Stad Geel, OCMW Geel en AGB Sport werden door IOK uitgenodigd om deel te nemen aan de gezamenlijke aanbesteding voor de uitgifte van elektronische maaltijdcheques.
IOK, die optreedt als opdrachtencentrale voor lokale besturen, heeft een vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking gevoerd. Op basis van deze offertes is de gunning gebeurd. De looptijd van deze raamovereenkomst zal ingaan vanaf 1 januari 2023.
Groepsaankoop voor de uitgifte (aanmaak en levering) van diverse elektronische cheques ten voordele van het personeel.
Toelichting: Deze groepsaankoop betreft het sluiten van een raamovereenkomst met één opdrachtnemer voor de uitgifte (aanmaak en levering) van allerhande elektronische cheques ten voordele van het personeel zoals maaltijdcheques, ecocheques, geschenkcheques, sport- en cultuurcheques, … (niet-limitatieve opsomming) en behelst zowel de aanmaak als de levering ervan, voor de looptijd van 48 maanden, aan de besturen die lid zijn van de intergemeentelijke aankoopdienst van IOK (zie bijlage D). De cheques worden per afnemer besteld en gefactureerd.
Totale looptijd van de raamovereenkomst: 48 maanden, te rekenen vanaf de sluiting van de raamovereenkomst door de aanbestedende overheid IOK of de datum vermeld bij de sluiting van de raamovereenkomst. De sluiting van de raamovereenkomst wordt verwacht op 1 januari 2023. De afnemers kunnen tijdens de looptijd van de raamovereenkomst afroepen plaatsen met een looptijd van 48 maanden. Bij aanvang van de opdracht zal elke afnemer de opdrachtnemer contacteren om de nodige afspraken omtrent de start van de opdracht vast te leggen.
Stad Geel is lid van de Intergemeentelijke aankoopdienst van IOK.
IOK heeft een groepsaankoop aangaande de uitgifte van elektronische maaltijdcheques (aanmaak en levering) gevoerd. De opdracht betreft het sluiten van een contract voor 4 jaar voor de uitgifte van elektronische maaltijdcheques (aanmaak en levering), waarbij de deelnemende besturen aan deze groepsaankoop op afroep elektronische maaltijdcheques kunnen bestellen gedurende deze periode. De opdracht neemt een aanvang op 1 januari 2023
De organisatie IOK treedt voor de deelnemende lokale besturen op als aankoopcentrale in de zin van artikel 2, 6°a) en 7°b) van de wet van 17.06.2016 betreffende de overheidsopdrachten. Een aanbestedende overheid die een beroep doet op een aankoopcentrale is vrijgesteld van de verplichting om zelf een plaatsingsprocedure te organiseren, conform artikel 47 § 2 van bovenvermelde wet.
De stad heeft reeds eerder haar interesse in deelname aan deze groepsaankoop meegedeeld aan IOK en werd betrokken bij de opmaak van het bestek en de gunning van de opdracht.
Gezien bevoegdheidsverdeling inzake overheidsopdrachten, is de gemeenteraad voor deze opdracht bevoegd om het bestek goed te keuren en is het college bevoegd om de gunning goed te keuren.
Plaats van uitvoering Diverse locaties in de Antwerpse Kempen binnen het werkingsgebied van IOK
Besteknummer 2022039
Soort opdracht Diensten
Raming € 77.395,78 (excl. btw) € 93.648,89 (incl. btw)
Voorziene looptijd 48 maanden Aanvangsdatum 1 januari 2023 Contractuele einddatum 31 december 2026
Gunningswijze Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking
Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze 8 juli 2022
Verzenddatum publicatie 8 juli 2022 Uiterste datum voor het indienen van de offertes Uiterlijk 18 augustus 2022 voor 10.00 uur
Einde van de verbintenistermijn 14 februari 2023
De stad neemt verbindend deel aan de groepsaankoop van IOK aangaande de uitgifte van elektronische maaltijdcheques (aanmaak en levering).
Goedkeuring wordt verleend aan het bijgevoegde bestek van IOK.
De Raad voor maatschappelijk welzijn keurt de gunning van IOK goed.
De Raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord om over te gaan tot sluiting van de opdracht.
Stad Geel en CAW De Kempen zijn met betrekking tot de ontwikkeling van een Welzijnscampus op de site Diestseweg 144 te Geel, met elkaar sinds 2014 in een samenwerkingsrelatie en hebben de hierover gemaakte afspraken vastgelegd in een formele samenwerkingsovereenkomst, die werd goedgekeurd door de gemeenteraad en de OCMW raad van 02 mei 2022.
Het doel van deze samenwerkingsovereenkomst was: a) een formeel kader te geven aan de tot op datum ondertekening gemaakte afspraken, b) deze afspraken verder te verduidelijken of te verfijnen, c) tot overeenstemming te komen over een aantal noodzakelijke bijkomende aspecten die onderdeel zijn van de samenwerking en d) de verdere intenties van Partijen met betrekking tot samenwerking in het kader van de Welzijnscampus vast te leggen (de “Samenwerkingsovereenkomst”).
De Welzijnscampus Geel werd intussen opgericht door C.A.W. De Kempen en behoort C.A.W. De Kempen ook toe ingevolge haar erfpachtrechten haar door de grondeigenaar OCMW Geel voor 50 jaren verleend bij akte van 16 juli 2019 op de grond gelegen aan de Diestseweg 144 te Geel.
In verdere uitvoering van de Samenwerkingsovereenkomst en na verder overleg tussen partijen omtrent het gedeeld gebruik van de Welzijnscampus Geel, wensen partijen hun afspraken vast te leggen in een afzonderlijke gebruiksovereenkomst (de “Gebruiksovereenkomst”).
Deze gebruiksovereenkomst wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad en de ocmw raad.
Partijen zijn op basis van de in de Samenwerkingsovereenkomst overeengekomen principes omtrent het gebruik van de Welzijnscampus Geel tot verdere afspraken gekomen, om het concrete gebruik van de diverse ruimtes in het gebouw van de Welzijnscampus te formaliseren.
Partijen wensen deze afspraken te formaliseren door de ondertekening van een afzonderlijke Gebruiksovereenkomst zoals opgenomen in bijlage van dit besluit.
Geen opmerkingen op het ontwerp van de gebruiksovereenkomst.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de Gebruiksovereenkomst Welzijnscampus Geel tussen VZW C.A.W. De Kempen en stad Geel goed.
Deze samenwerkingsovereenkomst behandelt de afspraken tussen OCMW Geel en CAW De Kempen omtrent de inzet en het gebruik van 3 opvangstudio's door OCMW Geel in de CAW welzijnscampus, gelegen te Diestseweg 144 2440 Geel.
Volgende principes liggen aan de grondslag van deze samenwerkingsovereenkomst:
De Raad voor maatschappelijk welzijn organiseert 3 noodopvangplaatsen in de CAW welzijncampus, te Diestseweg 144 2440 Geel volgens de bijgevoegde overeenkomst.