Audit Vlaanderen voerde een thema-audit uit in onze organisatie om te evalueren in welke mate adequate beheersmaatregelen aanwezig zijn om het gewenste niveau van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie te garanderen. Daarnaast wordt in het kader van deze thema-audit gepeild naar de stand van zaken van het overkoepelend kader rond organisatiebeheersing, conform de decretale vereisten hieromtrent.
Deze audit kadert in de ondersteunende rol die Audit Vlaanderen opneemt in het streven naar een effectieve, efficiënte, kwaliteitsvolle en integere werking van de lokale besturen. Audit Vlaanderen wil met deze thema-audit enerzijds voor de betrokken besturen een rapport afleveren dat een overzicht biedt van sterktes en verbeterpunten. Anderzijds wil Audit Vlaanderen tot globale conclusies en aanbevelingen komen die zinvol kunnen zijn voor alle lokale besturen als geheel en voor andere actoren (bijvoorbeeld de Vlaamse overheid). Deze globale conclusies worden verwerkt in een globaal rapport.
Audit Vlaanderen rondde het onderzoek af en formuleerde een rapport met drie aanbevelingen. De organisatie formuleerde een managementreactie (vanaf pagina 28) en een antwoord op de aanbevelingen (vanaf pagina 34) in het rapport.
Op basis van het rapport en de aanbevelingen zal de informatieveiligheidscel een actieplan uitwerken.
Bijlage
- het rapport van Audit Vlaanderen
De gemeenteraad neemt kennis van het rapport van Audit Vlaanderen in kader van de thema-audit informatiebeveiliging.