Terug
Gepubliceerd op 07/09/2021

2021_IP_00052 - Interpellatie van raadslid Dirk Kennis: Hoek Anemoonstraat-Waaiburg: wie heeft het daar voor het zeggen?

Gemeenteraad
ma 06/09/2021 - 20:00 De Waai
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Griet Verhesen; Luc Van Laer; Vera Celis; Nadine Laeremans; Griet Smaers; Marleen Verboven; Bart Julliams; Brigitte Kempen; Noël Devos; Rosa Van Cleempoel; Ben Van Looveren; Luc Verguts; Ivan Wartel; Pieter Cowé; Marlon Pareijn; Benny Eyckmans; Tinne Vangeel; Lea Neyens; Patrick Graux; Tinne Van Gelder; myriam smets; Greet Daems; Petra Gyesbreghs; Timmy Vanuytsel; Dirk Kennis; Tom Corstjens; Griet Ceusters; Mathias Van Braband; Nadja Robeyn; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Afwezig

Pieter Verhesen; Elhasbia Zayou; Greet Bakelants; Evelien Lievens; Lieselotte Thys

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Luc Van Laer
2021_IP_00052 - Interpellatie van raadslid Dirk Kennis: Hoek Anemoonstraat-Waaiburg: wie heeft het daar voor het zeggen? 2021_IP_00052 - Interpellatie van raadslid Dirk Kennis: Hoek Anemoonstraat-Waaiburg: wie heeft het daar voor het zeggen?

Motivering

Indiener(s)

Dirk Kennis

Gericht aan

Bart Julliams

Tijdstip van indienen

wo 01/09/2021 - 10:11

Toelichting

De villa met tuin op de hoek Anemoonstraat-Waaiburg zal worden gesloopt en vervangen door een blok met 18 appartementen. In maart 2021 weigerde het schepencollege de aanvraag (zonder openbaar onderzoek), hiermee ingaand tegen het voorwaardelijk gunstig advies van de omgevingsambtenaar. Het college oordeelde "dat de omgeving zo'n project op die plaats niet toelaat. Het project is te groot geconcipieerd (te veel appartementen) voor de omgeving, in een wijk met allemaal vrijstaande eengezinswoningen. Het project en gabarit passen niet in het gabarit van de Annemoonstraat." De aanvrager ging daarop in beroep bij de provincie en verkreeg zijn vergunning met de vingers in de neus. Het stadsbestuur besliste ondertussen daartegen niet in beroep te gaan.

- Waarom werd er geen openbaar onderzoek gehouden voor een project dat het stadsbestuur zelf (te) grootschalig vindt en dat het karakter van die omgeving sterk zal wijzigen?

- Is er na de weigering overleg geweest met de bouwpromotor om de plannen conform te stedelijke visie te maken?

- Dat de stad niet in beroep gaat, zou te maken hebben met een 'gentlemens agreement' tussen de twee overheidsechelons om mekaar niet in procedureslagen te bekampen. Moet die afspraak niet herbekeken worden zodat de lokale visie meer gewicht krijg? Of hebben we hier te maken met een lokale overheid die haar handen in onschuld wast, wetende dat de provincie dit project toch zou vergunnen?