UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: 18/08/2024
Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2024074066
Dossiernummer gemeente: 202400248
Inrichtingsnummer: 20240527-0019
De gemeente Geel heeft op 27 mei 2024 een aanvraag ontvangen voor bouwen van een eengezinswoning, half-open bebouwing. De aanvraag werd op 19 juni 2024 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
Michel Vangeel wonende Zijstraat 14 te 2430 Laakdal
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging: Winkelomseheide 208D
Kadastrale ligging: afdeling 3 sectie K nr. 749E5
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in:
woongebied
De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.
agrarisch gebied
De agrarische gebieden zijn bestemd voor de landbouw in de ruime zin. Behoudens bijzondere bepalingen mogen de agrarische gebieden enkel bevatten de voor het bedrijf noodzakelijke gebouwen, de woning van de exploitanten, benevens verblijfsgelegenheid voor zover deze een integrerend deel van een leefbaar bedrijf uitmaakt, en eveneens para-agrarische bedrijven. Gebouwen bestemd voor niet aan de grond gebonden agrarische bedrijven met industrieel karakter of voor intensieve veeteelt, mogen slechts opgericht worden op ten minste 300 m van een woongebied of op ten minste 100 m van een woonuitbreidingsgebied, tenzij het een woongebied met landelijk karakter betreft. De afstand van 300 en 100 m geldt evenwel niet in geval van uitbreiding van bestaande bedrijven. De overschakeling naar bosgebied is toegestaan overeenkomstig de bepalingen van artikel 35 van het Veldwetboek, betreffende de afbakening van de landbouw- en bosgebieden.
Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg.
Ligging volgens RUP + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan RUP zonevreemde woningen goedgekeurd op 29 januari 200 9gelegen in overdruk zonevreemde woningen II
Het bouwterrein maakt als lot 5 deel uit van de goedgekeurde verkaveling d.d. 21/09/2015 met kenmerk gemeente 2101 B. Deze verkaveling is voor het terrein van de aanvraag niet vervallen.
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag is gesitueerd in een ruimtelijk uitvoeringsplan. De aanvraag dient getoetst te worden aan de bepalingen van het ruimtelijke uitvoeringsplan.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is niet in overeenstemming met dit plan en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Afwijkings- en uitzonderingsbepalingen
Niet van toepassing.
Verordeningen
Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - inzake parkeren en stallen van auto's en fietsen goedgekeurd op 25 juni 2018.
Gewestelijke stedenbouwkundige verordening toegankelijkheid goedgekeurd op 5 juni 2009.
Algemene bouwverordening inzake weekendverblijven goedgekeurd op 8 juli 2005.
Gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen en vertraagde afvoer van hemelwater goedgekeurd op 23 juni 2006.
Algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer goedgekeurd op 29 april 1997.
Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - basisverordening goedgekeurd op 12 mei 2012.
Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening - verkavelingen goedgekeurd op 12 mei 2012.
Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend:
Het betreft omgevingsaanvraag voor een bemaling klasse 3 voor de realisatie van een kelder bij een nieuw te bouwen Ééngezinswoning, de aanvraag wordt synchroon ingediend met de omgevingsaanvraag van de ééngezinswoning.
De aanvraag werd getoetst aan de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.
De aanvraag moet niet openbaar gemaakt worden. De vereenvoudigde vergunningsprocedure wordt gevolgd.
Op 19 juli 2024 werd het advies ontvangen van AWV - District Antwerpen
Zie bijlage
Advies: ongunstig
Op 3 juli 2024 werd het advies ontvangen van Agentschap voor Natuur en Bos
Geen advies
Advies: geen advies
Op 20 juni 2024 werd het advies ontvangen van Fluvius
Aangezien uw aanvraag niet gaat over een project (het bouwen van een meersgezinswoning of de aanpassing van het aantal eenheden), kunnen wij u via deze weg geen advies geven voor elektriciteit en aardgas en verwijzen we naar onze website: https://www.fluvius.be/nl/thema/aansluitingen
Advies: geen advies
Op 2 augustus 2024 werd het advies ontvangen van de dienst openbaar domein van de stad Geel.
Owv het negatieve advies van AWV waardoor de inrit verschoven moet worden naar de Kleine Meerdijk kan de dienst openbaar domein geen gunstig advies verlenen naar de inrit toe. Aangepaste plannen moeten ingediend worden. Het advies vanuit de dienst is om deze reden dan ook ongunstig.
Oprit:
Het perceel is gelegen op de hoek van Winkelomseheide (gewestweg) met Kleinemeerdijk (gemeenteweg) In de bestaande toestand is er op openbaar domein stoep langs Winkelomseheide en groenberm met bomenrij langs Kleinemeerdijk.
Volgens het inplantingsplan wenst men één verharde toegang op openbaar domein met een breedte van 3 meter langs Winkelomseheide.
Dit principe wordt negatief geadviseerd door AWV, de toegang moet ingericht worden langs Kleinemeerdijk. De locatie van deze inrit moet zo gekozen worden dat de bestaande bomenrij niet of minimaal beschadigd wordt.
Aangepaste plannen dienen binnengebracht te worden. De dienst openbaar domein kan hierdoor geen oordeelkundige advies vellen op de inrit van het project en adviseert daarom ook ongunstig.
Advies: ongunstig
Het ontwerp komt niet voor op de lijst gevoegd als bijlage I en II van de Europese richtlijn 85/337/EEG, noch op de lijst als bijgevoegd als bijlage I en II van het Project-m.e.r.-besluit. Bijgevolg dient geen milieueffectenrapport te worden opgesteld.
Het ontwerp komt niet voor op de lijst gevoegd als bijlage III van het Project-m.e.r.-besluit.
Bijgevolg dient de vergunningverlenende overheid de aanvraag niet te screenen.
Wegenis
Het perceel is gelegen langs een gewestweg.
Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie «wonen», «verblijfsrecreatie», dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, «gemeenschapsvoorzieningen» of «openbare nutsvoorzieningen», kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.
§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken. Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.
§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend. Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.
§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :
1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;
2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;
3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.
Watertoets
Volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem, aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het (deel)bekkenbeheerplan.
Het perceel gelegen te Winkelomseheide 208 D te 2440 Geel, Afdeling 3, Sectie K, nr. 749/00E005 (is gelegen langs en) stroomt af naar de Kwalijkloop, een (on)bevaarbare waterloop (van 2de categorie) die beheerd wordt door Provincie Antwerpen – Grote Nete. De locatie is volgens de watertoetskaarten (deels) niet overstromingsgevoelig.
Mogelijke schadelijke effecten voor het water zouden kunnen ontstaan door wijziging van de kwaliteit van het oppervlaktewater of het grondwater, wijziging van infiltratie naar het grondwater, wijziging van de grondwatervoorraden en het grondwaterstromingspatroon, wijziging van het overstromingsregime, het afvoergedrag of de structuurkwaliteit van de waterloop, en wijziging van waterafhankelijke natuur.
Milieuaspecten
Water
Bemalingswater
Er wordt een bronbemaling met rubriek 53.2.2°a) aangevraagd voor het bouwen van een eengezinswoning met kruipkelder. Bij de aanvraag wordt een bemalingsberekening gevoegd. Het berekend debiet is 5183 m³/jaar met een dagelijks debiet van 222 m³ gedurende 60 dagen. Het grondwater zal verlaagd worden tot 1,1m ( een verlaging met 0,6 m). Binnen de invloedstraal van de bemaling die 112 meter bedraagt, liggen geen speciale beschermingszones en geen drinkwaterwinningen of beschermingszones daarrond.
Op het desbetreffende perceel worden 2 infiltratiegrachten gegraven over een afstand van 12,50 meter. Dit geeft een totale lengte van 25 meter. De grachten worden 3,0 meter breed en 0,5 meter diep uitgevoerd. Dit geeft een totaal buffervolume van 37,5 m³. In combinatie met de wadi (4,75 m³) van het bouwproject, welke ook onmiddellijk gerealiseerd zal worden geeft dit een totaal buffervolume van 42,25 m³.
Het betrokken perceel ligt niet in een overstromingsgevoelig gebied fluviaal, pluviaal of vanuit de zee. Er zullen dus geen aanzienlijke risico’s ontstaan voor het watersysteem.
Het bemalingswater zal lokaal terug geïnfiltreerd worden. Mocht dit t.g.v. de klimatologische omstandigheden niet onmiddellijk lukken is er ook nog een overstort voorzien op de aanwezig baangracht. Dit wel met een tussenschot zodanig dat eerst de lokale buffer volledig volloopt, vooraleer men zou overgaan tot lozing.
Er dient een zandvangfilter en ijzerfilter geïnstalleerd te worden op het bemalingssysteem waarvan de werking gegarandeerd wordt door de exploitant.
Conform VLAREM II moet de installatie worden uitgerust met een debietmeter. Bij elke aankoppeling en afkoppeling van de meter wordt de meterstand genoteerd in een logboek dat ter inzage wordt gehouden van de toezichthouder.
Bodem
Volgens de gegevens in de aanvraag zijn er geen gekend verontreinigingen gelegen binnen de invloedstraal. Bij nazicht blijkt er binnen 80m van de bemaling een schadegeval te zijn geweest. Hierbij werd geen restverontreiniging in het grondwater vastgesteld.
Geluid
De motor van het pompsysteem dient voldoende geluidsdicht te zijn zodat de richtwaarden voor geluid van bijlagen 4.5.4 en 4.5.5 van het VLAREM II voor woongebied niet overschreden worden.
Om geluidsoverlast naar de omgeving te voorkomen dient de exploitant gebruik te maken van een
geluidsarme pomp of een pomp met een geluidsdichte omkasting.
Aangezien de bronbemaling een tijdelijke handeling is en mits naleving van de voorwaarden, lijkt de geluidsimpact van het project op de omgeving niet significant.
Conclusie milieutechnische beoordeling
Met betrekking tot de overige onderzochte milieutechnische aspecten in voorliggende beoordeling van de omgevingsambtenaar lijkt gesteld te kunnen worden dat er geen indicaties zijn tot het verlenen van een negatief advies.
De behandeling van de stedenbouwkundige aspecten heeft een negatief advies als gevolg. Een positief advies voor stedenbouwkundige aspecten is nodig om de bouwwerken aan te kunnen vatten. De koppeling van de stedenbouwkundige en de milieuaspecten heeft als gevolg dat er een negatief advies zal gegeven worden voor de milieuaspecten.
Conclusie
De omgevingsvergunning wordt negatief geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
53.2.2°a) | Tijdelijke bronbemaling ivf de aanleg van een kruipkelder bij een ééngezinswoning (Nieuw) | 5183 m³/jaar 222 m³/d | 3 |
Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening
Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:
Functionele inpasbaarheid
Het betreft het bouwen van een ééngezinswoning in half-open bebouwing. Het perceel, Lot 5, is gelegen in een goedgekeurde niet-vervallen verkaveling 2101B/JH dd. 21/09/2015.
In de verkavelingsvergunning dd. 21/09/2015 (dossiernummer 2101 B JH) staat dat er gevolg dient gegeven te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Agentschap Wegen en Verkeer dd. 03/07/2015 (kenmerk 114/B/BVK/2015/2432).
Dit advies vermeldt onder de bijzondere voorwaarden bij punt 4. : ".... Lot 5 moet langs de gemeenteweg Kleinemeerdijk worden ontsloten".
Uit de aangeleverde plannen blijkt dat de woning zich langs de Gewestweg Winkelomseheide ontsluit, en niet langs de gemeenteweg Kleinemeerdijk.
Bijgevolg is het gebouw niet inpasbaar.
Mobiliteitsimpact
Omwille van de mobiliteitsimpact staat in de verkavelingsvergunning dat het perceel, lot 5, langs de gemeenteweg Kleinemeerdijk moet ontsloten worden.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid
De woning heeft een beperkt bouwvolume.
Visueel-vormelijke elementen
De woning wordt opgericht in hedendaagse materialen.
Cultuurhistorische aspecten
Niet van toepassing.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid
Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.
Conclusie
De aanvraag is niet inpasbaar in de omgeving en niet verenigbaar met de goede plaatselijke aanleg.
Resultaten openbaar onderzoek
Er diende over de aanvraag geen openbaar onderzoek gehouden te worden.
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van de volgende adviezen en beoordeelt deze als volgt:
Conclusie
Er wordt een ongunstig advies gegeven omwille van de volgende redenen:
De aanvraag voor het bouwen van een ééngezinswoning, gelegen te Winkelomseheide 208 D te Geel, is niet in overeenstemming met de verkavelingsvergunning.
Het perceel, Lot 5, is gelegen in een goedgekeurde niet-vervallen verkaveling 2101B/JH dd. 21/09/2015. Uit de aangeleverde plannen blijkt dat de toegang naar de woning zich langs de Gewestweg Winkelomseheide bevindt.
In de verkavelingsvergunning dd. 21/09/2015 (dossiernummer 2101 B JH) staat dat er gevolg dient gegeven te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Agentschap Wegen en Verkeer dd. 03/07/2015 (kenmerk 114/B/BVK/2015/2432).
Dit advies vermeldt onder de bijzondere voorwaarden bij punt 4. : ".... Lot 5 moet langs de gemeenteweg Kleinemeerdijk worden ontsloten".
Uit de aangeleverde plannen blijkt dat de woning zich langs de Gewestweg Winkelomseheide ontsluit, en niet langs de Gemeenteweg Kleinemeerdijk.
Er wordt een ongunstig advies gegeven door Agentschap Wegen en Verkeer dd. 19/07/2024:
1/ Langs de N174 en op de locatie van de vergunningsaanvraag moet het aantal toegangen worden
beperkt, want het perceel is gelegen in een bocht en grenst aan de gemeenteweg Kleinemeerdijk.
Er worden geen aanpassingen toegestaan aan het openbaar domein langs de gewestweg. Er is
geen structurele niet-overrijdbare scheiding voorzien langs de kant van de gewestweg, waardoor
het perceel in principe over de volledige breedte oprijdbaar is.
De gemeentewegen hebben een toegang verlenende functie waardoor toegangen inherent zijn
aan dit type weg conform de inrichtingsprincipes van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.
Het dienstorder m.b.t. toegangen (MOW/AWV/2012/16) bepaalt dat wanneer een perceel
grenst aan een weg van lagere categorie de toegang daar dient te worden voorzien.
Op deze wijze wordt op een veiligere wijze ontsloten met minder hinder voor het vlot verkeer en
zonder bijkomende gevaarlijke conflictpunten te creëren ter hoogte van de gewestweg.
2/Er is geen structurele niet-overrijdbare scheiding voorzien op de perceelsgrens, waardoor het
perceel in principe over de volledige breedte oprijdbaar is.
Ongunstig advies van stad Geel Team Grijs:
Owv het negatieve advies van AWV waardoor de inrit verschoven moet worden naar de Kleine Meerdijk kan de dienst openbaar domein geen advies verlenen naar de inrit toe. Aangepaste plannen moeten ingediend worden. Het advies vanuit de dienst is owv. deze reden dan ook ongunstig.
Oprit:
Het perceel is gelegen op de hoek van Winkelomseheide (gewestweg) met Kleinemeerdijk (gemeenteweg) In de bestaande toestand is er op openbaar domein stoep langs Winkelomseheide en groenberm met bomenrij langs Kleinemeerdijk.
Volgens het inplantingsplan wenst men één verharde toegang op openbaar domein met een breedte van 3 meter langs Winkelomseheide.
Dit principe wordt negatief geadviseerd door AWV, de toegang moet ingericht worden langs Kleinemeerdijk. De locatie van deze inrit moet zo gekozen worden dat de bestaande bomenrij niet of minimaal beschadigd wordt.
Aangepaste plannen dienen binnengebracht te worden. De dienst openbaar domein kan hierdoor geen oordeelkundige advies vellen op de inrit van het project en adviseert daarom ook ongunstig.
Oprit:
De voorwaarden van het advies AWV zijn na te leven.
De locatie van de inrit langs Kleinemeerdijk is zo te kiezen dat de bestaande bomenrij niet of minimaal beschadigd wordt. De inritbreedte is tot een minimum te beperken.
Een overwelving moet voorzien worden voor inritten over een gracht. Deze overwelving moet mee opgenomen worden in de vergunning (vergunningsplichtig)
Aanpassingen van het openbaar domein mag men niet zelf uitvoeren maar moet men aanvragen bij stad Geel via https://www.geel.be/aanpassingen-openbaar-domein . De kosten voor de aanpassingen zijn ten laste van de aanvrager."
Conclusie milieutechnische beoordeling
Met betrekking tot de overige onderzochte milieutechnische aspecten in voorliggende beoordeling van de omgevingsambtenaar en op basis van de gegevens in de aanvraag lijkt gesteld te kunnen worden dat er geen indicaties zijn tot het verlenen van een negatief advies.
De omgevingsambtenaar adviseert de voorliggende aanvraag en rubrieken voorwaardelijk gunstig.
Conclusie
De omgevingsvergunning wordt negatief geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
53.2.2°a) | Tijdelijke bronbemaling ivf de aanleg van een kruipkelder bij een ééngezinswoning (Nieuw) | 5183 m³/jaar 222 m³/d | 3 |
Lasten
Niet van toepassing
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning niet goed te keuren en de vergunning niet af te leveren aan de aanvrager omwille van volgende redenen:
Stedenbouwkundig:
De aanvraag voor het bouwen van een ééngezinswoning, gelegen te Winkelomseheide 208 D te Geel, is niet in overeenstemming met de verkavelingsvergunning.
Het perceel, Lot 5, is gelegen in een goedgekeurde niet-vervallen verkaveling 2101B/JH dd. 21/09/2015. Uit de aangeleverde plannen blijkt dat de toegang naar de woning zich langs de Gewestweg Winkelomseheide bevindt.
In de verkavelingsvergunning dd. 21/09/2015 (dossiernummer 2101 B JH) staat dat er gevolg dient gegeven te worden aan het voorwaardelijk gunstig advies van Agentschap Wegen en Verkeer dd. 03/07/2015 (kenmerk 114/B/BVK/2015/2432):
Dit advies vermeldt onder de bijzondere voorwaarden bij punt 4. : ".... Lot 5 moet langs de gemeenteweg Kleinemeerdijk worden ontsloten".
Uit de aangeleverde plannen blijkt dat de woning zich langs de Gewestweg Winkelomseheide ontsluit, en niet langs de Gemeenteweg Kleinemeerdijk.
Er wordt een ongunstig advies gegeven door Agentschap Wegen en Verkeer dd. 19/07/2024:
1/ Langs de N174 en op de locatie van de vergunningsaanvraag moet het aantal toegangen worden
beperkt, want het perceel is gelegen in een bocht en grenst aan de gemeenteweg Kleinemeerdijk.
Er worden geen aanpassingen toegestaan aan het openbaar domein langs de gewestweg. Er is
geen structurele niet-overrijdbare scheiding voorzien langs de kant van de gewestweg, waardoor
het perceel in principe over de volledige breedte oprijdbaar is.
De gemeentewegen hebben een toegang verlenende functie waardoor toegangen inherent zijn
aan dit type weg conform de inrichtingsprincipes van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen.
Het dienstorder m.b.t. toegangen (MOW/AWV/2012/16) bepaalt dat wanneer een perceel
grenst aan een weg van lagere categorie de toegang daar dient te worden voorzien.
Op deze wijze wordt op een veiligere wijze ontsloten met minder hinder voor het vlot verkeer en
zonder bijkomende gevaarlijke conflictpunten te creëren ter hoogte van de gewestweg.
2/Er is geen structurele niet-overrijdbare scheiding voorzien op de perceelsgrens, waardoor het
perceel in principe over de volledige breedte oprijdbaar is.
Ongunstig advies van stad Geel Team Grijs:
Owv het negatieve advies van AWV waardoor de inrit verschoven moet worden naar de Kleinemeerdijk kan de dienst openbaar domein geen advies verlenen naar de inrit toe. Aangepaste plannen moeten ingediend worden. Het advies vanuit de dienst is owv. deze reden dan ook ongunstig.
Oprit:
Het perceel is gelegen op de hoek van Winkelomseheide (gewestweg) met Kleinemeerdijk (gemeenteweg) In de bestaande toestand is er op openbaar domein stoep langs Winkelomseheide en groenberm met bomenrij langs Kleinemeerdijk.
Volgens het inplantingsplan wenst men één verharde toegang op openbaar domein met een breedte van 3 meter langs Winkelomseheide.
Dit principe wordt negatief geadviseerd door AWV, de toegang moet ingericht worden langs Kleinemeerdijk. De locatie van deze inrit moet zo gekozen worden dat de bestaande bomenrij niet of minimaal beschadigd wordt.
Aangepaste plannen dienen binnengebracht te worden. De dienst openbaar domein kan hierdoor geen oordeelkundige advies vellen op de inrit van het project en adviseert daarom ook ongunstig.
Oprit:
De voorwaarden van het advies AWV zijn na te leven.
De locatie van de inrit langs Kleinemeerdijk is zo te kiezen dat de bestaande bomenrij niet of minimaal beschadigd wordt. De inritbreedte is tot een minimum te beperken.
Een overwelving moet voorzien worden voor inritten over een gracht. Deze overwelving moet mee opgenomen worden in de vergunning (vergunningsplichtig)
Aanpassingen van het openbaar domein mag men niet zelf uitvoeren maar moet men aanvragen bij stad Geel via https://www.geel.be/aanpassingen-openbaar-domein . De kosten voor de aanpassingen zijn ten laste van de aanvrager."
Milieu:
Met betrekking tot de overige onderzochte milieutechnische aspecten in voorliggende beoordeling van de omgevingsambtenaar lijkt gesteld te kunnen worden dat er geen indicaties zijn tot het verlenen van een negatief advies.
De behandeling van de stedenbouwkundige aspecten heeft een negatief advies als gevolg. Een positief advies voor stedenbouwkundige aspecten is nodig om de bouwwerken aan te kunnen vatten. De koppeling van de stedenbouwkundige en de milieuaspecten heeft als gevolg dat er een negatief advies zal gegeven worden voor de milieuaspecten.
De omgevingsvergunning wordt negatief geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
53.2.2°a) | Tijdelijke bronbemaling ivf de aanleg van een kruipkelder bij een ééngezinswoning (Nieuw) | 5183 m³/jaar 222 m³/d | 3 |