Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen
Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen
De Hei leeft en feest vraagt de toestemming voor de organisatie van Kinderdisco, in het OC Winkelomheide, op dinsdag 31/12/2024, van 12.00 tot 16.00 uur.
De burgemeester geeft de toestemming aan de Hei leeft en feest voor de organisatie van Kinderdisco in de Hei, in het OC Winkelomheide, op dinsdag 31/12/2024.
Indien speeltoestellen geplaatst worden is de organisator verantwoordelijk voor de inrichting van het tijdelijk speelterrein. Dit betekent dat het tijdelijk speelterrein moet voldoen aan de bepalingen van het KB van 28 maart 2001 betreffende de uitbating van speelterreinen. Indien een springkasteel geplaatst wordt, moet dit voldoen aan de EN 14960 norm (veiligheidsvoorschriften voor springkastelen).
De organisator is verantwoordelijk om de juiste verzekeringen af te sluiten voor het evenement:
Als organisator moet je erop toezien dat het alcoholbeleid correct wordt toegepast. De organisator en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het alcoholbeleid te wijzen. Dit wil zeggen dat je bepaalde categorieën van bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen drinken en hen bij herhaaldelijk drinken de toegang tot het event moet ontzeggen.
Aan de organisatoren wordt uitdrukkelijk gevraagd het actieplan ‘Alcohol & Jongeren’ mee uit te dragen:
De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.
Gezien de situatie aangaande het ontmoetingscentrum dient de organisator zich te houden aan de geluidsnorm 74 dB(A), indien er geen andere afspraken kunnen gemaakt worden met omwonenden en uitbater.
De overlast tot een minimum beperken.
Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.