Funky Fun Productions vzw organiseert het jaarlijks Reggaefestival van 1 t/m 4/8/2024.
Hiervoor worden welomschreven delen van het openbaar domein in concessie gegeven, en dit om de praktische organisatie van het muziekfestival en afspraken omtrent beheer, uitbating, ... mogelijk te maken.
De organisator wil op deze manier ook o.a. de wildgroei van verkoopstandjes buiten het terrein van het festival voorkomen.
Decreet lokaal bestuur, art. 56
Het college van burgemeester en schepenen staat aan Funky Fun Productions vzw een domeinconcessie toe voor de organisatie van Reggae Geel 2024.
De concessie is in tijd beperkt van donderdag 1/8/2024 van 8.00 uur tot en met zondag 4/8/2024 tot 17.00 uur en mag slechts aangewend worden voor de inrichting van het muziekfestival Reggae Geel.
De organisatie wordt deze domeinconcessie verleend waarbinnen gepaste maatregelen kunnen genomen worden in het kader van openbare veiligheid, ambulante handel, camerabewaking en toegangscontrole.
De concessiehouder mag beroep doen op derden, onder andere voor de verkoop van dranken en etenswaren, voor het drijven van leurhandel, voor het maken van visuele en/of auditieve gelegenheidspubliciteit, voor het inrichten van gelegenheidsdancings, voor het inrichten van parkeerplaatsen en campings.
Hij heeft het recht hiervoor een vergoeding aan derden te vragen.
De concessiehouder, of zijn aangestelde, heeft het recht toegangsgeld te vragen op de parkeerterreinen en parkings door hem ingericht.
Elke parking of camping ingericht buiten het concessiedomein is niet toegelaten.
De activiteiten, waarvan sprake in dit artikel, zijn in geen geval in tegenspraak met het algemeen veiligheidsbeleid en het beleid rond ‘Harm Reduction’.
CBD-shops zijn niet toegelaten!
Voor de omsluiting van deze zone dient een festivalperimeter voorzien te worden die begrensd wordt door, inclusief de volgende straten: Meerhoutseweg tussen Schrans en Lissenvijver — Lissenvijver - Zandstraat, inclusief het onverharde gedeelte dat parallel loopt met de Grote Nete - N126 tussen Zandstraat (pad naast de Nete) en Winkelom - Winkelom tussen N126 en Hondstraat - Hondstraat Zandstraat, tussen Laar en Malosewaver, Malosewaver tussen Zandstraat en Schransstraat, Schransstraat.
Een veiligheidsperimeter dient ingesteld te worden waarbinnen extra politionele maatregelen kunnen genomen worden.
Personen die, om welke reden dan ook, de toegang wordt ontzegd of ontnomen, mogen het domein/omgeving, begrepen in de domeinconcessie niet meer betreden.
De concessiehouder bezorgt ten laatste voor 15 juli 2024 aan de politie een volledige lijst van de derden waarop hij een beroep heeft gedaan voor de activiteiten bedoeld in artikel 3.
Deze lijst vermeldt de identiteit van deze personen, de aard en de omvang van de activiteiten.
Alleen het doorlaatbewijs dat aan de bewoners bezorgd wordt, wordt in aanmerking genomen om het inwonerschap te bepalen.
De toegangs- of betalingsloketten mogen bij uitzondering geplaatst worden op de openbare weg aan de toegang van de campingterreinen.
Het plaatsen van de installaties op de openbare weg gebeurt op risico van de concessiehouder en onder zijn verantwoordelijkheid.
Installaties moeten zo geplaatst worden dat de veiligheids- en hulpdiensten vrije doorgang hebben.
De concessiehouder zal zijn burgerlijke aansprakelijkheid door een verzekering laten dekken. In deze verzekeringsovereenkomst zal afstand van verhaal tegenover het stadsbestuur worden bedongen.
Een kopie van deze polis zal aan het college van burgemeester en schepenen, ter attentie van het evenementenloket stad Geel, bezorgd worden, uiterlijk op 15/7/2024.
Deze vergunning doet voor het stadsbestuur geen bijzondere verplichting van toezicht of bewaking ontstaan.
Deze vergunning verleent aan de concessiehouder, of zijn aangestelde, geen recht van eigendom, erfdienstbaarheid of bezit.
Noch de concessiehouder, noch zijn aangestelde, kunnen rechten verkrijgen op het openbaar domein waardoor afbreuk wordt gedaan aan de bestemming of aan de macht van het stadbestuur om het gebruik van het openbaar domein te regelen volgens de behoeften en het belang van de burgers in het algemeen.
Op verzoek van de politie dient de concessiehouder, of zijn aangestelde, het toegestane gebruik te beperken of te beëindigen, zonder dat hierdoor aanspraak op schadevergoeding ontstaat.
De concessiehouder zal er nauwgezet op toezien dat alle politiereglementen en veiligheidsvoorschriften met betrekking tot de ingerichte activiteit, zowel door hemzelf als door zijn aangestelde, stipt worden nageleefd.
Regelingen in verband met het wegverkeer kunnen slechts worden getroffen mits toelating van de administratieve overheid. Het is de concessiehouder verboden zelf verkeersborden te plaatsen, andere dan die voorzien in het tijdelijk reglement.
De toegangswegen tot het geconcedeerde domein moeten steeds vrij blijven voor voertuigen van de hulpdiensten.
Het is de concessiehouder verboden werken uit te voeren zonder schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
Na afloop van de ingerichte activiteit zal de concessiehouder het geconcedeerde domein in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Hij zal erover waken dat de eventuele beschadigingen hersteld zijn.
Om het achterlaten van afval te beperken, zal de concessiehouder zorgen dat er voldoende afvalcontainers en vuilnisbakken aanwezig zijn.
De concessiehouder is verantwoordelijk voor het rein houden van het terrein rond de inrichtingen. Bij gebreke hiervan kan het stadsbestuur overgaan tot ambtshalve verwijdering of reiniging op kosten en risico van de ingebreke blijvende (rechts)persoon.
De weggebruikers mogen door het opstellen van de inrichtingen niet rechtstreeks of onrechtstreeks in gevaar worden gebracht.
Voor de concessie is geen retributie verschuldigd.
Binnen de concessie kunnen camera's geplaatst worden. De organisatie staat in voor de aanmelding bij de Privacycommissie en de plaatsing van de pictogrammen.
Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.