Op 22 maart 2021 keurde het college van burgemeester en schepenen de locatie Sanofi (Genzyme) - hoek Cipalstraat/Diestseweg - goed voor de realisatie van een Hoppinpunt, conform de thematische projectsubsidie van de Vlaamse overheid voor het project Fiets Hup!
Het college van burgemeester en schepenen leverde op 12 december 2022 de omgevingsvergunning af voor de aanleg van het hoppinpunt (mobipunt) Diestseweg/Cipalstraat. De studiedienst van IOK stelde intussen een technisch dossier en kostenraming op.
De dienst mobiliteit werkte samen met studiebureau IOK, Antwerpseweg 1 te 2440 Geel, en met advies van verschillende interne diensten het technisch dossier (zie bijlage) uit voor de aanleg van het hoppinpunt (mobipunt) Diestseweg/Cipalstraat.
De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd zoals weergegeven in de bijgevoegde raming.
De uitvoering van de opdracht werd opgenomen in de opdrachtmelding van 4 oktober 2022 in kader van de opdracht "Uitvoeren van kleinere werken en herstellingen aan de wegen in regie voor 4 jaar (bestek 2018-040) " welke gegund werd aan aannemer BVBA Gys Leo, Zandbergen 115 te Dessel.
De Vlaamse Regering kende de stad in het kader van de -oproep 2019 thematische stadvernieuwingsprojecten 'Zachte mobiliteit en multimodaliteit' - subsidieaanvraag voor het project 'Fiets Hup!'- €500.000 subsidie toe. De eerste subsidieschijf van 50% werd reeds uitbetaald na vastlegging van de middelen en werd ontvangen op 6 januari 2020. Het saldo van de overige 50% wordt na afloop van het gesubsidieerde project na ontvangst van eindverslag en schuldvordering als blijkt dat elk projectonderdeel werd gerealiseerd en de subsidie integraal werd aangewend voor realisatie van het project.
Het project omvat de inrichting van volgende hoppinpunten:
en fietshubs:
Wat betreft hoppinpunten is dat van SANOFI het enige dat nog overblijft uit het aangevraagde subsidiedossier.
De 6 fietshubs worden mee geïntroduceerd met de deelfietsen.
Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikel 56, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen.
De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.
Het Bestuursdecreet van 7 december 2018. Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.
De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.
De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36.
Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.
Het college van burgemeester en schepenen keurt het technisch dossier en bijhorende raming, zoals opgesteld door studiebureau IOK, Antwerpseweg 1 te Geel, voor de aanleg van een hoppinpunt/mobipunt langs Diestseweg/Cipalstraat goed.
De benodigede kredieten zijn voorzien in:
Uitgaven:
Ontvangst: