Terug
Gepubliceerd op 05/03/2024

2024_GR_00039 - Omgevingsvergunning (202300438 inv) - Zaak der wegen - wegtracé in industriële verkaveling gelegen Hezeschrans - Goedkeuren

Gemeenteraad
ma 04/03/2024 - 20:00 Ooievaarsnest
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Griet Verhesen; Vera Celis; Nadine Laeremans; Griet Smaers; Bart Julliams; Brigitte Kempen; Pieter Verhesen; Noël Devos; Rosa Van Cleempoel; Ben Van Looveren; luc verguts; Elhasbia Zayou; Ivan Wartel; Pieter Cowé; Marlon Pareijn; Benny Eyckmans; Tinne Vangeel; Lea Neyens; Patrick Graux; Tinne Van Gelder; Luc Van Laer; Myriam Smets; Greet Daems; Petra Gyesbreghs; Tim Vanuytsel; Dirk Kennis; Tom Corstjens; Griet Ceusters; Mathias Van Braband; nadja robeyn; Arllette Dilliën; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Verontschuldigd

Marleen Verboven; Yves Van Hulsel

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Griet Verhesen
2024_GR_00039 - Omgevingsvergunning (202300438 inv) - Zaak der wegen - wegtracé in industriële verkaveling gelegen Hezeschrans - Goedkeuren 2024_GR_00039 - Omgevingsvergunning (202300438 inv) - Zaak der wegen - wegtracé in industriële verkaveling gelegen Hezeschrans - Goedkeuren

Motivering

Aanleiding en context

UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: GR 4/3


Project

Een aanvraag werd ingediend voor het ontwikkelen van het nieuwe industriegebied gelegen in het RUP Hezeschrans.

De bestaande industriezone wordt uitgebreid met een regionaal bedrijventerrein.

De uitbreiding wordt ontsloten via Lammerdries. Omdat er maar langs 1 zijde ontsluiting is, worden 2 keerpunten voorzien. Er komt ook een trage weg door de groenbuffer naar Puntstraat. Een tweede trage weg sluit aan op het jaagpad langs het kanaal.

Wegtracé

Artikel 31 uit het Decreet betreffende de Omgevingsvergunning van 25 april 2014, stelt dat de gemeenteraad eerst een besluit moet nemen over het wegtracé alvorens het college van burgemeester en schepenen over de vergunningsaanvraag beslist.

Bezwaarschriften

Het openbaar onderzoek werd gehouden van 4/11/2023 tem 3/12/2023. Er werden een bezwaar ingediend dat geen betrekking heeft op het wegenisdossier. 


Juridische grond

Artikel 31 uit het Decreet betreffende de Omgevingsvergunning van 25 april 2014

Besluit

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

De gemeenteraad neemt een positieve beslissing onder volgende voorwaarden met betrekking tot het wegtracé:

  • De aanvrager/ontwikkelaar moet voor aanleg van het toekomstig openbaar domein een dossier voor de keuze gunningswijze en lastvoorwaarden, verder het 'technisch dossier' genoemd, opmaken.
  • Bij de opmaak van het werkendossier inzake wegenis- en rioleringswerken dient er rekening te worden gehouden met de eventuele bemerkingen van de stedelijke diensten, Aquafin en adviezen van derden (o.a. politie, brandweer, nutsmaatschappijen, toegankelijkheid, IOK-afvalbeheer, ...)
  • Voor de aanvang van de werken wordt het technisch dossier aan de gemeenteraad voorgelegd ter goedkeuring. Dit dossier bevat volgende onderwerpen:
    • bestek (gebaseerd op het moederbestek van de stad Geel)
    • gedetailleerde meetstaat
    • kostenraming
    • plannen (grondplan bestaande toestand, wegenisplan, rioleringsplan, dwarsprofielen, typedwarsprofielen, lengteprofielen, detailplan groen-/pleinaanleg, beplantingsplan, typedetails … )
    • overdrachts- / rooilijnplan
    • grondonderzoeken (milieuhygiënisch, grondmechanisch)
    • sloopopvolgingsplan
    • veiligheidscoördinatie ontwerp en uitvoering
    • wijze van gunnen
    • Deze lijst is niet limitatief en moet aangevuld worden in functie van het dossier.
  • De ontwikkelaar dient voor de aanvang van de werken een borg te stellen onder de vorm van ofwel een
    • contante betaling aan de stadskas
    • betaling aan de Deposito- en Consignatiekas
    • bankwaarborg

En dit voor een bedrag van de kostenraming vermeerderd met 10% en de bedragen van de facturen van de nutsmaatschappijen voor zover deze laatsten nog niet werden betaald:

  • Het afval- en regenwater moet via een gescheiden stelsel worden afgevoerd, met maximale inzet op infiltratie en buffering van regenwater (cfr. Ladder van Lansink).
  • Alle kosten die verbonden zijn aan bovenstaande punten en eventuele kosten die verbonden zijn aan werken die vereist zijn om de aansluiting te maken voor de afvoer van regenwater en afvalwater buiten de verkaveling/het bouwproject, vallen eveneens ten laste van de vergunningverkrijger.
  • De ontwikkelaar moet de wegenis (en aanhorigheden) kosteloos aan het stadsbestuur van Geel overdragen na de definitieve oplevering. Hiervoor moet een (digitaal) opmetingsplan van een landmeter met exacte afmetingen worden toegevoegd bij de akte van overdracht, de kosten hiervoor zijn ten laste van de ontwikkelaar. Het ontwerp van de akte en de keuze van de notaris moet bezorgd worden aan de stad.

Na voorlopige oplevering wordt de waarborg vrijgegeven. Echter dient tot definitieve oplevering een borg van 5% van het waarborgbedrag behouden te blijven.

Artikel 2

De verkavelaar dient de kosten voor de uitrusting van de ontworpen weg te dragen en deze weg kosteloos aan het stadsbestuur van Geel over te dragen