UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: 03/05/2023
Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2022169507
Dossiernummer gemeente: 202200581
De gemeente Geel heeft op 22 december 2022 een aanvraag ontvangen voor bouwen van 5 eengezinswoningen. De aanvraag werd op 18 januari 2023 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
DAUWEN KOEN BVBA gevestigd te de Paepestraat(HRT) 13 te 2200 Herentals
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging: Manheuvels 26 en lot 1 - 5
Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie I nrs. 1001 en 1002G
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in:
woongebied
De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.
landschappelijk waardevol agrarisch gebied
De landschappelijke waardevolle gebieden zijn gebieden waarvoor bepaalde beperkingen gelden met het doel het landschap te beschermen of aan landschapsontwikkeling te doen. In deze gebieden mogen alle handelingen en werken worden uitgevoerd die overeenstemmen met de in grondkleur aangegeven bestemming, voor zover zij de schoonheidswaarde van het landschap niet in gevaar brengen.
Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften:
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg.
De aanvraag is niet gelegen binnen de grenzen van een behoorlijk vergunde en niet vervallen verkaveling.
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag is gesitueerd in een ruimtelijk uitvoeringsplan. Dit RUP is niet van toepassing. De aanvraag dient te worden getoetst aan de voorschriften van het gewestplan Heretals-Mol.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is in overeenstemming met dit plan en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Verordeningen
gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - inzake parkeren en stallen van auto's en fietsen goedgekeurd op 25 juni 2018.
gewestelijke stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid goedgekeurd op 5 juni 2009.
algemene bouwverordening inzake weekendverblijven goedgekeurd op 8 juli 2005.
gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen en vertraagde afvoer van hemelwater goedgekeurd op 23 juni 2006.
algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer goedgekeurd op 29 april 1997.
gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - basisverordening goedgekeurd op 12 mei 2012.
gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - verkavelingen goedgekeurd op 12 mei 2012.
Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend:
Er werd afstand gedaan van bovenstaande vergunning.
Het perceel is gelegen te Manheuvels 26. De onmiddellijke omgeving wordt gekenmerkt door lintbebouwing met een residentieel karakter. Op het terrein staat een woniing met 4 bijgebouwen. Links van de bestaande woning staat een vrijstaande eengezinswoning. Ook aan de rechterzijde van het terrein staat een vrijstaande eengezinswoning. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een bosrijk gebied.
Huidige aanvraag beoogt het verwijderen van de aanwezige bebouwing (woning + 4 bijgebouwen) op het terrein.
De huidige aanvraag voorziet in het bouwen van 5 woningen. De meest rechtse woning betreft een vrijstaande eengezinswoning met een carport tegen de rechtse perceelsgrens. De andere woningen zijn telkens per 2 gekoppeld via de carports. De woningen zijn allen voorzien van 2 bouwlagen met een zadeldak. De carports zijn telkens voorzien van een plat dak en hebben een hoogte van 3 meter.
Woning 1 heeft een bouwbreedte van 7,90 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 2. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 15m².
Woning 2 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt links van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 1. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 3 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,70 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5,2 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 4. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 4 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt links van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 3. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 5 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en perceelsgrens. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,3m².
De woningen worden voorzien in rood genuanceerde gevelsteen in combinatie met wit gekaleide gevels en donkere dakpannen. De carport wordt voorzien in hout.
Overeenkomstig de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning is de gewone procedure van toepassing en moet de aanvraag openbaar gemaakt worden.
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 28 januari 2023 t.e.m. 26 februari 2023. Er werden geen bezwaarschriften ingediend.
Er werd geen informatievergadering gehouden.
Op 18/01/2023 werd advies gevraagd aan de VMM. Op 22/02/2023 antwoordden zij dat ze geen advies geven in dit dossier.
Op 10 februari 2023 werd het voorwaardelijk gunstig advies ontvangen van Fluvius, als volgt geformuleerd:
Wij kunnen de bijkomende wooneenheden aansluiten op het bestaande laagspanningsnet als de vermogens beperkt blijven tot 17,3 kVA per aansluiting.
Indien afgeweken wordt van deze vermogens dient de bouwheer ons zo snel mogelijk de definitieve vermogens te bezorgen.
Hierbij wordt dan ook een gunstig advies met voorwaarden verleend.
Dit advies blijft 1 jaar geldig.
Tevens is er gasnet aanwezig voor residentieel gebruik.
Op 2 februari 2023 werd het voorwaardelijk gunstig advies ontvangen van PROXIMUS, als volgt geformuleerd:
Op basis van de informatie waarover wij momenteel beschikken, geven wij graag een gunstig advies indien u volgende voorwaarden opneemt in uw vergunning :
- Een finale netwerkanalyse zal gebeuren na ontvangst van het vergunde plan.
- Uitbreiding van de telecominfrastructuur van Proximus is ten laste van de aanvrager.
- Van zodra vergund en minimaal 6 maanden voor oplevering dient de aanvrager zijn project kenbaar te maken bij Proximus door het formulier als bijlage ingevuld te versturen naar werf.a2@proximus.com.
- De Proximus infrastructuur dient proactief voorzien te worden in het project. De technische documentatie hiervoor wordt ter beschikking gesteld na ontvangst van het vergunde plan.
- Proximus wenst betrokken te worden bij alle coördinatievergaderingen via netwerkstudie.a22@proximus.com
Na de werken kunnen de bewoners eenvoudig aansluiten op de nutsvoorzieningen voor telefonie-, internet- en televisiediensten. Hiervoor kan de aanvrager terecht bij onze klantendienst op het gratis nummer 0800 22 800. Meer informatie op www.proximus.be/bouwen.
Op 24 januari 2023 werd het gunstig advies ontvangen van TELENET, als volgt geformuleerd:
Ref: 25065335
Aansluitbaar Telenet
Geacht college,
Wij zijn nagegaan welke aanpassing van de infrastructuur van Telenet nodig is om de loten uit deze verkavelings- of bouwaanvraag te kunnen aansluiten.
Hieruit blijkt dat de nodige infrastructuur op openbaar domein al aanwezig is en dat er geen uitbreiding van het Telenet netwerk dient te gebeuren. Er wordt van ons geen verdere voorwaarde opgelegd.
Deze vaststelling omvat niet de aftak- en aansluitkosten van de abonnee. Deze worden met de latere abonnee verrekend.
Aanvragen tot het verplaatsen van bestaand apparatuur zullen aan de aanvrager aangerekend worden.
Bij afbraak van gebouwen waarop Telenet kabels zijn bevestigd is het belangrijk om minstens 8 weken voor de start van de werken Telenet via 015/66.66.66 op de hoogte te brengen.
Wij blijven steeds tot uw dienst voor verdere informatie.
Met vriendelijke groeten.
http://static.telenet.be/assets/netaanleg/pdf/Werfbrochure_NL.pdf
Op 22 maart 2023 werd het advies ontvangen van de stadsdienst ‘Openbaar Domein’, als volgt geformuleerd:
Advies riolering
Zoneringsplan - aansluiting
Het perceel waarop men de 5 woningen wil bouwen is volgens het zoneringsplan gelegen in centraal gebied. Er is een gemengd rioleringsstelsel aanwezig op openbaar domein waarop de woningen kunnen worden aangesloten. De aansluitingen met plaatsing van huisaansluitputjes zullen worden uitgevoerd door Aquafin in opdracht van stad Geel. De bestaande aansluiting van de woning moet indien mogelijk herbruikt worden.
Riolering algemeen
Bij elke woning wordt er een gescheiden stelsel van afvalwater en hemelwater voorzien. De afvoeren komen nabij de rooilijn uit in toezichtsputten met een terugslagklep. Dit is zeker aangewezen om terugstroming vanuit het openbaar rioleringsstelsel te vermijden.
Er staan op het funderingsplan geen diameters bij de afvoeren vermeld. Er wordt vanuit gegaan dat men zich aan de maximale diameter van 160mm houdt.
Huishoudelijk afvalwater
Voor het afvalwater voorziet men geen gescheiden stelsel van fecaal water (toilet) en grijs water (douche, lavabo, …) tot buiten de woning. Er is geen sifonput met reukslot voorzien waar beide afvoeren samenkomen. Dit is geen gunstig conccept. Om geurhinder te vermijden van het fecaal water in het grijs water is het ten zeerste aangeraden om dit aan te passen.
Hemelwater
De Gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater is van toepassing. Men is verplicht om een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen bij elke woning.
Hemelwaterput
Bij elke woning wordt een hemelwaterput geplaatst met een volume van 5000L wat voldoet. Op de put worden alle dakafvoeren aangesloten. Elke hemelwaterput zal voorzien worden met een pomp in functie van herbruik. Men zal het hemelwater herbruiken voor de toiletten en een buitenkraan.
Infiltratievoorziening
Bij elke woning wordt een infiltratievoorziening voorzien met een infiltratievolume van 1800L en een infiltratieoppervlakte van 4,8m² wat voldoet aan de verordening
De waterdoorlatende verharding (oprit) en de niet-waterdoorlatende verharding (terras) die kan afwateren naar groenzone, worden niet mee ingerekend bij de dimensionering van de infiltratievoorziening. Deze verhardingen vallen buiten de verordening.
Het is aangewezen om te opteren voor een infiltratievoorziening in de vorm van een open bekken, zoals een infiltratiekom of wadi. Dit is voordeliger naar aanleg en onderhoud en infiltreert bovendien het meest effectief.
Men voorziet een noodoverloop vanuit de infiltratievoorziening naar het openbare rioleringsstelsel. Dit is geen verplichting maar wordt wel toegestaan.
Advies toegangen tot de percelen
In de bestaande toestand is er een verharde toegang op openbaar domein met een breedte van +/-10m, aangelegd vanaf de perceelsgrens met huisnr. 24. Deze toegang hoorde bij de te slopen woning met huisnr. 26. Deze verharde toegang zal niet meer gebruikt worden. Volgens het nieuwe inplantingsplan voorziet men bij elke woning een strikt noodzakelijke toegang van 3m wat gunstig is in het beperken van verhardingen op openbaar domein.
Er dienen dus aanpassingen van het openbaar domein te gebeuren, meer bepaald de ontharding van de bestaande toestand, de verharding van de nieuwe toestand en boordsteenverlagingen. Deze aanpassingen mag men niet zelf uitvoeren maar moet men aanvragen bij stad Geel.
Voorwaarden:
Volgende voorwaarden gelden voor elke woning:
Riolering algemeen
Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA).
De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.
De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuis van het huishoudelijk afvalwater moet aangesloten worden op het huisaansluitputje DWA.
Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de voorziene aansluiting.
Terugslagkleppen moeten altijd in het private stelsel worden gestoken.
Putten (hemelwaterput, infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.
Hemelwater
Men is verplicht om bij elke woning een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
De hemelwaterput moet aan volgende voorwaarden voldoen:
De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
Verplichte keuring privéwaterafvoer
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Toegang tot het perceel
Men dient zich bij elke woning te houden aan de strikt noodzakelijke toegang van 3m op openbaar domein. De aanpassingen die aan het openbaar domein dienen te gebeuren -ontharding bestaande toegang, verharding nieuwe toegangen, boordsteenverlagingen- mag men niet zelf uitvoeren maar moet men aanvragen. De kosten voor de aanpassingen zijn ten laste van de aanvrager.
Opmerking
We raden ten zeerste aan om een gescheiden stelsel van fecaal water (toilet) en grijs water (douche, lavabo, ...) tot buiten de woning te voorzien. Het is daarbij aangewezen een sifonput te voorzien op het grijswater alvorens het grijs en fecale water samen te brengen. Dit voorkomt geuren van het fecaal water in het grijs water.
Bij het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd reeds vastgesteld dat de milieueffecten niet aanzienlijk zijn. Bijgevolg was de opmaak van een milieueffectenrapport niet vereist.
Planologische toets
De projectzone is volgens het gewestplan Herentals-Mol gelegen binnen woongebied en landschappelijk waardevol agrarisch gebied. De aanvraag voldoet aan de voorschriften van het gewestplan Herentals-Mol.
Wegenis
In toepassing op de artikelen 4.3.5. tot en met 4.3.8. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening kan gesteld worden dat de aanvraag gelegen is langs een voldoende uitgeruste openbare weg.
Watertoets
Overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 gecoördineerd op 15 juni 2018 betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (BS 31 oktober 2006) en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan het watersysteem, aan de doelstellingen van artikel 1.2.2 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het bekkenbeheerplan.
Het perceel gelegen te Geel, Afdeling 1, Sectie I, nr. 1002G stroomt af naar de Hoevenloop, een (on)bevaarbare waterloop (van categorie I) die beheerd wordt door de VMM Antwerpen.
De aanvraag is niet gelegen in signaalgebied
Het project voldoet aan de gewestelijke stedenbouwkundige hemelwaterverordening. We verwijzen naar het advies van de stadsdienst ‘Openbaar Domein’ d.d. 22/03/2023.
De aanvraag is volgens de watertoetskaart deels gelegen in overstromingsgevoelig gebied (8/03/2023) pluviaal en/of fluviaal.
Er is bijgevolg advies gevraagd aan de Vlaamse Milieumaatschappij Antwerpen. Op 22/02/2023 heeft de VMM laten weten geen advies uit te brengen inzake dit dossier.
Het gebied is welliswaar gelegen binnen overstromingsgevoelig gebied (8/03/2023) pluviaal en/of fluviaal. Uit de aanvraag blijkt dat de woningen niet voorzien worden van een kelder. Ook de hoeveelheid verharding blijft per woning beperkt tot het aanleggen van een oprit van telkens 36m² en het aanleggen van een terras achter de woning variërend tussen 15m² en 19m². De vloerpas van de woningen ligt 10 centimeter boven het plaatselijke maaiveld. Verder woningen gebouwd op een licht-hellend perceel waarvan het diepste punt gelegen is op 30 centimeter onder het niveau van de vloerpas. Dit diepste punt is gelegen op ongeveer 30 meter achter de achtergevel.
Als gevolg van het project worden er geen significante negatieve effecten op het watersysteem verwacht. Het project wordt bijgevolg gunstig geadviseerd en is in overeenstemming met de doelstellingen en beginselen van het decreet integraal waterbeleid.
Gezien het risico beperkt is tot het gevraagde project, dient de eigenaar zelf alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om eventuele waterschade te voorkomen.
Voorwaarden:
Waterkwantiteit: vasthouden > bergen > afvoeren
Niet functionele verharde oppervlakten moeten vermeden worden. Eventuele verharding is bij voorkeur waterdoorlatend. Het dakwater moet zoveel mogelijk hergebruikt worden (als toiletspoeling, waswater, beregening, … ). Het overige afstromende hemelwater (niet doorlaatbare verharde oppervlakten, overloop regenwaterput, …) moet worden geïnfiltreerd en/of – wanneer de bodem geen of slechts beperkte infiltratie toelaat - gebufferd. Slechts een zeer beperkte hoeveelheid mag worden afgevoerd. Er moet minstens voldaan zijn aan de Gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater.
Riolering: voorkomen > scheiden > zuiveren
Het is verboden huishoudelijk afvalwater te lozen in de RegenWaterAfvoerleiding en regenwater in de DroogWeerAfvoerleiding. Het is uiteraard verboden huishoudelijk afvalwater te lozen in een oppervlaktewater als er kan aangesloten worden op DroogWeerAfvoerleiding. De lozing van huishoudelijk afvalwater in de gewone oppervlaktewateren of in de kunstmatige afvoerwegen voor hemelwater moet voldoen aan de voorwaarden opgenomen in deel 4 van Vlarem II.”
Conclusie:
Gelet op de aard van de aangevraagde activiteiten en mits naleving van de opgelegde voorwaarden zullen er geen schadelijke effecten zijn op het watersysteem. Bijgevolg wordt voldaan aan artikel 1.3.1.1. van het decreet betreffende het integraal waterbeleid, meer bepaald de watertoets.
Mer-screening
Bij het ontvankelijkheids- en volledigheidsonderzoek werd reeds vastgesteld dat de milieueffecten niet aanzienlijk zijn. Bijgevolg was de opmaak van een milieueffectenrapport niet vereist.
Natuurtoets
Huidige aanvraag is niet gelegen binnen vogelrichtlijngebied.
Huidige aanvraag is niet gelegen binnen habitatrichtlijngebied.
Huidige aanvraag is niet gelegen binnen VEN-gebied.
Huidige aanvraag is niet gelegen binnen natuurgebied.
Uit nazicht van de meest recente luchtfoto blijkt dat er op het perceel enkele hoogstammen staan. Indien deze nog op het perceel aanwezig zijn, zullen deze gekapt moeten worden. Uit het advies van ANB ingewonnen voor verkavelingsaanvraag OMV_2021142559 goedgekeurd d.d. 27/12/2021, blijkt dat het Bosdecreet niet van toepassing is.
De aanvraag doorstaat de natuurtoets.
Erfgoed-/archeologietoets
Niet van toepassing.
Toegankelijkheid
De gebouwen zijn niet toegankelijk voor publiek waardoor niet voldaan dient te worden aan voorzieningen om de integrale toegankelijkheid te bereiken.
Decreet grond- en pandenbeleid
Niet van toepassing.
Scheidingsmuren
De aanvraag heeft geen betrekking op de oprichting, uitbreiding, afbraak van scheidingsmuren of muren die in aanmerking komen voor gemene eigendom.
Milieuaspecten
Globaal kan gesteld worden dat de risico’s voor de externen veiligheid, de hinder, de effecten op het leefmilieu, op de wateren, op de natuur op de mens buiten de inrichting veroorzaakt door de gevraagde exploitatie bij naleving van de opgelegde exploitatievoorwaarden tot een aanvaardbaar niveau kunnen beperkt worden.
Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening
Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:
Functionele inpasbaarheid
Huidige aanvraag betreft het oprichten van 5 ééngezinswoningen in een straat met meerdere ééngezinswoningen. De aanvraag is inpasbaar.
Mobiliteitsimpact
Huidige aanvraag beoogt het bouwen van 5 woningen. Er wordt voor iedere woning een autostaanplaats voorzien op het eigen terrein.
De impact op de lokale mobiliteit blijft gering.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid
Het perceel is gelegen te Manheuvels 26. De onmiddellijke omgeving wordt gekenmerkt door lintbebouwing met een residentieel karakter. Op het terrein staat een woniing met 4 bijgebouwen. Links van de bestaande woning staat een vrijstaande eengezinswoning. Ook aan de rechterzijde van het terrein staat een vrijstaande eengezinswoning. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een bosrijk gebied.
Huidige aanvraag beoogt het verwijderen van de aanwezige bebouwing (woning + 4 bijgebouwen) op het terrein.
De huidige aanvraag voorziet in het bouwen van 5 woningen. De meest rechtse woning betreft een vrijstaande eengezinswoning met een carport tegen de rechtse perceelsgrens. De andere woningen zijn telkens per 2 gekoppeld via de carports. De woningen zijn allen voorzien van 2 bouwlagen met een zadeldak. De carports zijn telkens voorzien van een plat dak en hebben een hoogte van 3 meter.
Woning 1 heeft een bouwbreedte van 7,90 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 2. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 15m².
Woning 2 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt links van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 1. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 3 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,70 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5,2 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 4. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 4 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt links van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en de carport van woning 3. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,9m².
Woning 5 heeft een bouwbreedte van 9 meter. De bouwdiepte bedraagt 13,50 meter. Er wordt rechts van de woning een carport voorzien op 5 meter achter de voorbouwlijn. Deze grenst tegen de zijgevel en perceelsgrens. Voor de carport wordt een oprit voorzien van 36m². De breedte van de oprit bedraagt 3 meter. Achter de woning wordt een terras voorzien van 18,3m².
De schaal, het ruimtegebruik en de bouwdichtheid zijn verantwoord.
Visueel-vormelijke elementen
De woningen worden voorzien in rood genuanceerde gevelsteen in combinatie met wit gekaleide gevels en donkere dakpannen. De carport wordt voorzien in hout. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame, kwaliteitsvolle materialen. Het ontwerp is architectonisch verantwoord en inpasbaar binnen de onmiddellijke omgeving.
Cultuurhistorische aspecten
Niet van toepassing.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid
Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.
Conclusie
Uit bovenstaande motivering blijkt dat de aanvraag in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.
Resultaten openbaar onderzoek
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 28 januari 2023 tot en met 26 februari 2023. Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werden er geen bezwaarschriften ontvangen.
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van de volgende adviezen en beoordeelt deze als volgt:
De adviezen worden bijgetreden.
Conclusie
Er wordt een voorwaardelijk gunstig advies afgeleverd.
Voorwaarden specifiek
Voorwaarden Riolering algemeen
Voorwaarden Hemelwater
Lasten
Niet van toepassing
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en de vergunning af te leveren aan de aanvrager, die ertoe gehouden is volgende voorwaarden strikt na te leven:
Voorwaarden specifiek
Voorwaarden Riolering algemeen
Voorwaarden Hemelwater