WWF is een internationale natuurbehoudsorganisatie die de achteruitgang van onze planeet een halt wil toeroepen en ijvert voor een toekomst waar mens en natuur in harmonie kunnen samenleven. Net als andere internationale NGO’s doet WWF beroep op jonge enthousiaste fondsenwervers om op zoek te gaan naar nieuwe financiële steungevers. Omdat ze op drukbezochte openbare plaatsen veel mensen kunnen bereiken en sensibiliseren, blijft face-to-face fondsenwerving voor hun inkomsten van cruciaal belang. Zeker na de twee laatste moeilijke jaren.
Daarom willen zij een aanvraag doen om in 2024 een team van 2 tot 4 professionele fondsenwervers op regelmatige basis uit te mogen sturen naar Geel. De fondsenwervers zijn steeds duidelijk herkenbaar aan hun officieel uniform en badges. Het is niet de bedoeling om dagelijks naar onze stad te komen en de werknemers zullen voldoen aan afgesproken voorwaarden.
De aanspreking van voorbijgangers en de gesprekken gebeuren met het grootste respect voor het publiek. Enkel de mensen die interesse tonen, willen ze vragen om hun organisatie te steunen en dit zonder enige vorm van opdringerigheid. Er wordt door de fondsenwervers nooit aan verkoop gedaan, noch wordt er cash geld aanvaard. Indien voorbijgangers dit wensen, kunnen ze door middel van een SEPA-formulier een belofte van maandelijkse steun aanmaken. Dit mandaat kan op elk moment door de donateur zelf beheerd worden, waardoor deze laatste zijn beslissing steeds in hand heeft.
WWF is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.
Volgende voorwaarden dienen gerespecteerd te worden :
- zij zullen zeker de toegang tot winkels niet beletten
- zij dringen zich niet op aan voorbijgangers
- geen milieu overlast (uitdelen van flyers)
Om een overrompeling van het stadscentrum met fondsenwervingsacties te voorkomen, stelt de dienst Ondernemen voor om vanaf 2022 het aantal wervingssessies in Geel per ngo te beperken tot maximum drie per kalenderjaar.
Werven met respect voor preventie en veiligheid in het kader van de Covid-19-epidemie
Indien dit in 2024 nog nodig zou zijn, hanteren de fondsenwervers gepaste maatregelen om burgers en wervers maximaal te beschermen en om de gesprekken in de best mogelijke omstandigheden te laten doorgaan. Ze volgen zowel de nationale als regionale voorschriften (mondmaskers, 1.5 meter afstand,…). Hierbij worden steeds de richtlijnen van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF) gevolgd.
Burgemeester, Vera Celis, geeft toestemming aan WWF om in 2024 in Geel met een team van 2 tot 4 fondsenwervers een fondsenwerving te organiseren. De wervers zijn herkenbaar aan hun officieel uniform en badges.
Deze toestemming geldt enkel op voorwaarde dat WWF en zijn fondsenwervers volgende punten respecteren:
Om verzadiging tegen te gaan van meerdere organisaties in het straatbeeld zal WWF op voorhand laten weten op welke plaats en dag zij in Geel zullen zijn en dit met een maximum van drie wervingssessies per kalenderjaar.