Terug
Gepubliceerd op 26/09/2022

2022_BURG_00583 - Ruilbeurs park- en sierwatervogels Aviornis/de Korhaan - Thomas More - 15/10/2022

Burgemeester
ma 26/09/2022 - 12:00 Kabinet burgemeester
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Vera Celis; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Vera Celis
2022_BURG_00583 - Ruilbeurs park- en sierwatervogels Aviornis/de Korhaan - Thomas More - 15/10/2022 2022_BURG_00583 - Ruilbeurs park- en sierwatervogels Aviornis/de Korhaan - Thomas More - 15/10/2022

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid (bijzonder)

Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen

Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen

Aanleiding en context

Aviornis - De Korhaan vraagt de toestemming voor de organisatie van een ruilbeurs voor park- en sierwatervogels, op de campus  van Thomas More hogeschool, op zaterdag 15/10/2022, van 08.00 tot 13.00 uur. 

Organisator vraagt toestemming voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering langs Antwerpseweg thv rond punt met R14 en langs Kleinhoefstraat thv kruispunt met R14 in beide richtingen. 

Bij Ministerieel Besluit dient voor elke verzameling van pluimvee een toezichthoudend dierenarts aangesteld te worden. Dierenarts Aksel Gacoms, Lichtaartseweg 38, 2440 Geel zal hiervoor aangesteld  worden.

Adviezen

Politie Gunstig onder voorwaarden

Besluit

De burgemeester beslist:

Artikel 1

Vera Celis, burgemeester stad Geel, geeft de toestemming aan Aviornis - De Korhaan voor de organisatie van een ruilbeurs voor park- en sierwatervogels, op campus  van Thomas More hogeschool, op zaterdag 15/10/2022.

De voorwaarden vermeld in het besluit en in het advies van de brandweer moeten strikt nageleefd worden. 

De organisator zorgt zelf voor de nodige verzekeringen.

Artikel 2

Bij Ministerieel Besluit wordt Aksel Gacoms, Lichtaartseweg 38, 2440 Geel aangesteld als toezichthoudend dierenarts.

De inrichters en deelnemers dienen ten allen tijde rekening te houden met alle geldende maatregelen inzake dierenwelzijn die op dat ogenblik van kracht zijn. Het dierenwelzijn staat ten alle tijde voorop. 

Artikel 3

Indien speeltoestellen geplaatst worden is de organisator verantwoordelijk voor de inrichting van het tijdelijk speelterrein. Dit betekent dat het tijdelijk speelterrein moet voldoen aan de bepalingen van het KB van 28 maart 2001 betreffende de uitbating van speelterreinen. Indien een springkasteel geplaatst wordt, moet dit voldoen aan de EN 14960 norm (veiligheidsvoorschriften voor springkastelen).

Artikel 4

Vergunning wordt verleend voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering langs gewestwegen en gemeentewegen, mits strikte naleving van de voorwaarden vermeld in de vergunning van het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad.

Artikel 5

Als organisator moet je erop toezien dat het alcoholbeleid correct wordt toegepast. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het alcoholbeleid te wijzen. Dit wil zeggen dat je bepaalde categorieën van bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen drinken en hen bij herhaaldelijk drinken de toegang tot het event moet ontzeggen.   

    • Géén alcohol voor -16 jarigen;
    • Géén sterke drank voor -18 jarigen;
  • duidelijke communicatie en briefing van alle medewerkers
Als organisator moet je erop toezien dat het rookverbod wordt toegepast. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het rookverbod te wijzen. Dit wil zeggen dat je rokende bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen roken en hen bij herhaaldelijk roken de toegang tot het event moet ontzeggen.

Artikel 6

De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 95% opnieuw inzamelen en laten verwijderen door een erkend organisme dat een attest kan afleveren. 

De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.