Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen
Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen
Groene Kring Geel vraagt de toestemming voor de organisatie van de Groene String fuif, thv weide achter Kiefhoeve, Poiel, in een tent, op vrijdag 18/8/2023, van 20.00 tot 04.00 uur.
Organisator wenst tijdelijke bewegwijzering te plaatsen langs ring/Antwerpseweg.
De burgemeester verleent de voorwaardelijke toestemming aan Groene Kring Geel voor de organisatie van de Groene String fuif, thv weide achter Kiefhoeve, Poiel, in een tent, op vrijdag 18/8/2023.
De voorwaarden, vermeld in het besluit en in het (voorafgaandelijk) advies en eventueel controleverslag(en) van de brandweer moeten nageleefd worden.
De organisator is verantwoordelijk voor de nodige verzekeringen.
De organisator is verantwoordelijk om de juiste verzekeringen af te sluiten voor het evenement:
Aan de organisatoren wordt uitdrukkelijk gevraagd het actieplan ‘Alcohol & Jongeren’ mee uit te dragen:
Als organisator moet je erop toezien dat het rookverbod in de tent wordt toegepast. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het rookverbod te wijzen. Dit wil zeggen dat je rokende eventbezoekers in de tent erop attent moet maken dat ze niet mogen roken en hen bij herhaaldelijk roken in de tent de toegang tot de fuif moet ontzeggen.
De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.
De muziek moet uitgezet worden om 03.00 uur. De tent en het terrein moeten ontruimd zijn om 04.00 uur.
De overlast naar de omwonenden toe moet tot een minimum beperkt worden.
Voor tijdelijke bewegwijzering moet een aanvraag gebeuren bij het Agentschap Wegen en Verkeer door aanvrager via https://wegenenverkeer.be/adviezen-vergunningen
De organisator zorgt ervoor dat de omwonenden tijdig – minstens 1,5 week voor evenement - , schriftelijk en correct in kennis gesteld worden van het doorgaan van het evenement, eventuele verkeersmaatregelen genomen naar aanleiding van het evenement en van het feit dat eventuele inzameling van afvalfracties (restafval, GFT, PMD, papier/karton) mogelijks verstoord zal zijn (info hieromtrent: IOK).
De organisator houdt toezicht op het parkeren, de toegangswegen dienen ten alle tijde vrij te blijven voor de hulpdiensten.
Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.