Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen
Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen
Circus Barones vraagt de toestemming voor een standplaats in Geel, meer bepaald aan de voetbalclub KSAV St Dimpna, Eikevelden 81, van maandag 29/5/2023 tot en met zondag 4/6/2023.
Het circus komt toe op maandag 29/5/2023 en zal de dag nadien opbouwen. Voorstellingen zijn voorzien op:
*woensdag 31/5/2023 om 15 uur
*vrijdag 2/6/2023 om 18 uur
*zaterdag 3/6/2023 om 15 en 18 uur
*zondag 4/6/2023 om 11 en 15 uur
Het circus wordt afgebroken na de laatste voorstelling en vertrekt zelfde avond nog met de transporten.
De tent wordt geplaatst zonder verankering in de ondergrond. De dierentent wordt op een rustigere plaats (achteraan) geplaatst. Volgende dieren zullen erbij zijn:
3 geiten, 5 katten, 8 papegaaien en 2 honden (deze lijst kan aangepast worden door omstandigheden (geboorte/sterfte)).
De uitbater vraagt de toestemming om mobiele reclamepanelen te plaatsen (zie plan) en om affiches te hangen aan de stedelijke aanplakzuilen en -borden en om parkeerverbod te krijgen op die locatie.
De aanvrager heeft een schriftelijke overeenkomst met KSAV St. Dimpna.
Het college van burgemeester en schepenen stelt zelf een dierenarts aan voor controle. De kostprijs die € 78,65 euro incl. BTW bedraagt, moet door het circus op voorhand betaald worden.
In het kader van de controle door de dierenarts dient de eigenaar van het circus alle vaccinatieboekjes en relevante documenten bij te hebben voor de dieren die worden doorgegeven. Het college of zijn afgevaardigde kan te allen tijde het welzijn van de dieren controleren.
Het college van burgemeester en schepenen geeft vergunning aan circus Barones, mits strikte naleving van de gestelde voorwaarden (besluit, bijhorende adviezen/richtlijnen), voor een standplaats aan voetbalclub KSAV St. Dimpna met een circustent van maandag 29/5/2023 tot en met zondag 4/6/2023.
De aanvrager zorgt zelf voor de nodige verzekeringen en een schriftelijke toestemming van KSAV met daarin gemaakte afspraken.
Het college van burgemeester en schepenen geeft toestemming voor de plaatsing van reclameborden onder de gestelde voorwaarden.
Tijdelijke reclameborden mogen geplaatst worden enkel op gemeentewegen, waarbij er voldoende afstand moet zijn tussen de borden, minimum 2 km, onder de volgende voorwaarden:
AWV geeft géén vergunning voor de gewestwegen.
Alle (keurings)attesten van tenten e.d. en documenten voor o.a. de dieren moeten up-to-date zijn en te allen tijde kunnen voorgelegd worden.
De vertegenwoordigers van het circus/uitbaters en/of zijn afgevaardigden zijn ervan op de hoogte dat er geen exotische dieren aanwezig mogen zijn of optreden in het circus en dat enkel gedomesticeerde dieren toegelaten worden.
Het college van burgemeester en schepenen stelt een dierenarts aan voor controle. Kostprijs dient door het circus op voorhand betaald te worden.
In het kader van de controle door de dierenarts dient de eigenaar van het circus alle vaccinatieboekjes en relevante documenten bij te hebben voor de dieren die worden doorgegeven (of op moment van controle aanwezig zijn). Indien er wijzigingen zijn in het dierenbestand, laat de verantwoordelijke van het circus dit onverwijld weten aan Evenementenloket en dit uiterlijk 2 weken voor datum aankomst.
Het college of zijn afgevaardigde kan te allen tijde het welzijn van de dieren controleren.
Dierenwelzijn staat ten alle tijde voorop.
Parkeerverbod wordt minstens 24 u op voorhand geplaatst.
De aanvrager zorgt zelf voor de verwijdering van alle afval via de juiste kanalen. Dit is niet voor rekening van de stad.
De overlast tot een minimum beperken.
De organisator zorgt ervoor dat de omwonenden tijdig – minstens 1,5 week voor evenement - , schriftelijk en correct in kennis gesteld worden van het doorgaan van het evenement, eventuele verkeersmaatregelen genomen naar aanleiding van het evenement en van het feit dat eventuele inzameling van afvalfracties (restafval, GFT, PMD, papier/karton) mogelijks verstoord zal zijn (info hieromtrent: IOK).
Als organisator moet je erop toezien dat het alcoholbeleid correct wordt toegepast. De organisator en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het alcoholbeleid te wijzen. Dit wil zeggen dat je bepaalde categorieën van bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen drinken en hen bij herhaaldelijk drinken de toegang tot het event moet ontzeggen.
Aan de organisatoren wordt uitdrukkelijk gevraagd het actieplan ‘Alcohol & Jongeren’ mee uit te dragen:
Als organisator moet je erop toezien dat het rookverbod wordt toegepast. De organisator en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het rookverbod te wijzen. Dit wil zeggen dat je rokende bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen roken en hen bij herhaaldelijk roken de toegang tot het event moet ontzeggen.
De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 95% opnieuw inzamelen en laten verwijderen door een erkend organisme dat een attest kan afleveren.
De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.
Er wordt toestemming verleend om te afficheren op de door de stad voorziene reclameconstructies (plakborden en plakzuilen), mits naleving van de regelgeving in de politiecodex van 1/1/2014 - richtlijnen plakken affiches - art. 185.
De bepalingen van de artikels 180 tem 185 van de politiecodex, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen, moeten nageleefd worden.
Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.