De aanvraag betreft het slopen van de bebouwing op het terrein en het verkavelen van de grond in 3 loten voor vrijstaande en 8 loten voor gekoppelde eengezinswoningen met een nieuwe weg.
Gelet op de bepalingen van artikel 10 van het besluit van de Vlaamse regering van 5 mei 2000, en latere wijzigingen, betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunningen en verkavelingsvergunningen, dient de gemeenteraad een gemotiveerd besluit over de wegen uit te brengen, én dient de gemeenteraad hierbij kennis te nemen van de ingediende bezwaren en opmerkingen.
Artikel 31 uit het Decreet betreffende de Omgevingsvergunning van 25 april 2014, stelt dat de gemeenteraad eerst een besluit moet nemen over het wegtracé alvorens het college van burgemeester en schepenen over de vergunningsaanvraag beslist.
Aan het college van burgemeester en schepenen wordt voorgesteld om de goedkeuring te vragen aan de gemeenteraad betreffende het wegtracé en de wegbenaming voor een verkaveling in 11 loten met wegaanleg (202000012 joh), gelegen Heistraat 100, 102, kadastraal afdeling 4, sectie F, nrs. 596M2, 596N2, 597A2, 597Z, 598F
Voorstel benaming nieuwe weg (motivatie in bijlage): Badgeefstersstraat
De gemeenteraad keurt het tracé van de nieuwe weg in voorliggende aanvraag goed, maar legt hierbij volgende voorwaarden op:
* De aanvrager/ontwikkelaar moet voor aanleg van het toekomstige openbaar domein een dossier voor de keuze gunningswijze en lastvoorwaarden, verder het ‘technisch dossier’ genoemd, opmaken. Hiervoor moet hij een studiebureau voordragen aan de stad. Het college van burgemeester en schepenen zal dit studiebureau moeten goedkeuren en hiervoor zal de aanvrager 3 gelijkwaardige referentieprojecten en 3 attesten van goede uitvoering door de desbetreffende gemeentebesturen voorleggen.
* Bij de opmaak van het technisch dossier dient de aanvrager rekening te houden met de bemerkingen van de stedelijke diensten, Aquafin en adviezen van derden (o.a. politie, brandweer, nutsmaatschappijen, toegankelijkheid (Inter), IOK-afvalbeheer, …)
* Voor de aanvang van de werken dient het technisch dossier aan de gemeenteraad ter goedkeuring te worden voorgelegd. Dit dossier bevat volgende onderwerpen:
- bestek (gebaseerd op het moederbestek van de stad Geel)
- gedetailleerde meetstaat
- kostenraming
- plannen
- grondplan bestaande toestand
- wegenisplan
- rioleringsplan
- dwarsprofielen
- lengteprofielen
- typedwarsprofielen
- detailplan groen-/pleinaanleg
- beplantingplan
- typedetails
- overdrachts- / rooilijnplan
- grondonderzoeken (milieuhygiënisch, grondmechanisch)
- sloopopvolgingsplan
- veiligheidscoördinatie ontwerp en uitvoering
- wijze van gunnen
Deze lijst is niet limitatief en moet aangevuld worden in functie van het dossier.
De ontwikkelaar dient voor aanvang van de werken een borg te stellen onder de vorm van ofwel een
- contante betaling aan de stadskas
- betaling aan de Deposito- en Consignatiekas
- bankwaarborg
En dit voor een bedrag van de kostenraming vermeerderd met 10% en de bedragen van de facturen van de nutsmaatschappijen voor zover deze laatsten nog niet werden betaald.
De groenaanleg langs de (toekomstige) openbare wegenis wordt uit de verkaveling gehaald en door de stad zelf uitgevoerd. Het bedrag zoals vastgesteld in de bijhorende raming voor dit deel van de groenaanleg zal hiervoor door de ontwikkelaar in de stadskas gestort worden voor aanvang van de werken en in mindering gebracht worden van de waarborg.
Het afval- en regenwater moet via een gescheiden stelsel worden afgevoerd, met maximale inzet op infiltratie en buffering van regenwater (cfr. de zgn. waterladder).
Alle kosten, die verbonden zijn aan bovenstaande punten en eventuele kosten die verbonden zijn aan werken die vereist zijn om de aansluiting te maken voor de afvoer van regenwater en afvalwater buiten de verkaveling, vallen eveneens ten laste van de vergunningverkrijger.
De ontwikkelaar moet de wegenis (en aanhorigheden) kosteloos aan het stadsbestuur van Geel overdragen na definitieve oplevering. Hiervoor moet een opmetingsplan van een landmeter met exacte afmetingen worden toegevoegd bij de akte van overdracht, de kosten hiervoor zijn ten laste van de ontwikkelaar. Het ontwerp van de akte en de keuze van notaris moet bezorgd worden aan de stad.
Na voorlopige oplevering wordt de waarborg vrijgegeven. Echter dient tot definitieve oplevering een borg van 5 % van het waarborgbedrag behouden te blijven.
De gemeenteraad keurt volgende benaming goed voor de nieuwe weg: Badgeefstersstraat