UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: 23/12/2023
Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2023068128
Dossiernummer gemeente: 202300429
De gemeente Geel heeft op 26 september 2023 een aanvraag ontvangen voor het verbouwen van een gebouw tot 4 sociale koopwoningen. De aanvraag werd op 24 oktober 2023 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
LeefGoed BV gevestigd Kameinestraat 3 te 2440 Geel
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging:
Kadastrale ligging: afdeling 5 sectie M nr. 941S
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in:
woongebied
De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.
Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg.
Ligging volgens RUP + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een ruimtelijk uitvoeringsplan.
De aanvraag is niet gelegen binnen de grenzen van een behoorlijk vergunde en niet vervallen verkaveling
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag is niet gesitueerd in een algemeen of bijzonder plan van aanleg of in een ruimtelijk uitvoeringsplan. De aanvraag dient getoetst te worden aan de bepalingen van het gewestplan.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is in overeenstemming met dit plan en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Verordeningen
Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend:
De aanvraag betreft het verbouwen van het vroegere badhuis in 4 sociale koopwoningen.
Het badhuis is opgenomen in de inventaris van het onroerend erfgoed met volgende omschrijving:
Het eerste badhuis dateert van 1890. Complex met hoofdvleugel van twee traveeën en twee bouwlagen onder achteraan afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien) , van circa 1900. Onderkelderde baksteenbouw, puntgevel met Brugse travee en gebruik van gesinterde steen voor banden, rollagen, borstweringen, arduin voor de dekstenen. Zijgevels met aflijnende baksteenfriezen. Steekboogvormige venster. Links lager T-vormig aanbouwsel met gelijkaardig uitzicht. Beboomde voortuin.
Het gebouw wordt gerenoveerd en herbestemd nar 3 grondgebonden woningen en 1 appartement. Hierbij wordt rekening gehouden met de erfgoedwaarden van het gebouw. De voorgevel blijft nagenoeg volledig intact. De nodige isolatie-ingrepen zullen grotendeels aan de binnenzijde uitgevoerd worden.
Een deel van het gebouw is te erg vervallen zodat renoveren geen optie meer is. Dit deel zal binnen de bestaande footprint en binnen het huidige volume herbouwd worden. De nieuwe volumes worden in éénzelfde vormentaal uitgewerkt, met uniforme materialen en maatvoeringen. De nieuwbouwdelen bevinden zich aan de achterzijde.
Het hoofdgebouw wordt omgevormd tot een woning op het gelijkvloers en een duplex-appartement. In functie van de woonkwaliteit worden enkele nieuwe dakvlakvensters, raamopening en een dakkapel toegevoegd. Deze ingrepen worden afgewerkt in hedendaagse materialen om het contrast tussen oud en nieuw te accentueren.
De kelder wordt waterdicht gemaakt en voorzien van een buitentrap. Deze kelder wordt ingericht als technisch lokaal en is toegankelijk voor alle bewoners.
In het voormalige badhuis komt één grondgebonden woning met één slaapkamer. Hiervoor wordt een beperkte uitbreiding aan de achterzijde voorzien.
Het meest linkse deel wordt verbouwd naar één grondgebouwen woning met 2 slaapkamers. Dit deel is in zeer slechte staat en moet herbouwd worden. Het nieuwe volume wordt binnen de bestaande footprint opgetrokken, maar met een groter volume.
Elke wooneenheid beschikt over een eigen tuin waarin een tuinberging en fietsenstalling is voorzien.
Op de site is voor elke woning één parkeerplaats voorzien. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 11 april 2023 beslist dat 1 parkeerplaats per woning voldoende is. Voor bezoekers moeten er 2 parkeerplaatsen aangelegd worden. Op deze manier kan er ingezet worden op het beperken van het aandeel verharding.
De aanvraag werd getoetst aan de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.
De aanvraag moet niet openbaar gemaakt worden. De vereenvoudigde vergunningsprocedure wordt gevolgd.
Op 20 november 2023 werd het advies ontvangen van Stuifzand
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 27 november 2023 werd het advies ontvangen van Brandweerzone Kempen -
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 2 november 2023 werd het advies ontvangen van Fluvius
Wij kunnen de bijkomende wooneenheden aansluiten op het bestaande laagspanningsnet als de vermogens beperkt blijven tot 17,3 kVA per aansluiting, 22,2 kVA voor de algemene delen en 22,2 kVA voor het laden van elektrische wagens mits gebruik gemaakt wordt van load balancing. Indien afgeweken wordt van deze vermogens dient de bouwheer ons zo snel mogelijk de definitieve vermogens te bezorgen. In afwachting van het resultaat van de studie voor deze definitieve vermogens, dient er van uitgegaan te worden dat een grond of lokaal op het gelijkvloers voor een distributiecabine noodzakelijk zal zijn.
Hierbij wordt dan ook een gunstig advies met voorwaarden verleend. Dit advies blijft 1 jaar geldig.
De afmetingen van het tellerlokaal en meterbatterij dienen voor aanvang van de bouwwerken met de technisch agent afgestemd te worden. Uw contactpersoon omtrent de administratieve behandeling van de aansluitingen elektriciteit is de technisch agent, bereikbaar via het mailadres fluvius-KEMP-TAK@fluvius.be.
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 12 december 2023 werd het advies ontvangen van stad Geel, dienst Openbaar Domein
Advies riolering
Zonering – aansluiting
Het perceel is gelegen in centraal gebied. Er is een gescheiden rioleringsstelsel aanwezig op openbaar domein. Het bestaande gebouw heeft een aansluiting aan de linkerzijde. Deze aansluiting kan in de toekomst gebruikt worden voor één van de vier woningen. Hierop zullen huisaansluitputjes geplaatst worden. Voor de andere drie woningen zullen er nieuwe aansluitingen gemaakt moeten worden met plaatsing van de huisaansluitputjes DWA. Er zal ook één gezamenlijke RWA-aansluiting gemaakt worden met plaatsing van het huisaansluitputje RWA waarop de overloop van infiltratievoorziening wordt aangesloten.
Riolering algemeen
Op het funderingsplan is er een gescheiden stelsel van afvalwater en hemelwater voorzien, wat ook een verplichting is.
De diameters van de afvoerbuizen, die op het funderingsplan staan vermeld, voldoen (max. 160 mm).
Huishoudelijk afvalwater
Voor het afvalwater voorziet men bij elke woning een gescheiden stelsel van fecaal water (toilet) en grijs water (douche, lavabo, …) tot buiten de woning wat een gunstig concept is. Men voorziet een sifonput waar beide afvoeren samenkomen om geurhinder te vermijden.
Hemelwater
De Gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater is van toepassing. Men is verplicht om een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen.
Hemelwaterput
Men plaatst 4 hemelwaterputten. Voor elke woning wordt een hemelwaterput met een volume van 5000L geplaatst wat voldoet aan de GSV. Alle dakafvoeren komen eerst samen in een toezichtsput van waaruit het water naar 2 hemelwaterputten gaat én naar een tweede toezichtsput die op zijn beurt verbonden is met de andere 2 hemelwaterputten. In het dossier zit er een technische fiche van twee putten, de tussenliggende toezichtsput en de hoogtes van de aansluitingen (aanvoer en overloop). er wordt vermeld dat het hemelwater vanuit de toezichtsput evenredig wordt verdeeld naar de 4 hemelwaterputten. Dit is zeker een vereiste zodat alle woningen gebruik kunnen maken van het hemelwater.
Op het funderingsplan staan er 4 aanzuigleidingen ingetekend vanuit de hemelwaterputten naar de bijbehorende pompen die voorzien zijn in de kelder onder het bestaande gebouw. De kelder is voor elke wooneenheid bereikbaar via een buitentrap. Men zal het hemelwater herbruiken voor toiletspoeling en een buitenkraan.
Het groendak wordt niet mee aangesloten op de hemelwaterput wat ook geen verplichting is.
Onderaan de open keldertrap is er een geul met rooster voorzien. Het hemelwater dat hier terecht komt, wordt via een pompput opgepompt en aangesloten op de afvoer van het grijs water. Dit moeten worden aangesloten op het hemelwaterstelsel, meer bepaald rechtstreeks naar de infiltratievoorziening.
Infiltratievoorziening
Men voorziet een infiltratievoorziening met een volume van 3910 L en een oppervlakte van 9,4 m². De overlopen van de 4 hemelwaterputten én het groen dak worden hierop aangesloten. Qua dimensionering voldoet de infiltratievoorziening.
Volgens de bodemkaarten, te vinden op Geopunt, is te zien dat het perceel is gelegen in zone met bodemtype OB , kunstmatige grond. Rondom deze zone, in de nabijheid van het perceel, is er overal bodemtype Sdcx. Dit is een matig natte lemige zandgrond met drainageklasse d. Dit betekent dat de gemiddelde grondwaterstand vrij hoog staat en er moet gekozen worden voor een ondiepe bovengrondse infiltratievoorziening. Op het funderingsplan is er een infiltratiegracht voorzien waarvan de diepte hoger ligt dan de gemiddelde grondwaterstand (60cm vermeld in dossier, resultaat bekomen met een grondwaterpeiling via de sondeergaten). Het infiltratievolume wordt geborgen tussen 50cm diepte en het overlooppeil (minder dan 30cm onder het maaiveld). De bodem van de infiltratievoorziening mag meegerekend worden als infiltratieoppervlakte.
De infiltratievoorziening wordt volgens de plannen te dicht bij de rooilijn geplaatst. De infiltratiegracht moet minstens 2m van de rooilijn afliggen en minstens 8m van de wegas. Aangezien er veel leidingen komen te liggen onder de gemeenschappelijke groenzone is het misschien moeilijk om alles een plaats te geven. Een oplossing zou zijn om eventueel de wadi op te splitsen in 2 wadi’s om zo toch tegemoet te komen aan de afstandsregel van 2m.
Waterdoorlatende verhardingen en niet-waterdoorlatende verhardingen die kunnen afwateren naar groenzone moeten niet mee ingerekend worden bij de dimensionering van de infiltratievoorziening. Ook het bijgebouw (tuinberging) moet niet ingerekend worden als dit ter plaatse afwatert. Het water dat van het zadeldak van het bijgebouw loopt, komt terecht in de grindstrook dat rondom het gebouw is voorzien. Het water dat van dit dak afkomt, mag in geen geval overlast veroorzaken bij naastliggende percelen of naar het openbaar domein toe.
Advies toegang
Op privé voorziet men twee parkings, meer bepaald een bezoekersparking en een parking voor mindervaliden. In functie van de toegankelijkheid van deze twee parkeerplaatsen zal er op openbaar domein een verharde toegang moeten worden voorzien met een breedte van 6m. In de huidige situatie is er een onverharde berm op openbaar domein. Het verharden van een berm is een aanpassing van het openbaar domein dat men zelf niet mag uitvoeren. Men moet hiervoor een aanvraag doen via de website van stad Geel.
Advies: voorwaardelijk gunstig
Planologische toets
woongebied
Wegenis
Het perceel is gelegen langsheen een gemeenteweg (Pas).
Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie «wonen», «verblijfsrecreatie», dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, «gemeenschapsvoorzieningen» of «openbare nutsvoorzieningen», kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.
§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken. Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.
§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend. Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.
§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :
1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;
2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;
3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.
Watertoets
Volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem, aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het (deel)bekkenbeheerplan.
Het perceel gelegen te Geel, Afdeling 5, Sectie M, nr. 941S stroomt af naar de Stelense Loop, een onbevaarbare waterloop van 2de categorie die beheerd wordt door Provincie Antwerpen. De locatie is volgens de watertoetskaarten niet overstromingsgevoelig.
Mogelijke schadelijke effecten voor het water zouden kunnen ontstaan door wijziging van de kwaliteit van het oppervlaktewater of het grondwater, wijziging van infiltratie naar het grondwater, wijziging van de grondwatervoorraden en het grondwaterstromingspatroon, wijziging van het overstromingsregime, het afvoergedrag of de structuurkwaliteit van de waterloop, en wijziging van waterafhankelijke natuur.
Er dringen zich in het kader van de watertoets geen maatregelen op inzake overstromingsvrij bouwen of beperkingen inzake de inname van komberging.
Er dient geen advies gevraagd te worden aan de beheerder van de waterloop.
Het project voldoet aan de gewestelijke hemelwaterverordening
Conclusie
Als gevolg van het project worden er geen significant negatieve effecten op het watersysteem verwacht. De watertoets wordt positief beoordeeld.
Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening
Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:
Functionele inpasbaarheid
Het betreft het verbouwen van een gebouw tot 4 woningen. Het gebouw is opgenomen in de inventaris van het onroerend erfgoed. De erfgoedwaarden van het gebouw blijven behouden.
De verbouwing maakt deel uit van een groter project met sociale koopwoningen. De andere woningen zijn reeds gebouwd.
Het project in inpasbaar in de omgeving.
Mobiliteitsimpact
Het college van burgemeester en schepenen heeft al eerder beslist dat een afwijking van de parkeernorm toegelaten kan worden: 1 parkeerplaats per woning en 2 parkeerplaatsen voor bezoekers.
Elke woning beschikt over een tuinberging met aparte fietsenstalling.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid
De verbouwing gebeurt grotendeels binnen het bestaande bouwvolume. Enkel achteraan is er een beperkte uitbreiding.
Visueel-vormelijke elementen
Het uitzicht vanaf het openbaar domein blijft behouden. De gevels worden grotendeels langs de binnenzijde geïsoleerd.
Cultuurhistorische aspecten
De verbouwing gebeurt in overleg met Stuifzand. De erfgoedwaarden worden zo veel als mogelijk bewaard. Waar er herbouwd moet worden, gebeurt dit in eenzelfde vormentaal en met uniforme materialen en maatvoeringen.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid
Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.
Conclusie
Uit bovenstaande motivering blijkt dat de aanvraag in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.
Resultaten openbaar onderzoek
Er diende over de aanvraag geen openbaar onderzoek gehouden te worden.
Niet van toepassing.
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van de volgende adviezen en beoordeelt deze als volgt:
Conclusie
De omgevingsambtenaar verleent een gunstig advies met volgende voorwaarden.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Brandweerzone Kempen, dd. 27/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Fluvius, dd. 2/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Stuifzand, dd. 20/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van dienst Openbaar Domein van Stad Geel:
Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA) op het perceel. De afvoer van de open keldertrap mag niet op het afvalwaterstelsel worden aangesloten maar moet naar de infiltratievoorziening gaan.
De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.
De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het nieuwe voorziene huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuizen van het huishoudelijk afvalwater moeten aangesloten worden op de nieuw voorziene huisaansluitputjes DWA.
Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de bestaande en nieuwe voorziene aansluitingen.
Putten en andere constructies (zoals hemelwaterputten en infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.
Men is verplicht om voor elke wooneenheid een hemelwaterput te plaatsen en een gezamenlijke infiltratievoorziening. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
Het systeem van de hemelwaterputten met toezichtsputten moet zo gemaakt zijn dat het hemelwater evenredig wordt verdeeld over de 4 putten.
De hemelwaterputten moet aan volgende voorwaarden voldoen:
De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
Bij nieuwe aansluitingen op het openbare rioleringsstelsel is het verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Er wordt een verharde toegang op openbaar domein met een breedte van 6m toegestaan in functie van de toegankelijkheid van een bezoekersparking en een parking voor mindervaliden. Het verharden van een berm is een aanpassing van het openbaar domein dat men zelf niet mag uitvoeren. Men moet hiervoor een aanvraag. De kosten voor de aanpassing zijn ten laste van de aanvrager.
Het vloerpeil van de woning ligt maximum 40cm boven de as van de weg.
Lasten
Niet van toepassing
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en de vergunning af te leveren aan de aanvrager, die ertoe gehouden is volgende voorwaarden strikt na te leven:
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Brandweerzone Kempen, dd. 27/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Fluvius, dd. 2/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Stuifzand, dd. 20/11/2023.
Er dient voldaan aan de voorwaarden uit het advies van dienst Openbaar Domein van Stad Geel:
Men dient te zorgen voor een gescheiden stelsel van droogweerafvoer (DWA) en regenwaterafvoer (RWA) op het perceel. De afvoer van de open keldertrap mag niet op het afvalwaterstelsel worden aangesloten maar moet naar de infiltratievoorziening gaan.
De afvoerbuizen voor het regenwater (grijs) en het huishoudelijk afvalwater (oranje) dienen een diameter te hebben van max. 160mm.
De afvoerbuis voor het regenwater moet worden aangesloten op het nieuwe voorziene huisaansluitputje RWA als men een noodoverloop voorziet vanuit de infiltratievoorziening. De afvoerbuizen van het huishoudelijk afvalwater moeten aangesloten worden op de nieuw voorziene huisaansluitputjes DWA.
Bij aanleg van de private riolering moet men rekening houden met de diepte van de bestaande en nieuwe voorziene aansluitingen.
Putten en andere constructies (zoals hemelwaterputten en infiltratievoorziening) dienen bij plaatsing in de bouwvrije voortuinstrook, worden voorzien op minimum 8 meter uit de wegas en met een minimum van 2 meter uit de rooilijn.
Men is verplicht om voor elke wooneenheid een hemelwaterput te plaatsen en een gezamenlijke infiltratievoorziening. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
Het systeem van de hemelwaterputten met toezichtsputten moet zo gemaakt zijn dat het hemelwater evenredig wordt verdeeld over de 4 putten.
De hemelwaterputten moet aan volgende voorwaarden voldoen:
De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
Bij nieuwe aansluitingen op het openbare rioleringsstelsel is het verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Er wordt een verharde toegang op openbaar domein met een breedte van 6m toegestaan in functie van de toegankelijkheid van een bezoekersparking en een parking voor mindervaliden. Het verharden van een berm is een aanpassing van het openbaar domein dat men zelf niet mag uitvoeren. Men moet hiervoor een aanvraag. De kosten voor de aanpassing zijn ten laste van de aanvrager.
Het vloerpeil van de woning ligt maximum 40cm boven de as van de weg.
Lasten
Niet van toepassing