van min. 50 cm voorzien.
De dorpels van de hoofdentrees en de nooduitgangen zijn gelijk gelegd met het voetpad/buitenverharding zodat andersvaliden gemakkelijk het gebouw kunnen betreden en verlaten. Het niveauverschil bedraagt hier maximaal 2 cm.
Er zijn 115 parkeerplaatsen, waarvan 7 ( 6% voor eerste 100pp, daarna 1 extra per 50 extra pp ) is voorbehouden voor een andersvalide.
Decreet grond- en pandenbeleid
///
Scheidingsmuren
///
Milieuaspecten
Lucht
In de aanvraag wordt een koelinstallatie van 150kW vermeld. De koelinstallatie heeft een COeq van 500 kg. Bijgevolg is er geen verstrengde keuringsfrequentie van toepassing conform de richtlijnen voor koelinstallatie met F-gassen.
Geluid
Op het dak van de inrichting worden aan de zuidkant van de verdieping twee condensoren en twee chillers geïnstalleerd. Deze toestellen zijn de laatste nieuwe technieken en produceren hierdoor weinig geluid. De dakranden liggen een stuk hoger dan de dakschilden, waardoor de toestellen wat 'ingesloten' zitten en zo dus minder geluid verspreiden. De technieken worden eveneens op trillingsdempende voetstukken geplaatst.
Licht
Verlichting mag de intensiteit van de straatverlichting niet overschreiden. voor-en na openingsuren moeten de lichten worden gedoofd. De verlichting mag enkel op het eigen terrein schijnen en niet daarbuiten.
Bodem
De exploitant vraag voor het laden en lossen met vrachtwagens rubriek 15 aan. Deze is echter enkel van toepassing wanneer hier ook vrachtwagens en andere niet-personenvoertuigen worden gestald. Voor zover kan afgeleid worden uit de aanvraag is deze rubriek niet van toepassing en wordt deze niet mee vergund.
Afvalwater
De exploitant vraagt een lozing van huishoudelijk- en bedrijfsafvalwater aan. Het project is gelegen in collectief te optimaliseren buitengebied. Het huishoudelijk afvalwater wordt geloods op een sceptische put conform de voorschriften.
Het bedrijfsafvalwater is afkomstig van het reinigen van de ateliers. Deze ateliers zijn de productie-ruimtes van de slagerij en de bakkerij. Het afvalwater moet minstens voldoen aan de in bijlage 5.3.2 bepaalde emissiegrenswaarden voor lozing in openbare riolering. Een vetafscheider is verplicht. Deze vetput moet op regelmatige basis worden nagekeken en indien nodig worden geledigd.
Op de plannen is geen aparte controleput ingetekend bij de leidingen voor bedrijfsafvalwater en huishoudelijk afvalwater. Conform Vlarem wordt dan al het afvalwater beschouwd als bedrijfsafvalwater. Aangezien de aanpassingswerken nog moeten gebeuren wordt opgelegd om voor het samenvoegen van de leiding een controleput te voorzien voor zowel het huishoudelijk afvalwater als het bedrijfsafvalwater zodoende beide afvalwaterstromen apart kunnen gecontroleerd worden.
Afval
Het afval afkomstig van de vlees-atelier moet opgeslagen en afgevoerd worden conform de voorscriften vermeld in de verordening dierlijke bijproducten en haar uitvoerende verordening (EU) nr. 142/2011.
Verder dient de exploitant alle afvalstromen apart in te zamelen en af te voeren conform het materialedecreet.
Globaal kan gesteld worden dat de risico’s voor de externen veiligheid, de hinder, de effecten op het leefmilieu, op de wateren, op de natuur op de mens buiten de inrichting veroorzaakt door de gevraagde exploitatie bij naleving van de opgelegde exploitatievoorwaarden tot een aanvaardbaar niveau kunnen beperkt worden.
Goede ruimtelijke ordening
De aanvraag is inpasbaar in de omgeving en verenigbaar met de goede plaatselijke aanleg.
Resultaten openbaar onderzoek
Er werd geen openbaar onderzoek gehouden
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van volgende adviezen:
Het advies van geel - openbare werken en verkeer afgeleverd op 03/02/2021 is volledig gunstig
Het advies van geel - openbare werken en verkeer afgeleverd op 03/02/2021 is volledig gunstig
Het advies van geel - openbare werken en verkeer afgeleverd op 09/02/2021 is volledig gunstig
Het advies van brandweerzone kempen - hulpverleningszone 5 (geel) - preventie - administratie afgeleverd op 02/02/2021 is volledig gunstig
Het advies van toegankelijk vlaanderen - toegankelijk vlaanderen (inter) afgeleverd op 20/01/2021 is volledig gunstig
Het advies van agentschap innoveren en ondernemen - handelsactiviteit@vlaio.be afgeleverd op 20/01/2021 is volledig gunstig
Het advies van agentschap wegen en verkeer - awv - district geel afgeleverd op 22/01/2021 is volledig gunstig
Het advies van provincie antwerpen - dienst integraal waterbeleid werd niet tijdig aangeleverd, en zal in die zin als gunstig beoordeeld worden.
Opmerkingen adviezen:
Delen van het projectgebied zijn beperkt overstromingsgevoelig. De nodige maatregelen worden genomen door ontwikkelaar om problemen te vermijden. De voorwaarden uit het hydraulisch en technisch advies van Aquafin dienen gevolgd te worden. De ontwikkelaar dient te beseffen dat bij extreme neerslag wateroverlast mogelijk blijft. Advies dient gevraagd te worden aan provincie Antwerpen, dienst integraal waterbeleid. Zuidgelegen agrarisch perceel (L0315B, niet opgenomen in het vergunningsaanvraag) heeft mogelijk om naar de toekomst maatregelen te nemen om wateroverlast in het gebied te temperen. Dit perceel overdragen naar de stad is nuttig voor toekomstig beleid, ingeval deze last in verhouding zou staan tot het project.
Advies Aquafin: Voor dit project werd advies gevraagd bij Aquafin. Er werd door hen een hydraulisch en technisch advies opgesteld. Het project wordt gunstig geadviseerd rekening houdend met verschillende voorwaarden. Deze staan beschreven in het rapport 'Hydraulisch en technisch advies' en dienen te worden opgevolgd. Er zijn verschillende zaken beschreven in het advies van Aquafin die men zeer goed dient te bekijken: - Het rioleringsplan lijkt geen overloop aan de septische putten te voorzien. Hierdoor dienen deze regelmatig geledigd te worden, een onderhoudsprogramma dient hiervoor opgenomen. - Op de site ligt er momenteel een gemengd rioleringsstelsel. Deze bestaande afvoer wordt afgesloten zoals vermeld op het rioleringsplan. Men dient twee elementen zeker te bekijken. Ten eerste dient men het afwateringsgebied te onderzoeken. Ten tweede dient men te onderzoeken of er op dit bestaande stelsel geen lozingen zijn van afvalwater. Toekomstgericht dient men rekening te houden met de aanleg van de nieuwe openbare riolering van de Antwerpseweg. Men moet nu reeds een leiding voor afvoer voorzien naar de geplande openbare riolering. Dit is volgens plan voorzien.
Besluit
Gunstig onder volgende voorwaarden:
Het slopen van de bestaande bebouwing, het verwijderen van de bestaande verharding en het verwijderen van enkele hoogstammige bomen dienen te gebeuren conform de plannen.
De nodige veiligheidsmaatregelen dienen in acht te worden genomen.
Nota wordt genomen van het sloopopvolgingsplan.
De nieuw te bouwen handelsruimte voor “Delhaize” dient ingeplant en verder uitgevoerd zoals aangeduid op de bouwplannen.
De nieuwe parking, de reclametotems en de nieuw aan te planten bomen dienen aangelegd zoals voorzien op de plannen.
Bij de boomkeuze dient rekening gehouden met een gewenste, volwassen boomhoogte van minimaal 18m. Om meteen enig volume te verkrijgen dient een plantmaat 18/20 voorzien. Om schaduwwerking te verkrijgen, dienen de bomen een brede, bolvormige kroon te hebben.
Voorstel groenambtenaar: Platanus x hispanica (plataan), Gleditsia triacanthos ‘Shademaster’ (Christusdoorn, maar deze variëteit is doornloos), Liquidambar styraciflua (amberboom), Robinia pseudoacasia ‘Appalachia’ (valse acasia), Quercus palutris (moeraseik). Een combinatie van meerdere boomsoorten is aangewezen om de biodiversiteit te verhogen.
Bij de inplanting dient gestreefd naar een gespreide inplanting en maximale schaduwwerking op de parkerende voertuigen. Dit betekent dat de bomen in het zuidelijke deel van de gekoppelde parkeerblokken dienen ingepland.
Om bomen in een omgeving als deze optimale kansen te bieden, dient:
- élke boom te beschikken over een doorwortelbaar grondvolume dat overeenstemt met 2 naast elkaar gelegen parkeerplaatsen (± 25m²)
- elk plantvak omzoomd met een boordsteen. Dit dient om parkeren in/op het plant vak tegen te gaan. De bovenkant van de boordsteen bevindt zich 12cm hoger dan de omliggende verharding. Op de hoeken worden best prefab elementen van 90° gebruikt (cfr. stevigheid).
- bij de plaatsing van de boordstenen erop gelet dat de stut nergens verder dan 15cm in het plant gat reikt (cfr. Zuigend effect op vochtigheid
- na plaatsing van de boordstenen het plantvak machinaal losgewerkt tot op een diepte van 80cm. In het midden van elk plant gat dient 4m² van de gladde, verdichte bodem onderaan het plant gat met een spade losgewerkt zodat er geen ondoordringbare laag ontstaat en de boom zich voldoende diep kan verankeren.
- Het plantvak voorzien van een kwalitatieve teelaarde met voldoende organische stoffen.
- Het aanvullen gebeurt best tot op 10cm van de bovenkant van de boorsteen, zodat een mulching van 7 à 8cm met boomschors of houtsnippers kan voorzien worden.
- Op de kopse/smalle zijde van de parkeer vakken grenzend aan het plant vak, wordt best een 50 à 60cm brede boord geplaatst. Dit om te vermijden dat bestuurders met de bumper in het plant vak parkeren.
Ofwel gedurende 2 jaar lang een watergift, gedurende 25 à 30 weken/jaar ofwel een irrigatie systeem voorzien in het groenbestek. Hoeveelheid water = 200L/boom/week.
Bij de plantkeuze dient gestreefd naar een standplaatsgeschikte, klimaat-robuuste vegetatie. Dit hoeven niet steeds klassieke, houtachtige, geschoren beplantingsblokken te zijn. Een kruidachtige vegetatie met aandacht voor ongewervelden (o.m. bijen, vlinders ea nuttige insecten), strekt tot de aanbeveling. Het onderhoud van dergelijke vegetatie is bovendien een pak lager, minder arbeidsintensief en dus goedkoper voor de bouwheer, dan de klassieke geschoren vegetaties. Bescherming t.a.v. parkerende voertuigen is aanbevolen omdat velen de waarde van dergelijke vegetaties onderschatten, wat blijkt uit de geparkeerde voertuigen te midden van deze bermen.
Nota wordt genomen van de aanwezigheid van 155 parkeerplaatsen, waarvan 7 voor andersvaliden en waarbij 1 laadpunt per 10 plaatsen wordt voorzien die het opladen van elektrische auto’s mogelijk maken.
Nota wordt genomen van de aanwezigheid van 30 fietsenstallingen voor klanten en 22 stallingen voor personeel.
Rekening dient gehouden met de voorwaarden en bemerkingen opgenomen in de adviezen van de adviesverlenende instanties;
Advies Aquafin dient gevolgd: Voor dit project werd advies gevraagd bij Aquafin. Er werd door hen een hydraulisch en technisch advies opgesteld. Het project wordt gunstig geadviseerd rekening houdend met verschillende voorwaarden. Deze staan beschreven in het rapport "Hydraulisch en technisch advies" en dienen te worden opgevolgd. Er zijn verschillende zaken beschreven in het advies van Aquafin die men zeer goed dient te bekijken: - Het rioleringsplan lijkt geen overloop aan de septische putten te voorzien. Hierdoor dienen deze regelmatig geledigd te worden, een onderhoudsprogramma dient hiervoor opgenomen. - Op de site ligt er momenteel een gemengd rioleringsstelsel. Deze bestaande afvoer wordt afgesloten zoals vermeld op het rioleringsplan. Men dient twee elementen zeker te bekijken. Ten eerste dient men het afwateringsgebied te onderzoeken. Ten tweede dient men te onderzoeken of er op dit bestaande stelsel geen lozingen zijn van afvalwater. Toekomstgericht dient men rekening te houden met de aanleg van de nieuwe openbare riolering van de Antwerpseweg. Men moet nu reeds een leiding voor afvoer voorzien naar de geplande openbare riolering. Dit is volgens plan voorzien.
NV Shoprent verbindt zich er toe tot een kosteloze overdacht van een strook van ca. 12 meter op ca.
30 meter landbouwgrond achterliggend aan en gelegen ten zuiden van de parking, volgens te volgen
plan van stad Geel/openbaar Domein/water (voorzien op deeltje van perceel L315 B). Deze afmetingen kunnen nog bijgesteld worden.
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname en bij belangrijke wijzigingen van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende deskundige. Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsnet.
De afval- en regenwaters dienen via een gescheiden stelstel te worden afgevoerd.
Er mogen geen werken uitgevoerd worden op het openbaar domein zonder voorafgaandelijke toelating en onder de vooropgestelde voorwaarden van het stadsbestuur.
De kosten voor het uitvoeren van aanpassingswerken aan het openbaar domein of het verplaatsen van nutsvoorzieningen zijn ten laste van de bouwheer.
De vloerpas ligt op maximum 20 cm en kan verhoogd worden door het aantal meter tussen de voorgevel en de rooilijn te vermenigvuldigen met 2 cm, en dit tot een maximum van 40 cm.
Het peil van de woning ligt hiermee maximum 40 cm boven de as van de weg.
De waterloopbeheerder heeft geen advies verleend. Het advies wordt geacht gunstig te zijn.
Nota wordt genomen betreffende de archeologienota Programma van Maatregelen en Verslag van Resultaten, waarvan de voorwaarden dienen te worden nageleefd.
Het project moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. Deze kan u nalezen op www.toegankelijkgebouw.be.
Kleinhandelsactiviteit
De aanvraag dient te voldoen aan artikel 13 van het Decreet van 15 juli 2016 betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid
Nota wordt genomen van de volgende oppervlaktes: uitbreiding van de totale netto handelsoppervlakte van 7.428 m² tot 7.597 m²:
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 1 (voeding) op 1.661 m² in plaats van 681 m²,
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 2 (uitrusting van de persoon) op 3.603 m² (ongewijzigd),
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 3 (planten, bloemen en goederen voor landen tuinbouw) op 20 m², en
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 4 (andere goederen) op 2.313 m² in plaats van 3.124 m².
Volgende ingedeelde inrichtingen worden vergund:
Rubrieknummer | Omschrijving | Klasse |
3.2.2°a) | Lozing van 800m³ huishoudelijk afvalwater per jaar. (NIEUW) | 3 |
3.4.1°a) | Lozing van bedrijfsafvalwater afkomstig van de reiniging van ateliers, met een debiet van 0.12m³/uur (NIEUW) | 3 |
16.3.2°a) | Koelinstallatie met een vermogen van 150 kW (NIEUW) | 3 |
17.4. | Opslagplaatsen voor gevaarlijke producten in kleine verpakkingen: 1200 liter (NIEUW) | 3 |
45.4.d) | Verkooppunt van producten van dierlijke oorsprong (NIEUW) | 3 |
45.4.e)1° | Opslag van dierlijke producten: 30 ton (NIEUW) | 3 |
Rubriek 15.1.1 is niet van toepassing voor laden en lossen met voertuigen en wordt daarom niet weerhouden.
Algemene voorwaarden VLAREM II: Hoofdstuk 4.1 – 4.6
Sectorale voorwaarden VLAREM II: Afdeling. 5.3.2, Afd.; 5.16.1; 5.16.3; 5.17.4; 5.45.1
Bijzondere milieuvoorwaarden
Lasten
Stad Geel legt in deze omgevingsvergunning een stedenbouwkundige last op naar aanleiding van de bijkomende last, die het gevolg van de uitbreiding van handelsoppervlakte op dit perceel met afbraak/nieuwbouw en uitbreiding van 3522m² met o.a. impact op de bijkomende mobiliteit.
. De stedenbouwkundige ontwikkelingskost werd bepaald op 264.150 euro, ofwel 3,75 euro per m² bij afschrijving op 20 jaar. Over de invulling van de last werden verkennende gesprekken gevoerd met de aanvrager een geruime tijd voorafgaand indiening van het dossier in 2020 en ook in februari 2021.
Vanuit stad Geel werden een aantal voorstellen op tafel gelegd. Shoprent NV kreeg ook de kans voorstellen te formuleren. Hieruit mondde een overeenkomst die principieel vanuit Shoprent NV akkoord werd verklaard op 17/02/2021 (zie bijlage). De stad dient de overeenkomst nog te ondertekenen.
Vastgelegd in deze overeenkomst d.d. 17/02/2021 tussen enerzijds Stad Geel en anderzijds Shoprent NV (zie bijlage):
- de bestaande m2 kunnen in mindering gebracht worden na afbraak oude gebouw
- duurzaamheidsmaatregelen zoals waterdoorlatende parking, boomprofielen, extra investeringen duurzaamheid nieuw gebouw, evt. zonnepanelen
- kosteloze overdracht van een deel van perceel L315B
- extra tewerkstelling van minstens 40vte door de exploitant gedurende minstens 10 jaar
- een financiële last van 65.000 euro die door de stad zal aangewend worden aan een ongelijkgrondse verbinding voor zwakke weggebruikers Geel Punt, desgevallend aan waterbufferingsmaateregelen.
De last in natura- elementen die aansluiten bij leefbaarheid / ontharding en watermaatregelen in de zone Sigma/ Poyeveldloop.
Indien de bijgevoegde overeenkomst waarin de omzetting van stedenbouwkundige ontwikkelingskost naar stedenbouwkundige last in natura is opgenomen wordt uitgevoerd, is de ontwikkelaar enkel de resterende financiële last verschuldigd. Een borgstelling van 27.000 euro die kan vrijgegeven worden in fases.
De aanvrager heeft zich hiermee integraal akkoord verklaard.
Het college van burgemeester en schepenen keurt de bijgevoegde overeenkomst van 17 februari 2021 goed met de NV Shoprent tot uitvoering van de invulling van de stedenbouwkundige last ter lediging van de stedenbouwkundige ontwikkelingskost.
Gevolg dient gegeven aan de overeenkomst tussen de Stad Geel met adres te 2440 Geel, Werft 20 en NV Shoprent goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het slopen van de bestaande bebouwing, het verwijderen van de bestaande verharding en het verwijderen van enkele hoogstammige bomen dienen te gebeuren conform de plannen.
De nodige veiligheidsmaatregelen dienen in acht te worden genomen.
Nota wordt genomen van het sloopopvolgingsplan.
De nieuw te bouwen handelsruimte voor “Delhaize” dient ingeplant en verder uitgevoerd zoals aangeduid op de bouwplannen.
De nieuwe parking, de reclametotems en de nieuw aan te planten bomen dienen aangelegd zoals voorzien op de plannen.
Bij de boomkeuze dient rekening gehouden met een gewenste, volwassen boomhoogte van minimaal 18m. Om meteen enig volume te verkrijgen dient een plantmaat 18/20 voorzien. Om schaduwwerking te verkrijgen, dienen de bomen een brede, bolvormige kroon te hebben.
Voorstel groenambtenaar: Platanus x hispanica (plataan), Gleditsia triacanthos ‘Shademaster’ (Christusdoorn, maar deze variëteit is doornloos), Liquidambar styraciflua (amberboom), Robinia pseudoacasia ‘Appalachia’ (valse acasia), Quercus palutris (moeraseik). Een combinatie van meerdere boomsoorten is aangewezen om de biodiversiteit te verhogen.
Bij de inplanting dient gestreefd naar een gespreide inplanting en maximale schaduwwerking op de parkerende voertuigen. Dit betekent dat de bomen in het zuidelijke deel van de gekoppelde parkeerblokken dienen ingepland.
Om bomen in een omgeving als deze optimale kansen te bieden, dient:
- élke boom te beschikken over een doorwortelbaar grondvolume dat overeenstemt met 2 naast elkaar gelegen parkeerplaatsen (± 25m²)
- elk plantvak omzoomd met een boordsteen. Dit dient om parkeren in/op het plant vak tegen te gaan. De bovenkant van de boordsteen bevindt zich 12cm hoger dan de omliggende verharding. Op de hoeken worden best prefab elementen van 90° gebruikt (cfr. stevigheid).
- bij de plaatsing van de boordstenen erop gelet dat de stut nergens verder dan 15cm in het plant gat reikt (cfr. Zuigend effect op vochtigheid
- na plaatsing van de boordstenen het plantvak machinaal losgewerkt tot op een diepte van 80cm. In het midden van elk plant gat dient 4m² van de gladde, verdichte bodem onderaan het plant gat met een spade losgewerkt zodat er geen ondoordringbare laag ontstaat en de boom zich voldoende diep kan verankeren.
- Het plantvak voorzien van een kwalitatieve teelaarde met voldoende organische stoffen.
- Het aanvullen gebeurt best tot op 10cm van de bovenkant van de boorsteen, zodat een mulching van 7 à 8cm met boomschors of houtsnippers kan voorzien worden.
- Op de kopse/smalle zijde van de parkeer vakken grenzend aan het plant vak, wordt best een 50 à 60cm brede boord geplaatst. Dit om te vermijden dat bestuurders met de bumper in het plant vak parkeren.
Ofwel gedurende 2 jaar lang een watergift, gedurende 25 à 30 weken/jaar ofwel een irrigatie systeem voorzien in het groenbestek. Hoeveelheid water = 200L/boom/week.
Bij de plantkeuze dient gestreefd naar een standplaatsgeschikte, klimaat-robuuste vegetatie. Dit hoeven niet steeds klassieke, houtachtige, geschoren beplantingsblokken te zijn. Een kruidachtige vegetatie met aandacht voor ongewervelden (o.m. bijen, vlinders ea nuttige insecten), strekt tot de aanbeveling. Het onderhoud van dergelijke vegetatie is bovendien een pak lager, minder arbeidsintensief en dus goedkoper voor de bouwheer, dan de klassieke geschoren vegetaties. Bescherming t.a.v. parkerende voertuigen is aanbevolen omdat velen de waarde van dergelijke vegetaties onderschatten, wat blijkt uit de geparkeerde voertuigen te midden van deze bermen.
Nota wordt genomen van de aanwezigheid van 155 parkeerplaatsen, waarvan 7 voor andersvaliden en waarbij 1 laadpunt per 10 plaatsen wordt voorzien die het opladen van elektrische auto’s mogelijk maken.
Nota wordt genomen van de aanwezigheid van 30 fietsenstallingen voor klanten en 22 stallingen voor personeel.
Rekening dient gehouden met de voorwaarden en bemerkingen opgenomen in de adviezen van de adviesverlenende instanties;
Advies Aquafin dient gevolgd: Voor dit project werd advies gevraagd bij Aquafin. Er werd door hen een hydraulisch en technisch advies opgesteld. Het project wordt gunstig geadviseerd rekening houdend met verschillende voorwaarden. Deze staan beschreven in het rapport "Hydraulisch en technisch advies" en dienen te worden opgevolgd. Er zijn verschillende zaken beschreven in het advies van Aquafin die men zeer goed dient te bekijken: - Het rioleringsplan lijkt geen overloop aan de septische putten te voorzien. Hierdoor dienen deze regelmatig geledigd te worden, een onderhoudsprogramma dient hiervoor opgenomen. - Op de site ligt er momenteel een gemengd rioleringsstelsel. Deze bestaande afvoer wordt afgesloten zoals vermeld op het rioleringsplan. Men dient twee elementen zeker te bekijken. Ten eerste dient men het afwateringsgebied te onderzoeken. Ten tweede dient men te onderzoeken of er op dit bestaande stelsel geen lozingen zijn van afvalwater. Toekomstgericht dient men rekening te houden met de aanleg van de nieuwe openbare riolering van de Antwerpseweg. Men moet nu reeds een leiding voor afvoer voorzien naar de geplande openbare riolering. Dit is volgens plan voorzien.
NV Shoprent verbindt zich er toe tot een kosteloze overdacht van een strook van ca. 12 meter op ca.
30 meter landbouwgrond achterliggend aan en gelegen ten zuiden van de parking, volgens te volgen
plan van stad Geel/openbaar Domein/water (voorzien op deeltje van perceel L315 B). Deze
afmetingen kunnen nog bijgesteld worden.
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname en bij belangrijke wijzigingen van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende deskundige. Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsnet.
De afval- en regenwaters dienen via een gescheiden stelstel te worden afgevoerd.
Er mogen geen werken uitgevoerd worden op het openbaar domein zonder voorafgaandelijke toelating en onder de vooropgestelde voorwaarden van het stadsbestuur.
De kosten voor het uitvoeren van aanpassingswerken aan het openbaar domein of het verplaatsen van nutsvoorzieningen zijn ten laste van de bouwheer.
De vloerpas ligt op maximum 20 cm en kan verhoogd worden door het aantal meter tussen de voorgevel en de rooilijn te vermenigvuldigen met 2 cm, en dit tot een maximum van 40 cm.
Het peil van de woning ligt hiermee maximum 40 cm boven de as van de weg.
De waterloopbeheerder heeft geen advies verleend. Het advies wordt geacht gunstig te zijn.
Nota wordt genomen betreffende de archeologienota Programma van Maatregelen en Verslag van Resultaten, waarvan de voorwaarden dienen te worden nageleefd.
Het project moet volledig conform de Vlaamse stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid worden gerealiseerd. Deze kan u nalezen op www.toegankelijkgebouw.be.
Kleinhandelsactiviteit
De aanvraag dient te voldoen aan artikel 13 van het Decreet van 15 juli 2016 betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid
Nota wordt genomen van de volgende oppervlaktes: uitbreiding van de totale netto handelsoppervlakte van 7.428 m² tot 7.597 m²:
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 1 (voeding) op 1.661 m² in plaats van 681 m²,
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 2 (uitrusting van de persoon) op 3.603 m² (ongewijzigd),
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 3 (planten, bloemen en goederen voor landen tuinbouw) op 20 m², en
De verkoop van goederen behorende tot de categorie 4 (andere goederen) op 2.313 m² in plaats van 3.124 m².
Volgende ingedeelde inrichtingen worden vergund:
Rubrieknummer | Omschrijving | Klasse |
3.2.2°a) | Lozing van 800m³ huishoudelijk afvalwater per jaar. (NIEUW) | 3 |
3.4.1°a) | Lozing van bedrijfsafvalwater afkomstig van de reiniging van ateliers, met een debiet van 0.12m³/uur (NIEUW) | 3 |
16.3.2°a) | Koelinstallatie met een vermogen van 150 kW (NIEUW) | 3 |
17.4. | Opslagplaatsen voor gevaarlijke producten in kleine verpakkingen: 1200 liter (NIEUW) | 3 |
45.4.d) | Verkooppunt van producten van dierlijke oorsprong (NIEUW) | 3 |
45.4.e)1° | Opslag van dierlijke producten: 30 ton (NIEUW) | 3 |
Rubriek 15.1.1 is niet van toepassing voor laden en lossen met voertuigen en wordt daarom niet weerhouden.
Algemene voorwaarden VLAREM II: Hoofdstuk 4.1 – 4.6
Sectorale voorwaarden VLAREM II: Afdeling. 5.3.2, Afd.; 5.16.1; 5.16.3; 5.17.4; 5.45.1
Bijzondere milieuvoorwaarden
Lasten
Stad Geel legt in deze omgevingsvergunning een stedenbouwkundige last op naar aanleiding van de bijkomende last, die het gevolg van de uitbreiding van handelsoppervlakte op dit perceel met afbraak/nieuwbouw en uitbreiding van 3522m² met o.a. impact op de bijkomende mobiliteit.
De stedenbouwkundige ontwikkelingskost werd bepaald op 264.150 euro, ofwel 3,75 euro per m² bij afschrijving op 20 jaar. Over de invulling van de last werden verkennende gesprekken gevoerd met de aanvrager een geruime tijd voorafgaand indiening van het dossier in 2020 en ook in februari 2021.
Vanuit stad Geel werden een aantal voorstellen op tafel gelegd. Shoprent NV kreeg ook de kans voorstellen te formuleren. Hieruit mondde een overeenkomst die principieel vanuit Shoprent NV akkoord werd verklaard op 17/02/2021 (zie bijlage). De stad dient de overeenkomst nog te ondertekenen.
Vastgelegd in deze overeenkomst d.d. 17/02/2021 tussen enerzijds Stad Geel en anderzijds Shoprent NV (zie bijlage):
- de bestaande m2 kunnen in mindering gebracht worden na afbraak oude gebouw
- duurzaamheidsmaatregelen zoals waterdoorlatende parking, boomprofielen, extra investeringen duurzaamheid nieuw gebouw, evt. zonnepanelen
- kosteloze overdracht van een deel van perceel L315B
- extra tewerkstelling van minstens 40vte door de exploitant gedurende minstens 10 jaar
- een financiële last van 65.000 euro die door de stad zal aangewend worden aan een ongelijkgrondse verbinding voor zwakke weggebruikers Geel Punt, desgevallend aan waterbufferingsmaateregelen.
De last in natura- elementen die aansluiten bij leefbaarheid / ontharding en watermaatregelen in de zone Sigma/ Poyeveldloop.
Indien de bijgevoegde overeenkomst waarin de omzetting van stedenbouwkundige ontwikkelingskost naar stedenbouwkundige last in natura is opgenomen wordt uitgevoerd, is de ontwikkelaar enkel de resterende financiële last verschuldigd. Een borgstelling van 27.000 euro die kan vrijgegeven worden in fases.
De aanvrager heeft zich hiermee integraal akkoord verklaard.
Het college van burgemeester en schepenen keurt de bijgevoegde overeenkomst van 17 februari 2021 goed met de NV Shoprent tot uitvoering van de invulling van de stedenbouwkundige last ter lediging van de stedenbouwkundige ontwikkelingskost.
Gevolg dient gegeven aan de overeenkomst tussen de Stad Geel met adres te 2440 Geel, Werft 20 en NV Shoprent goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen.
Het college van burgemeester en schepenen keurt de bijgevoegde overeenkomst 17 februari 2021 goed met de NV Shoprent tot uitvoering van de invulling van de stedenbouwkundige last ter lediging van de stedenbouwkundige ontwikkelingskost en machtigt de burgemeester en algemeen directeur om deze te ondertekenen.