Terug
Gepubliceerd op 03/07/2023

2023_BURG_00419 - Oldtimershow - Vrienden van 't veld - 10/9/2023 - Goedkeuren

Burgemeester
ma 03/07/2023 - 12:00 Kabinet burgemeester
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Vera Celis; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Vera Celis
2023_BURG_00419 - Oldtimershow - Vrienden van 't veld - 10/9/2023 - Goedkeuren 2023_BURG_00419 - Oldtimershow - Vrienden van 't veld - 10/9/2023 - Goedkeuren

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid (bijzonder)

Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen

Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen

Aanleiding en context

De Vrienden van 't veld vzw vragen de toestemming voor de organisatie van een oldtimerbijeenkomst met tractoren, op zondag 10/9/2023, aan  de molen van 't veld,  gelegen te Worfthoeven, Geel.

Programmatie voorzien als volgt:

9.00 - 11.00 uur: aankomst tractoren

11.00 - 17.00 uur: tentoonstelling en demo's

17.00 uur: aftocht oldtimers 

Organisator wil graag affiches hangen aan de stedelijke zuilen en borden, en tijdelijke bewegwijzering langs Zeggendijk-Rundsvoort, Zeggendijk-Stegen, Zeggendijk-Roerdompstraat, Roerdompstraat N19g, Stegen-Kanaaldijk, Kanaaldijk-Ganzestraat.

Besluit

De burgemeester beslist:

Artikel 1

Vera Celis, burgemeester stad Geel, geeft de toestemming aan de Vrienden van 't veld vzw  voor de organisatie van een oldtimerbijeenkomst met tractoren, op zondag 10/9/2023, aan  de molen van 't veld,  gelegen te Worfthoeven, Geel.

De voorwaarden, vermeld in het besluit en in het (voorafgaandelijk) advies en eventueel controleverslag(en) van de brandweer moeten nageleefd worden.

De organisator is verantwoordelijk voor de nodige verzekeringen. 

Artikel 2

Als organisator moet je erop toezien dat het alcoholbeleid correct wordt toegepast. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het alcoholbeleid te wijzen. Dit wil zeggen dat je bepaalde categorieën van bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen drinken en hen bij herhaaldelijk drinken de toegang tot het event moet ontzeggen.   

Aan de organisatoren wordt uitdrukkelijk gevraagd het actieplan ‘Alcohol & Jongeren’ mee uit te dragen:

  • uithangen van de regels inzake schenken van alcohol volgens de wet van 31.12.2009;
    • Géén alcohol voor -16 jarigen;
    • Géén sterke drank voor -18 jarigen;
  • duidelijke communicatie en briefing van alle medewerkers
Als organisator moet je erop toezien dat het rookverbod wordt toegepast waar nodig. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het rookverbod te wijzen. Dit wil zeggen dat je rokende bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen roken en hen bij herhaaldelijk roken de toegang tot het event moet ontzeggen.

Artikel 3

De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
 De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.

Artikel 4

De overlast naar de omwonenden toe moet tot een minimum beperkt worden.

Artikel 5

Indien speeltoestellen geplaatst worden is de organisator verantwoordelijk voor de inrichting van het tijdelijk speelterrein. Dit betekent dat het tijdelijk speelterrein moet voldoen aan de bepalingen van het KB van 28 maart 2001 betreffende de uitbating van speelterreinen. Indien een springkasteel geplaatst wordt, moet dit voldoen aan de EN 14960 norm (veiligheidsvoorschriften voor springkastelen).

Artikel 6

De organisator houdt een EHBO koffer ter beschikking tijdens het evenement en zorgt voor voldoende parking. 

Artikel 7

Vergunning wordt verleend voor het plaatsen van tijdelijke bewegwijzering, langs gemeentewegen.

Als de publiciteit op privaat domein staat, moet de organisator de toestemming hebben van de eigenaar. 

De bewegwijzering mag ten vroegste vijftien dagen voor datum van het evenement gehangen worden en moet terug verwijderd worden uiterlijk drie dagen na het evenement.    

De bewegwijzering mag niet gehangen worden aan bomen, verkeerslichten of andere verkeerstekens, en niet op rotondes of tussenbermen. De borden worden gehangen op een manier waarop de weggebruikers of voetgangers niet gehinderd worden, en dit enkel met touw of colsonbandjes. Na het evenement moeten alle bevestigingsmaterialen en bewegwijzering door de organisator verwijderd worden.

Indien de organisator tijdelijke bewegwijzering wil plaatsen langs gewestwegen, dient de organisator een aanvraag te doen via het webportaal: https://wegenenverkeer.be/adviezen-vergunningen.

Artikel 8

De organisator zorgt ervoor dat de omwonenden tijdig – minstens 1,5 week voor evenement - , schriftelijk en correct in kennis gesteld worden van het doorgaan van het evenement, eventuele verkeersmaatregelen genomen naar aanleiding van het evenement en van het feit dat eventuele inzameling van afvalfracties (restafval, GFT, PMD, papier/karton) mogelijks verstoord zal zijn (info hieromtrent: IOK).

Artikel 9

Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.