Terug
Gepubliceerd op 14/12/2023

2023_CBS_03086 - Omgevingsvergunning - afbreken van een achterbouw, uitbreiden van de woning en het regulariseren van de berging en garage te Dornik 7 (202300338 swa) - Vergunning

College van Burgemeester en Schepenen
ma 04/12/2023 - 13:00 1.14
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Vera Celis; Nadine Laeremans; Bart Julliams; Tom Corstjens; Pieter Cowé; Luc Van Laer; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Afwezig

Griet Smaers; Marlon Pareijn

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Vera Celis
2023_CBS_03086 - Omgevingsvergunning - afbreken van een achterbouw, uitbreiden van de woning en het regulariseren van de berging en garage te Dornik 7 (202300338 swa) - Vergunning 2023_CBS_03086 - Omgevingsvergunning - afbreken van een achterbouw, uitbreiden van de woning en het regulariseren van de berging en garage te Dornik 7 (202300338 swa) - Vergunning

Motivering

Aanleiding en context

 Uiterste beslissingsdatum: 20/12/2023

 

 

Verslag van de omgevingsambtenaar

 

Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2023093918

Dossiernummer gemeente: 202300338

 

De gemeente Geel heeft op 17 juli 2023 een aanvraag ontvangen voor afbreken van een achterbouw, uitbreiden van de woning en het regulariseren van de berging en garage. De aanvraag werd op 6 september 2023 volledig en ontvankelijk verklaard.

 

Gegevens van de aanvrager

de heer Jonas Van der Veken wonende Rijn 42A te 2440 Geel en mevrouw Lise Pauwels wonende Rijn 42A te 2440 Geel

 

Gegevens van de  ligging

Administratieve ligging: Dornik 7

Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie H nr. 1422P

 

Verslag

  1. Stedenbouwkundige basisgegevens

 

Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.

De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in: 

woongebied

De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.

 

Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften:

De aanvraag is volgens het bijzonder plan van aanleg Herziening BPA Wijdbosch 2005 goedgekeurd op 23 december 2005.

 

Ligging volgens RUP + bijhorende voorschriften :

De aanvraag is volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakeningslijn kleinstedelijk gebied Geel goedgekeurd op 10 april 2012 gelegen in Afbakeningslijn kleinstedelijk gebied Geel.

 

De aanvraag is gelegen binnen de grenzen van een behoorlijk vergunde en niet vervallen verkaveling.

 

Planologische toets

De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol gelegen binnen woongebied.

De aanvraag is gelegen binnen Herziening BPA Wijdbosch 2005.

De aanvraag is gelegen binnen een goedgekeurde, niet vervallen verkaveling.

De aanvraag wijkt af van de geldende voorschriften, meer bepaald voor wat betreft de dakhelling van het bijgebouw.

 

Verordeningen

gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - inzake parkeren en stallen van auto's en fietsen goedgekeurd op 25 juni 2018.

gewestelijke stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid goedgekeurd op 5 juni 2009.

algemene bouwverordening inzake weekendverblijven goedgekeurd op 8 juli 2005.

gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen en vertraagde afvoer van hemelwater goedgekeurd op 23 juni 2006.

algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer goedgekeurd op 29 april 1997.

gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - basisverordening goedgekeurd op 12 mei 2012.

gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - verkavelingen goedgekeurd op 12 mei 2012.

 

  1. Historiek

Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend: 

  • Oud dossier VLAREM (1971/A/01750) voor mazouttank - GEEN BESLISSING op .
  • Stedenbouwkundige vergunning (04416) voor verbouwen van/tot of uitbreiden van eengezinswoning - goedgekeurd op 13/07/1968.
  • Stedenbouwkundige vergunning (04143) voor nieuwbouw eengezinswoning - goedgekeurd op 14/08/1967.
  • Stedenbouwkundige vergunning (04143 B) voor nieuwbouw bijgebouw - goedgekeurd op 20/11/1967.
  • Verkavelingsvergunning (0244) voor nieuwe verkaveling - goedgekeurd op 20/08/1965.

 

  1. Beschrijving van de omgeving en de aanvraag

Het perceel is gelegen te Dornik 7. De omgeving wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van het ziekenhuis en residentiële bebouwing in voornamelijk halfopen bouworde.

Op het perceel is een halfopen ééngezinswoning met een bijgebouw aanwezig. Ook de aangrenzende percelen zijn bebouwd.

Huidige aanvraag omvat:

- het afbreken van de huidige achterbouw;

- het uitbreiden van de bestaande woning met een nieuwe aanbouw op het gelijkvloers;

- het regulariseren van het bijgebouw;

- het regulariseren van enkele raamopeningen in de woning;

- het verwijderen van een betonnen verharding achter de bestaande woning;

- het aanleggen van een tegelterras achter de nieuwe uitbreiding.

De woning zal na de werken een totale bouwdiepte hebben van 15,70 meter. De bouwbreedte van de nieuwe uitbreiding bedraagt 7,91 meter. De totale bouwdiepte van de woning wijzigt niet. De nieuwe uitbreiding wordt voorzien van een plat dak waarvan de hoogte 3,40 meter bedraagt. De woning zal na de werken op het gelijkvloers beschikken over een inkomhal met toiler, een ruime berging, een woonkamer, een keuken, een badkamer en een tweede toilet.

Achter de woning wordt een tegelterras voorzien. Dit terras heeft een breedte van 5,7 meter. De bouwdiepte van het terras bedraagt 3,2 meter.

De aanvraag beoogt ook het regulariseren van enkele raamopeningen. In de voorgevel is er een erkerraam minder breed uitgevoerd dan vergund. Tevens zijn er 2 veluxen in de voorzijde van het dak geplaatst. Aan de zijgevel is de erker breder uitgevoerd dan vergund. Twee ramen zijn minder hoog uitgevoerd dan oorspronkelijk voorzien en het balkon is niet geplaatst. De glasdallen in de zolderverdieping zijn vervangen door een raam.

De aanvraag beoogt het regulariseren van het bestaande bijgebouw. Het bijgebouw heeft een totale bouwdiepte van 10,95 meter en bestaat uit een garage en een berging. De breedte bedraagt 3,95 meter. Het bijgebouw is ingeplant op 11,71 meter van de nieuwe achtergevel. Het bijgebouw staat ingeplant tegen de rechtse perceelsgrens en is gebouwd tegen het bijgebouw van de aanpalende eigenaar. De garage is voorzien van een plat dak waarvan de hoogte 2,64 meter bedraagt. De berging is voorzien van een hellend dak waarvan de kroonlijsthoogte 1,45 meter bedraagt.

 

  1. Openbaar onderzoek

Overeenkomstig de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning is de gewone procedure van toepassing en moet de aanvraag openbaar gemaakt worden.

Het openbaar onderzoek werd gehouden van 16 september 2023 t.e.m. 15 oktober 2023. Er werden geen bezwaarschriften ingediend.

Er werd geen informatievergadering gehouden.

 

  1. Adviezen

Op 14 november 2023 werd het advies ontvangen de stadsdienst ‘Openbaar Domein’, als volgt geformuleerd:

 

Advies riolering

Zonering en aansluiting

Het perceel is gelegen in centraal gebied. Bij recente weg- en rioleringswerken werd een gescheiden stelsel aangelegd waarbij ook een gescheiden aansluiting met huisaansluitputjes RWA en DWA werden geplaatst. Men moet deze aansluiting met huisaansluitputjes gebruiken.

Riolering algemeen

Op het funderingsplan is er een gescheiden stelsel van afvalwater en hemelwater voorzien, wat ook een verplichting is bij een grondige verbouwing zoals voorgesteld.

De afvoerbuizen voor het afvalwater hebben een diameter van110 tot 125 mm. De afvoerbuizen van het hemelwater hebben een diameter van 125 mm. Deze diameters voldoen.

De afvoerbuizen worden volgens plan aangesloten op de reeds aanwezige huisaansluitputjes RWA en DWA.

Huishoudelijk  afvalwater

Voor het afvalwater voorziet men een gescheiden stelsel van fecaal water (toilet) en grijs water (douche, lavabo, …) tot buiten de woning wat een gunstig concept is. Men voorziet een toezichtsput met sifon waar beide afvoeren samenkomen om geurhinder te vermijden.

Hemelwater

De  Gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater is van toepassing. Men is verplicht om een infiltratievoorziening te plaatsen. 

Hemelwaterput

Men behoudt de bestaande hemelwaterput die een volume heeft van 500 à 1000 L. Op de put worden alle dakafvoeren van de woning aangesloten. In het dossier staat niet vermeld waarvoor het hemelwater wordt gebruikt. Met het bestaande volume kan men wel een aftappunt voorzien voor één toilet of een buitenkraan maar het herbruik is wel beperkt o.w.v. het beperkte volume. We adviseren om een nieuwe of bijkomende hemelwaterput te plaatsen zodat men aan een volume komt van minstens 5000 L zodat men meer kan inzetten op herbruik. Op deze manier zal men minder drinkwater gebruiken en dit komt de waterfactuur ook ten goede. 

Infiltratievoorziening

Men voorziet een infiltratievoorziening met een volume van 5000 L en een oppervlakte van 9,66 m² wat voldoet aan de verordening. Op de infiltratievoorziening is de overloop van de hemelwaterput aangesloten en de afvoer van het bijgebouw. Moest men toch beslissen om een nieuwe of bijkomende hemelwaterput te plaatsen van minstens 5000 L, dan mag men de infiltratievoorziening kleiner dimensioneren. Men mag dan bij de berekening 60m² in mindering brengen owv de plaatsing van een hemelwaterput conform de GSV. Dan komen we uit op een infiltratievoorziening met een minimaal volume van 2238,5 L en minimale infiltratieoppervlakte van 3,58 m². 

Waterdoorlatende verhardingen en niet-waterdoorlatende verhardingen die kunnen afwateren naar groenzone moeten niet mee ingerekend worden bij de dimensionering van de infiltratievoorziening. Dit heeft men ook niet gedaan.

Het is aangewezen om te opteren voor een infiltratievoorziening in de vorm van een open bekken, zoals een infiltratiekom of wadi. Dit is voordeliger naar aanleg en onderhoud en infiltreert bovendien het meest effectief.

Men voorziet een noodoverloop vanuit de infiltratievoorziening naar het openbare rioleringsstelsel. Dit is geen verplichting maar wordt wel toegestaan.

Advies toegang tot het perceel

De bestaande oprit op privé aan de rechterzijde blijft behouden. Bij de weg- en rioleringswerken van Dornik werden de toegangen op openbaar domein mee aangelegd. De toegang op openbaar domein sluit aan op de oprit op privé en kan dus behouden blijven.

Voorwaarden

Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA) op het perceel (tot aan de rooilijn). 

De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.

De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuis van het huishoudelijk afvalwater moet aangesloten worden op het huisaansluitputje DWA.

Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de bestaande/nieuwe aansluiting.

Putten   (hemelwaterput, infiltratieput/infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.

Men  is verplicht om een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.

De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:

* Bij plaatsing van een infiltratievoorziening dient men rekening te houden met de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand. De bodem van de infiltratievoorziening mag niet lager gelegen zijn dan deze gemiddelde grondwaterstand. 

* Het infiltratievolume dient minimum 3738,5 L te bedragen. 

* De infiltratieoppervlakte dient minimum 5,9816 m² te bedragen. 

* De overloop van de hemelwaterput en de dakafvoer van het bijgebouw moet aangesloten worden op de infiltratievoorziening.

Opmerkingen

We adviseren om een nieuwe of bijkomende hemelwaterput te plaatsen zodat men aan een volume komt van minstens 5000 L zodat men meer kan inzetten op herbruik. Op deze manier zal men minder drinkwater gebruiken en dit komt de waterfactuur ook ten goede. Men sluit dan best zowel de dakafvoeren van de woning als van het bijgebouw aan op de hemelwaterput. In dit geval mag de infiltratievoorziening kleiner worden gedimensioneerd (infiltratievolume van minimum 2238,5L en infiltratieoppervlakte van minimum 3,58m²).

 

  1. Project-MER

Bij het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd reeds vastgesteld dat de milieueffecten niet aanzienlijk zijn. Bijgevolg was de opmaak van een milieueffectenrapport niet vereist.

 

  1. Inhoudelijke beoordeling van het dossier door het college van burgemeester en schepenen

Planologische toets

De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol gelegen binnen woongebied.

De aanvraag is gelegen binnen Herziening BPA Wijdbosch 2005.

De aanvraag is gelegen binnen een goedgekeurde, niet vervallen verkaveling.

De aanvraag wijkt af van de geldende voorschriften, meer bepaald voor wat betreft de dakhelling van het bijgebouw.

 

Wegenis

Het perceel is gelegen langsheen een gemeenteweg.

Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie «wonen», «verblijfsrecreatie», dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, «gemeenschapsvoorzieningen» of «openbare nutsvoorzieningen», kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.

§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken. Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.

§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend. Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.

§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :

1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;

2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;

3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.

 

Watertoets

Overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 gecoördineerd op 15 juni 2018 betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (BS 31 oktober 2006) en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan het watersysteem, aan de doelstellingen van artikel 1.2.2 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het bekkenbeheerplan. 

Het perceel gelegen te Geel, Afdeling 1, Sectie H, nr. 1422P stroomt af naar de Rijnloop, een (on)bevaarbare waterloop (van categorie II) die beheerd wordt door Provincie Antwerpen Grote Nete.

De aanvraag is niet gelegen in signaalgebied

Het project voldoet aan de gewestelijke stedenbouwkundige hemelwaterverordening. 

De aanvraag is volgens de watertoetskaart niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied (8/03/2023) pluviaal en fluviaal. 

3. VERENIGBAARHEID MET HET WATERSYSTEEM 

Als gevolg van het project worden er geen significante negatieve effecten op het watersysteem verwacht. Het project wordt bijgevolg gunstig geadviseerd en is in overeenstemming met de doelstellingen en beginselen van het decreet integraal waterbeleid. 

Conclusie: 

Gelet op de aard van de aangevraagde activiteiten zullen er geen schadelijke effecten zijn op het watersysteem. Bijgevolg wordt voldaan aan artikel 1.3.1.1. van het decreet betreffende het integraal waterbeleid, meer bepaald de watertoets.

 

Natuurtoets

Het perceel is niet gelegen binnen habitatrichtlijngebied.

Het perceel is niet gelegen binnen vogelrichtlijngebied.

Het perceel is niet gelegen binnen VEN-gebied.

Het perceel is niet gelegen binnen natuurgebied.

Het perceel is niet gelegen binnen bosgebied.

De aanvraag doorstaat de natuurtoets.

 

Erfgoed-/archeologietoets

Niet van toepassing.

 

Toegankelijkheid

Het gebouw is niet toegankelijk voor publiek waardoor niet voldaan dient te worden aan voorzieningen om de integrale toegankelijkheid te bereiken.

 

Decreet grond- en pandenbeleid

Niet van toepassing.

 

Scheidingsmuren

De aanvraag heeft betrekking op de oprichting, uitbreiding, afbraak van scheidingsmuren of muren die in aanmerking komen voor gemene eigendom. De aanpalende eigenaars werden per aangetekend schrijven op de hoogte gesteld.

 

Milieuaspecten

Globaal kan gesteld worden dat de risico’s voor de externen veiligheid, de hinder, de effecten op het leefmilieu, op de wateren, op de natuur op de mens buiten de inrichting veroorzaakt door de gevraagde exploitatie bij naleving van de opgelegde exploitatievoorwaarden tot een aanvaardbaar niveau kunnen beperkt worden.

 

Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening

Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:

 

Functionele inpasbaarheid

Het betreft het verbouwen van een ééngezinswoning en het regulariseren van een bijgebouw in een straat met meerdere ééngezinswoningen. De aanvraag is functioneel inpasbaar.

 

Mobiliteitsimpact

Voor een ééngezinswoning is de impact van de mobiliteit beperkt. 

 

Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid

Het perceel is gelegen te Dornik 7. De omgeving wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van het ziekenhuis en residentiële bebouwing in voornamelijk halfopen bouworde.

Op het perceel is een halfopen ééngezinswoning met een bijgebouw aanwezig. Ook de aangrenzende percelen zijn bebouwd.

Huidige aanvraag omvat:

- het afbreken van de huidige achterbouw;

- het uitbreiden van de bestaande woning met een nieuwe aanbouw op het gelijkvloers;

- het regulariseren van het bijgebouw;

- het regulariseren van enkele raamopeningen in de woning;

- het verwijderen van een betonnen verharding achter de bestaande woning;

- het aanleggen van een tegelterras achter de nieuwe uitbreiding.

De woning zal na de werken een totale bouwdiepte hebben van 15,70 meter. De bouwbreedte van de nieuwe uitbreiding bedraagt 7,91 meter. De totale bouwdiepte van de woning wijzigt niet. De nieuwe uitbreiding wordt voorzien van een plat dak waarvan de hoogte 3,40 meter bedraagt. De woning zal na de werken op het gelijkvloers beschikken over een inkomhal met toiler, een ruime berging, een woonkamer, een keuken, een badkamer en een tweede toilet.

Achter de woning wordt een tegelterras voorzien. Dit terras heeft een breedte van 5,7 meter. De bouwdiepte van het terras bedraagt 3,2 meter.

De aanvraag beoogt ook het regulariseren van enkele raamopeningen. In de voorgevel is er een erkerraam minder breed uitgevoerd dan vergund. Tevens zijn er 2 veluxen in de voorzijde van het dak geplaatst. Aan de zijgevel is de erker breder uitgevoerd dan vergund. Twee ramen zijn minder hoog uitgevoerd dan oorspronkelijk voorzien en het balkon is niet geplaatst. De glasdallen in de zolderverdieping zijn vervangen door een raam.

De aanvraag beoogt het regulariseren van het bestaande bijgebouw. Het bijgebouw heeft een totale bouwdiepte van 10,95 meter en bestaat uit een garage en een berging. De breedte bedraagt 3,95 meter. Het bijgebouw is ingeplant op 11,71 meter van de nieuwe achtergevel. Het bijgebouw staat ingeplant tegen de rechtse perceelsgrens en is gebouwd tegen het bijgebouw van de aanpalende eigenaar. De garage is voorzien van een plat dak waarvan de hoogte 2,64 meter bedraagt. De berging is voorzien van een hellend dak waarvan de kroonlijsthoogte 1,45 meter bedraagt.

De schaal, het ruimtegebruik en de bouwdichtheid zijn van een aanvaardbaar niveau.

 

Visueel-vormelijke elementen

Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsvolle, duurzame materialen. Het ontwerp is architectonisch aanvaardbaar.

 

Cultuurhistorische aspecten

Niet van toepassing.

 

Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid

Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.

De woning voldoet na de werken aan de hedendaagse normen inzake woonkwaliteit en -comfort.

 

Conclusie

Uit bovenstaande motivering blijkt dat de aanvraag in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.

 

Resultaten openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek werd gehouden  van 16 september 2023 tot en met 15 oktober 2023. Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werden er geen bezwaarschriften ontvangen.

 

Conclusie

De aanvraag wordt voorwaardelijk gunstig geadviseerd.

 

Voorwaarden

  • Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA) op het perceel (tot aan de rooilijn). 
  • De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.
  • De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuis van het huishoudelijk afvalwater moet aangesloten worden op het huisaansluitputje DWA.
  • Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de bestaande/nieuwe aansluiting.
  • Putten   (hemelwaterput, infiltratieput/infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.
  • Men  is verplicht om een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
  • De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
    1. Bij plaatsing van een infiltratievoorziening dient men rekening te houden met de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand. De bodem van de infiltratievoorziening mag niet lager gelegen zijn dan deze gemiddelde grondwaterstand. 
    2. Het infiltratievolume dient minimum 3738,5 L te bedragen. 
    3. De infiltratieoppervlakte dient minimum 5,9816 m² te bedragen. 
  • De overloop van de hemelwaterput en de dakafvoer van het bijgebouw moet aangesloten worden op de infiltratievoorziening.

 

Lasten

Niet van toepassing

 

            

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.

Artikel 2

Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en de vergunning af te leveren aan de aanvrager, die ertoe gehouden is volgende voorwaarden strikt na te leven:

Voorwaarden

  • Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA) op het perceel (tot aan de rooilijn). 
  • De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.
  • De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuis van het huishoudelijk afvalwater moet aangesloten worden op het huisaansluitputje DWA.
  • Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de bestaande/nieuwe aansluiting.
  • Putten   (hemelwaterput, infiltratieput/infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.
  • Men  is verplicht om een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
  • De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
    1. Bij plaatsing van een infiltratievoorziening dient men rekening te houden met de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand. De bodem van de infiltratievoorziening mag niet lager gelegen zijn dan deze gemiddelde grondwaterstand. 
    2. Het infiltratievolume dient minimum 3738,5 L te bedragen. 
    3. De infiltratieoppervlakte dient minimum 5,9816 m² te bedragen. 
  • De overloop van de hemelwaterput en de dakafvoer van het bijgebouw moet aangesloten worden op de infiltratievoorziening.