Terug
Gepubliceerd op 30/09/2022

2022_IP_00068 - Interpellatie van raadslid Noël Devos: Waarom moet Aardkermis Vaartkermis worden?

Gemeenteraad
do 29/09/2022 - 20:00 Ooievaarsnest
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Griet Verhesen; Vera Celis; Nadine Laeremans; Griet Smaers; Marleen Verboven; Bart Julliams; Brigitte Kempen; Pieter Verhesen; Noël Devos; Rosa Van Cleempoel; Ben Van Looveren; luc verguts; Elhasbia Zayou; Ivan Wartel; Pieter Cowé; Marlon Pareijn; Benny Eyckmans; Tinne Vangeel; Lea Neyens; Patrick Graux; Tinne Van Gelder; Luc Van Laer; Greet Daems; Tim Vanuytsel; Dirk Kennis; Tom Corstjens; Mathias Van Braband; Berten Kempen; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Verontschuldigd

myriam Smets; Petra Gyesbreghs; Griet Ceusters; nadja robeyn; Yves Van Hulsel

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Griet Verhesen
2022_IP_00068 - Interpellatie van raadslid Noël Devos: Waarom moet Aardkermis Vaartkermis worden? 2022_IP_00068 - Interpellatie van raadslid Noël Devos: Waarom moet Aardkermis Vaartkermis worden?

Motivering

Indiener(s)

Noël Devos

Gericht aan

Tom Corstjens

Tijdstip van indienen

do 22/09/2022 - 18:04

Toelichting

Ten Aard had traditioneel twee kermissen: Vaartkermis in april en Aardkermis in oktober. De eerste situeerde zich aan de westelijke kant van het dorp (Vaartstraat), de tweede aan de oostelijke kant (Aardseweg). Van Vaartkermis is ondertussen geen sprake meer. Groot was de verbazing van de mensen van Ten Aard toen ze vernamen dat Aardkermis dit jaar niet meer aan de Aardseweg wordt georganiseerd, maar aan de Vaartstraat. Er zijn nochtans voldoende terreinen voorhanden om de kermis veilig te blijven organiseren in de buurt waar ze lang geleden is ontstaan.

  • Waarom wordt Aardkermis naar de andere kant van het dorp gebracht? Is dit definitief?
  • Werd er over deze maatregel overlegd met (de) mensen van Ten Aard?