Artikel 13 van het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019
De straatnaam Papenhoeven wordt gebruikt voor:
Eindekens is bij de kruisingen met Papenhoeven een gemeenteweg die als buurtweg 52 is opgenomen in de Atlas der Buurtwegen.
Ganzenstraat is bij de kruising met Papenhoeven een gemeenteweg die als buurtweg 53 is opgenomen in de Atlas der Buurtwegen.
Op 30 maart 2023 stelde de gemeenteraad het dertigjarig onafgebroken publiek gebruik vast van de wegverbinding tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10.
De wegverbinding tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 7 is niet opgenomen in de Atlas der Buurtwegen. Tot op heden is voor deze wegverbinding geen rooilijnplan opgesteld. Deze weg ligt volledig op private percelen.
De wegverbinding tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 is in de Atlas der Buurtwegen opgenomen als een 'Chemin Particulier', wat gelezen moet worden als 'bijzondere weg'. Dit wil zeggen dat het deel tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 in de jaren 1840 zeker al bestond, maar nog niet exclusief als 'publiek' werd beoordeeld. Ook is er, in tegenstelling tot de buurt- en voetwegen, geen breedte van de weg bepaald. Tot op heden is voor deze wegverbinding geen rooilijnplan opgesteld. Deze weg ligt nagenoeg volledig op private percelen.
Het langdurig publiek gebruik gedurende minstens de voorbije 30 jaar van Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 wordt door de gemeenteraad vastgesteld op basis van de hiernavolgende elementen.
https://www.google.be/maps. Aan de kruispunten met Eindekens en Papenhoeven is de toegang naar deze weg zowel te zien op de beelden van toen alsook op recentere beelden. Een aantal beelden van de toegangen en de weg zelf zijn in bijlage gevoegd.
De wegverbinding Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 komt al sinds 1873 voor op de topografische kaarten - in bijlage toegevoegd.
De wegverbinding Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 komt al sinds 18 april 1971 op de luchtfoto's voor - in bijlage toegevoegd.
Op 30 september 2023 wordt bij opmaak van het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) van Digitaal Vlaanderen de wegverbinding Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 opgenomen met linker- en rechterstraatnaam Papenhoeven. De weg wordt opgenomen als een verharde weg, bestaande uit één rijbaan (uidn = 1595381, oidn = 246984) - uittreksel van het GRB in bijlage toegevoegd.
De wegverbinding Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 is zichtbaar op de website www.openstreetmap.org - uittreksel in bijlage.
Op 30 september en 1 oktober 1975 tekenden de aangelanden van de wegverbinding Papenhoeven 2 - Papenhoeven 15 een akkoordverklaring om een gedeelte van hun percelen, thans in gebruik als openbare wegenis en voorzien van groefgrintvulling, kosteloos aan de gemeente Geel over te dragen met het oog op het aanbrengen van een asfaltbetonverharding. Deze akkoordverklaringen zijn om onbekende reden nooit verleden bij een notaris. - scans in bijlage.
De wegenis komt voor in volgende vergunningsaanvragen - relevante stukken in bijlage:
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 9 september 1957 de bouw van een eengezinswoning, intern nummer bouwdossier 01553. Deze krijgt later het adres Papenhoeven 2. Op het liggingsplan is zowel de straat ten noorden als ten zuiden weergegeven als openbaar domein. De voorgevel en voordeur zijn langs de oostkant van de woning gemaakt. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepen vergunt in zitting van 24 september 1962 de verkaveling in zes loten goed van wat heden de percelen 49k, 50a en 51a zijn in afdeling 4, sectie E. Intern dossiernummer is 0014. Zowel op het liggingsplan als verkavelingsplan staat de wegverbinding tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 opgenomen als een weg in publieke erfdienstbaarheid op hun percelen. Het college van burgemeester en schepenen stelde in zitting van 10 juni 2002 het verval vast van deze verkaveling. Als bijlage de besluiten en plannen.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 19 december 1966 de bouw van een eengezinswoning, intern nummer bouwdossier 03922. Deze krijgt later het adres Papenhoeven 7. Op het situatie- en liggingsplan is zowel de wegenis ten westen, als ten zuiden weergegeven als openbaar domein. Ook de onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 is ingetekend als openbaar domein. De voorgevel en voordeur zijn langs de oostkant van de woning gemaakt. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen weigert op 16 april 1973 de verkaveling in vier loten op de percelen 53, 54, 64d en 65c van afdeling 4, sectie E. Intern dossiernummer is 0894. De verkaveling voorzag één lot waar de eerder gebouwde woning Papenhoeven 7 is, één lot langs de weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 en twee loten langs de weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10.
In beroep weigert de Provinciale Deputatie de verkaveling op 30 oktober 1973. Als bijlagen de besluiten en het geweigerd verkavelingsplan.
Het college van burgemeester en schepenen van 29 april 1996 neemt akte van milieumelding met intern nummer 1996/M3/2150. Op het door de aanvrager zelf ingetekend plannetje staat de wegenis Papenhoeven en Eindekens rondom de woning Eindekens 35 ingetekend als openbare wegen. Het besluit en plan zijn als bijlagen opgenomen.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 24 september 2001 de bouw van een eengezinswoning, intern nummer bouwdossier 13758 B. Deze krijgt later het adres Papenhoeven 11. Op het omgevings- en inplantingsplan is de wegenis tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 weergegeven als een geasfalteerde gemeenteweg in openbaar domein met elektriciteit en waterleiding. De wegenis tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 7 alsook de onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 is ingetekend als een openbare weg door gebruik met een publieke erfdienstbaarheid. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 23 juni 2003 de verbouwingswerken aan Papenhoeven 15, intern nummer bouwdossier 2003/00004. Op het inplantingsplan is de wegenis tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 weergegeven als een geasfalteerde gemeenteweg. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 18 augustus 2003 de regularisatie van de aanpassingswerken aan het woonhuis met adres Eindekens 35, intern nummer bouwdossier 2002/00416. Op het inplantingsplan en op de bijgevoegde foto's is de wegenis tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 weergegeven als een geasfalteerde weg. Als bijlage het collegebesluit, het bouwplan en foto's 1 t/m 3 uit het dossi.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 12 januari 2004 de bouw van een zwembad bij de woning met adres Papenhoeven 5, intern nummer bouwdossier 2003/00396. Op het bijgevoegde bouwplan is de wegenis tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 5 weergegeven als een bestaande weg. De onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 is ingetekend als een openbare weg door gebruik met een publieke erfdienstbaarheid. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 13 mei 2005 de regularisatie van een bestaande veranda bij de bestaande woning met adres Papenhoeven 7, intern nummer bouwdossier 2004/00542. Op het bijgevoegde bouwplan is de wegenis tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 15 weergegeven als een geasfalteerde gemeenteweg van 4,20 meter breed. De onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 is op het omgevingsplan ingetekend als een gemeenteweg. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 25 januari 2010 de verbouwing van de woning met adres Eindekens 35, intern nummer bouwdossier 2009/00755. Op het omgevingsplan is de wegenis tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 15 alsook de onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 weergegeven als een openbare weg door gebruik met een publieke erfdienstbaarheid. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
Het college van burgemeester en schepenen vergunt in zitting van 22 december 2014 de verbouwing van de woning met adres Papenhoeven 7, intern nummer bouwdossier 2014/00389. Op het inplantingsplan is de wegenis tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 15 langs zijn woning ingetekend als een geasfalteerde gemeenteweg. Op het omgevingsplan is de wegenis tussen Papenhoeven 2 en Papenhoeven 15 alsook de onverharde weg tussen Papenhoeven 7 en Papenhoeven 10 weergegeven als een openbare weg door gebruik met een publieke erfdienstbaarheid. Als bijlage het collegebesluit en het bouwplan.
De dossierbehandelaar verklaart op 21 mei 2021 de aanvraag voor een omgevingsvergunning ongegrond en niet rechtsgelding. Het heeft betrekking op het adres Papenhoeven 5, intern nummer bouwdossier 202100268. Op het door de aanvrager zelf getekend plannetje is de wegenis Papenhoeven zowel ten westen als ten zuiden van zijn woning getekend.
Bezitshandelingen door de gemeente
De gemeente stelde reeds meer dan dertig jaar en stelt heden zelf volgende bezitshandelingen aan de weg, en de wegaanhorigheden:
Decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019
De gemeenteraad stelt conform artikel 13 van het decreet houdende de gemeentewegen het onafgebroken dertigjarig publiek gebruik van de wegverbinding met straatnaam Papenhoeven tussen buurtweg 222 (Papenhoeven) en buurtweg 52 (Eindekens) vast, en belast het college van burgemeester en schepenen met de opmaak van een rooilijnplan en de vrijwaring en het beheer van de weg.
Op deze weg rust van rechtswege een publieke erfdienstbaarheid van doorgang.
De gemeenteraad stelt conform artikel 13, § 5 van het decreet houdende de gemeentewegen het voortdurend dertigjarig bezit vast van de wegverbinding met straatnaam Papenhoeven tussen buurtweg 222 (Papenhoeven) en buurtweg 52 (Eindekens).