UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: 11/10/2024
Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2024036530
Dossiernummer gemeente: 202400286Inrichtingsnummer: 20240610-0067
De gemeente Geel heeft op 13 juni 2024 een aanvraag ontvangen voor het bouwen van 8 appartementen na het slopen van bestaande bebouwing. De aanvraag werd op 28 juni 2024 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
LeefGoed BV gevestigd Kameinestraat 3 te 2440 Geel
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging: Meidoornstraat 26, 28, 28A, 28B, 28C, 28D, 28E, 28F, 28G, 28H en 30
Kadastrale ligging: afdeling 6 sectie G nrs. 472K4, 472L4 en 472W9
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in:
woongebied
De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.
Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg.
Ligging volgens RUP + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een ruimtelijk uitvoeringsplan.
De aanvraag is niet gelegen binnen de grenzen van een behoorlijk vergunde en niet vervallen verkaveling
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag is niet gesitueerd in een algemeen of bijzonder plan van aanleg of in een ruimtelijk uitvoeringsplan. De aanvraag dient getoetst te worden aan de bepalingen van het gewestplan.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is in overeenstemming met dit plan en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Afwijkings- en uitzonderingsbepalingen
Niet van toepassing
Verordeningen
Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend:
De aanvraag betreft:
De bouwvolume bestaat uit 2 bouwlagen met een hellend dak en sluit aan de 3 rechtsaanpalende ééngezinswoningen.
De kroonlijsthoogte van het hoofdvolume bedraagt 5,18m. De nokhoogte bedraagt 8,01m.
De gevels worden afgewerkt met gevelsteen in een rode kleur.
Er worden 8 wooneenheden ingericht met diverse woontypologieën: 5x type 1/2 en 3x type 2/3. Elke woning heeft een aparte ingang.
De gelijkvloerse appartementen met 1 slaapkamer zijn bestemd voor ouderen binnen het levenslang wonen-concept.
De appartementen beschikken over een ruim terras. De tuinzone wordt verder gemeenschappelijk aangelegd.
Vuilnislokaal en technisch lokaal zijn via de gemeenschappelijke tuin bereikbaar.
Achteraan in de tuin komt een ruime fietsenberging met ruimte voor 22 fietsen. Er is ook ruimte voor 2 overmaatse fietsen. De fietsenstalling wordt bekleed met houten gevelpanelen.
In het project worden geen parkeerplaatsen aangelegd. Hiervoor werd in zitting van 23 oktober 2023 een principiële goedkeuring gegeven door het schepencollege. De bewoners kunnen parkeren op de nabijgelegen sites van LeefGoed, zijnde Velleke en Vidse.
Er worden 8 individuele warmtepompen voorzien.
Overeenkomstig de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning is de gewone procedure van toepassing en moet de aanvraag openbaar gemaakt worden.
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 8 juli 2024 t.e.m. 6 augustus 2024. Er werd een bezwaarschrift ingediend.
Er werd geen informatievergadering gehouden.
In het bezwaarschrift wordt de vraag gesteld of een appartementsgebouw toegelaten kan worden in een woonwijk en of de bouwhoogte niet overschreden wordt. Er is ook bezorgdheid over de perceelsbreedte.
Op 1 juli 2024 werd het advies ontvangen van Brandweerzone
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 24 juni 2024 werd het advies ontvangen van Fluvius
Wij kunnen de bijkomende wooneenheden aansluiten op het bestaande laagspanningsnet als de vermogens beperkt blijven tot 17,3 kVA per aansluiting, 22,2 kVA voor de algemene delen en 22,2 kVA voor het laden van elektrische wagens mits gebruik gemaakt wordt van load balancing. Indien afgeweken wordt van deze vermogens dient de bouwheer ons zo snel mogelijk de definitieve vermogens te bezorgen. In afwachting van het resultaat van de studie voor deze definitieve vermogens, dient er van uitgegaan te worden dat een grond of lokaal op het gelijkvloers voor een distributiecabine noodzakelijk zal zijn.
Hierbij wordt dan ook een gunstig advies met voorwaarden verleend. Dit advies blijft 1 jaar geldig.
De afmetingen van het tellerlokaal en meterbatterij dienen voor aanvang van de bouwwerken met de technisch agent afgestemd te worden. Uw contactpersoon omtrent de administratieve behandeling van de aansluitingen elektriciteit is de technisch agent, bereikbaar via het mailadres fluvius-KEMP-TAK@fluvius.be.
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 3 oktober 2024 werd het advies ontvangen van stad Geel, dienst Openbaar Domein, team grijs
Advies Riolering
Er werd advies gevraagd bij Aquafin voor dit dossier. De voorwaarden opgenomen in dit advies dienen integraal gevolgd te worden.
Zonering – aansluiting
Het perceel is gelegen in centraal gebied. Er is een gemengd rioleringsstelsel aanwezig op openbaar domein.
Riolering algemeen
Op het funderingsplan is er een gescheiden stelsel van afvalwater en hemelwater voorzien, wat ook een verplichting is.
Er zijn -vermoedelijk- 3 bestaande aansluitingen (zonder putjes) aanwezig binnen. Men dient deze bestaande aansluiting op te zoeken en te gebruiken. Hierbij is rekening te houden met zowel de bestaande ligging als diepte. Niet gebruikte aansluitingen zijn verplicht af te dichten. De ligging van deze aansluitingen is niet gekend bij de stad.
Men moet zelf de huisaansluitputjes DWA en RWA (indien overloop wadi voorzien wordt) plaatsen volgens de richtlijnen beschreven in de voorwaarden.
Huishoudelijk afvalwater
Voor het afvalwater voorziet men geen gescheiden stelsel van fecaal water (toilet) en grijs water (douche, lavabo, …) tot buiten de woning. Dit wordt toch aangeraden om problemen geurhinder te vermijden.
Men voorziet 3 aansluitingen naar de DWA riolering, 1 per reeds aanwezige aansluiting. Gezien de beperkte omvang van dit appartement (8 wooneenheden) zijn 2 aansluitingen ruim voldoende. Er wordt geadviseerd de 2 aansluitingen van het rechterdeel samen te brengen.
De niet gebruikte aansluiting is men verplicht af te dichten. Deze zal later verwijderd worden binnen de weg- en rioleringswerken die gepland staan.
Hemelwater
De Gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater is van toepassing. Men is verplicht om een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen.
Hemelwaterput
Men plaatst een hemelwaterput met een volume van 40.000L (2x 20.000L). De putten dienen onderaan met elkaar verbonden te worden. Op de put worden de dakafvoeren aangesloten (m.u.v. het groendak fietsenstalling). Men zal het hemelwater herbruiken voor toiletspoeling, wasmachine en buitenkraan van de 8 appartementen.
Infiltratievoorziening
Men voorziet een bovengrondse infiltratievoorzieningmet een volume van 5.512,5L en een oppervlakte van 15,75m². Hierop komt de overloop van de regenwaterput alsook de afvoer van het groendak fietsenstalling in.
Waterdoorlatende verhardingen en niet-waterdoorlatende verhardingen die kunnen afwateren naar groenzone moeten niet mee ingerekend worden bij de dimensionering van de infiltratievoorziening.
Men voorziet geen noodoverloop vanuit de infiltratievoorziening naar de openbare riolering.
Advies Toegang
Huidige situatie
De aanvraag omvat 3 percelen op welk elk een woning staat.
Het openbaar domein bestaat uit een rijweg met daarlangs goot, groenberm en stoep. Naar elke woning is een inrit voorzien.
Aanvraag
De woningen worden gesloopt, over de 3 percelen wordt een appartement gebouwd. Er worden op het terrein geen parkeerplaatsen / garages voorzien. Er dient dan ook geen toegang te zijn voor wagens. Er worden wel 3 toeganspaden voorzien.
Nieuwe geplande wegenisaanleg
De aanvraag is gelegen langs Meidoornstraat. De stad werkt momenteel aan ontwerpplannen voor de nieuwe aanleg van deze straat. Binnen deze nieuwe aanleg zijn momenteel 3 langsparkeerplaatsen voorzien thv. van het nieuw te bouwen appartement. De huidige inritten zijn overgenomen in het ontwerp. Tussen de parkeerstrook en rooilijn is een stoep voorzien.
Conclusie
Op het plan zijn 3 toegangen voor voetgangers ingetekend welke uitkomen op de stoep. Ook binnen de nieuwe wegenwerken is hier een stoep voorzien en zijn hiervoor geen aanpassingen nodig.
Er dient geen toegang voorzien te worden voor wagens. De vrijgekomen ruimte kan bijkomend onthard en vergroend worden binnen de nieuwe wegenisaanleg (voorlopige timing +-2027). In tussentijd zijn geen aanpassingen aan het openbaar domein nodig.
Werken aan openbaar domein mag men nooit zelf uitvoeren.
Advies: voorwaardelijk gunstig
De mogelijke effecten werden voldoende uitgebreid besproken in de MERscreeningsnota.
Wegenis
Het perceel is gelegen langsheen een gemeenteweg (Meidoornstraat).
Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie «wonen», «verblijfsrecreatie», dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, «gemeenschapsvoorzieningen» of «openbare nutsvoorzieningen», kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.
§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken. Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.
§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend. Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.
§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :
1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;
2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;
3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.
Watertoets
Volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem, aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het (deel)bekkenbeheerplan.
Het perceel gelegen te Geel, Afdeling6 , Sectie G, nrs. 472L4, 472K4, 472W9 stroomt af naar de Roosbroekenloop, een onbevaarbare waterloop van 2de categorie die beheerd wordt door Provincie Antwerpen. De locatie is volgens de watertoetskaarten niet overstromingsgevoelig.
Mogelijke schadelijke effecten voor het water zouden kunnen ontstaan door wijziging van de kwaliteit van het oppervlaktewater of het grondwater, wijziging van infiltratie naar het grondwater, wijziging van de grondwatervoorraden en het grondwaterstromingspatroon, wijziging van het overstromingsregime, het afvoergedrag of de structuurkwaliteit van de waterloop, en wijziging van waterafhankelijke natuur.
Er is voldaan aan de gewestelijke stedenbouwkundige hemelwaterverordening. De dakoppervlakte watert af naar twee hemelwaterputten van elk 20.000 liter die overloopt naar een infiltratievoorziening van 5512,5 liter De verharding watert af naar het omliggende groen. Het in de hemelwaterput opgevangen hemelwater wordt hergebruikt voor toiletten, buitenkraantjes en wasmachines. De voorziene hemelwaterput en infiltratie/buffervoorziening compenseren de te verharden oppervlakte. Hemel- en afvalwater worden gescheiden afgevoerd tot op de perceelsgrens.
De watertoets wordt gunstig beoordeeld.
Natuurtoets
Het dichtstbijzijnde habitatrichtlijngebied en VEN-gebied liggen op ca. 2650 m van de exploitatie. Het dichtstbijzijnde vogelrichtlijngebied ligt op ca. 4 km van de exploitatie. Het is aannemelijk dat de impact van de ingedeelde inrichting of activiteit niet significant zal zijn op de bovenstaande speciale beschermingszones.
Er kan geconcludeerd worden dat de impact van de exploitatie ook niet de hoeveelheid voertuigbewegingen zal genereren om de kritische depositiewaarde in deze gebieden te overschrijden en over de drempelwaarde van 1% te gaan.
Milieuaspecten
Water
Er werd geen rubriek voor een bronbemaling aangevraagd in de projectinhoudsversie. Deze zal apart aangevraagd worden eenmaal het project zal gebouwd worden.
Lucht
Er wordt geen technische fiche van de 8 warmtepompen toegevoegd.
Het is aangewezen de exploitant er op te wijzen dat hij de milieuvoorwaarden m.b.t. installatie, onderhoud, reparatie, periodieke (lekdichtheids)controles, buitendienststelling van koelinstallaties en warmtepompen en het bijhouden van een logboek, zoals opgenomen in artikel 5.16.3.3 van Vlarem II, strikt dient na te leven.
Bodem
/
Geluid
De warmtepompen worden aangesloten op een BEO-veld. Er wordt dan ook geen significante geluidshinder verwacht mits het naleven van de voorwaarden van VLAREM II.
Indien er toch aparte buitenunits aanwezig zijn dienen deze akoestisch geïsoleerd te worden.
Conclusie
Uitgaande van de gegevens opgenomen in het aanvraagdossier en rekening houdende met bovenstaande bemerkingen wordt deze vergunningsaanvraag voor het onderdeel ‘ingedeelde inrichting of activiteit’ gunstig geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
16.3.2°a) | 8 Warmtepompen met een gezamenlijk vermogen van 16 kW | 16 kW | 3 |
De geothermische boringen zijn zonder voorwerp aangezien deze niet zijn ingedeeld.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
Algemene voorwaarden: Hoofdstuk 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6 van VLAREM II
Sectorale voorwaarden: Hoofdstuk 5.16 van VLAREM II
Voorwaarden voor niet-ingedeelde inrichtingen: Afdeling 6.9.1. en bijlage 5.53.1. van VLAREM II
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden en de voorwaarde voor niet-ingedeelde inrichtingen staan in titel II van het VLAREM. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/
De volgende aandachtspunten worden meegegeven:
De exploitant dient de milieuvoorwaarden m.b.t. installatie, onderhoud, reparatie, periodieke (lekdichtheids)controles, buitendienststelling van koelinstallaties en warmtepompen en het bijhouden van een logboek, zoals opgenomen in artikel 5.16.3.3 van Vlarem II, strikt na te leven.
Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening
Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:
Functionele inpasbaarheid
Het betreft het bouwen van een meergezinswoningen met 8 woongelegenheden.
De locatie situeert zich in het centrum van Geel, in het deel Elsum. Meidoornstraat verbindt Kwakkelberg met Elsum waardoor er redelijk veel verkeer passeert.
Vlakbij is een groter project aanwezig met met meerdere sociale woningen aanwezig. Verder wordt de buurt voornamelijk gekenmerkt door ééngezinswoningen.
Het voorliggende project met 8 woongelegenheden heeft het uitzicht van ééngezinswoningen.
De aanvraag is inpasbaar.
Mobiliteitsimpact
In de tuin is een grote fietsenstalling aanwezig met ruimte voor 22 fietsen. Er is ook ruimte voorzien voor buitenmaatse fietsen.
Er zijn geen parkeerplaatsen voorzien. De site Vidse en Velleke, woonwijken in beheer van LeefGoed, zijn gelegen op minder dan 500m afstand. Er zijn daar voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.
De gelijkvloerse appartementen zijn bestemd voor ouderen in het kader levenslang wonen.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid
Het gebouw sluit aan bij het profiel van het naastgelegen ééngezinswoning en heeft het uitzicht van een ééngezinswoning.
De tuin wordt ingericht als een gemeenschappelijke tuin.
Visueel-vormelijke elementen
De woning wordt opgericht in hedendaagse materialen.
Cultuurhistorische aspecten
Niet van toepassing.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid
Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.
Conclusie
Uit bovenstaande motivering blijkt dat de aanvraag in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.
Resultaten openbaar onderzoek
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 8 juli 2024 tot en met 6 augustus 2024. Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werd er een bezwaarschrift ontvangen.
Het project bestaat uit 4 geschakelde duo-woningen. Het gebouw heeft het uitzicht van een ééngezinswoning. De kroonlijst -en nokhoogte van Meidoornstraat 32 wordt aangehouden.
Het gaat over één project in gekoppelde bebouwing. De voorschriften ivm verkavelingen zijn hier niet van toepassing.
Het bezwaar wordt hiermee weerlegd.
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van de volgende adviezen en beoordeelt deze als volgt:
Conclusie
De omgevingsambtenaar verleent een gunstig advies met volgende voorwaarden:
STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN
Het advies van Brandweerzone Kempen dient strikt gevolgd te worden.
Het advies van Fluvius dient strikt gevolgd te worden.
De voorwaarden uit het advies van Stad Geel, dienst openbaar domein, team grijs, moeten gevolgd worden:
Voorwaarden riolering
Riolering algemeen
Hemelwater
Men is verplicht om een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
De hemelwaterput moet aan volgende voorwaarden voldoen:
De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
Verplichte keuring privéwaterafvoer
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Opmerkingen
Men zorgt best voor een terugslagklep in de private afvoeren. Dit om terugstroming vanuit het openbare rioleringsstelsel te voorkomen.
Voorwaarden toegangen
Er wordt geen toegang voorzien voor wagens
Werken aan openbaar domein mag men nooit zelf uitvoeren.
De woningen moeten voldoen aan de EPB-eisen.
De vloerpas ligt op maximum 20 cm en kan verhoogd worden door het aantal meter tussen de voorgevel en de rooilijn te vermenigvuldigen met 2 cm, en dit tot een maximum van 40 cm.
Het peil van de woningen ligt hiermee maximum 26 cm boven de as van de weg.
De stad plant werken in Meidoornstraat. Deze werken kaderen binnen het grote project Baantveld lot2. Voorlopige timing is start uitvoering eind 2025 - begin 2026. Meidoornstraat zit achter in de uitvoering. De meest recente info is te vinden via www.geel.be/Baantveld. Zodra er een aannemer is aangesteld, zal er een bewonersvergadering plaatsvinden om de correcte timing mee te delen. De werken uitgevoerd in kader van algemeen belang hebben voorrang op private werkzaamheden. Bij overlapping in uitvoering moeten de nodige afspraken gemaakt worden ifv toegankelijkheid.
MILIEUVOORWAARDEN
Uitgaande van de gegevens opgenomen in het aanvraagdossier en rekening houdende met bovenstaande bemerkingen wordt deze vergunningsaanvraag voor het onderdeel ‘ingedeelde inrichting of activiteit’ gunstig geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
16.3.2°a) | 8 Warmtepompen met een gezamenlijk vermogen van 16 kW | 16 kW | 3 |
De geothermische boringen zijn zonder voorwerp aangezien deze niet zijn ingedeeld.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
Algemene voorwaarden: Hoofdstuk 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6 van VLAREM II
Sectorale voorwaarden: Hoofdstuk 5.16 van VLAREM II
Voorwaarden voor niet-ingedeelde inrichtingen: Afdeling 6.9.1. en bijlage 5.53.1. van VLAREM II
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden en de voorwaarde voor niet-ingedeelde inrichtingen staan in titel II van het VLAREM. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/
De volgende aandachtspunten worden meegegeven:
De exploitant dient de milieuvoorwaarden m.b.t. installatie, onderhoud, reparatie, periodieke (lekdichtheids)controles, buitendienststelling van koelinstallaties en warmtepompen en het bijhouden van een logboek, zoals opgenomen in artikel 5.16.3.3 van Vlarem II, strikt na te leven.
Lasten
Niet van toepassing
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en de vergunning af te leveren aan de aanvrager, die ertoe gehouden is volgende voorwaarden strikt na te leven:
STEDENBOUWKUNDIGE VOORWAARDEN
Het advies van Brandweerzone Kempen dient strikt gevolgd te worden.
Het advies van Fluvius dient strikt gevolgd te worden.
De voorwaarden uit het advies van Stad Geel, dienst openbaar domein, team grijs, moeten gevolgd worden:
Voorwaarden riolering
Riolering algemeen
Hemelwater
Men is verplicht om een hemelwaterput en een infiltratievoorziening te plaatsen. De plaatsing en het gebruik dient te gebeuren uiterlijk bij de ingebruikname van het gebouw of verharding.
De hemelwaterput moet aan volgende voorwaarden voldoen:
De infiltratievoorziening moet aan volgende voorwaarden voldoen:
Verplichte keuring privéwaterafvoer
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Opmerkingen
Men zorgt best voor een terugslagklep in de private afvoeren. Dit om terugstroming vanuit het openbare rioleringsstelsel te voorkomen.
Voorwaarden toegangen
Er wordt geen toegang voorzien voor wagens
Werken aan openbaar domein mag men nooit zelf uitvoeren.
De woningen moeten voldoen aan de EPB-eisen.
De vloerpas ligt op maximum 20 cm en kan verhoogd worden door het aantal meter tussen de voorgevel en de rooilijn te vermenigvuldigen met 2 cm, en dit tot een maximum van 40 cm.
Het peil van de woningen ligt hiermee maximum 26 cm boven de as van de weg.
De stad plant werken in Meidoornstraat. Deze werken kaderen binnen het grote project Baantveld lot2. Voorlopige timing is start uitvoering eind 2025 - begin 2026. Meidoornstraat zit achter in de uitvoering. De meest recente info is te vinden via www.geel.be/Baantveld. Zodra er een aannemer is aangesteld, zal er een bewonersvergadering plaatsvinden om de correcte timing mee te delen. De werken uitgevoerd in kader van algemeen belang hebben voorrang op private werkzaamheden. Bij overlapping in uitvoering moeten de nodige afspraken gemaakt worden ifv toegankelijkheid.
MILIEUVOORWAARDEN
Uitgaande van de gegevens opgenomen in het aanvraagdossier en rekening houdende met bovenstaande bemerkingen wordt deze vergunningsaanvraag voor het onderdeel ‘ingedeelde inrichting of activiteit’ gunstig geadviseerd voor de volgende ingedeelde inrichtingen en activiteiten:
Rubriek | Omschrijving | Hoeveelheid | Klasse |
16.3.2°a) | 8 Warmtepompen met een gezamenlijk vermogen van 16 kW | 16 kW | 3 |
De geothermische boringen zijn zonder voorwerp aangezien deze niet zijn ingedeeld.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
Algemene voorwaarden: Hoofdstuk 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6 van VLAREM II
Sectorale voorwaarden: Hoofdstuk 5.16 van VLAREM II
Voorwaarden voor niet-ingedeelde inrichtingen: Afdeling 6.9.1. en bijlage 5.53.1. van VLAREM II
De algemene en sectorale milieuvoorwaarden en de voorwaarde voor niet-ingedeelde inrichtingen staan in titel II van het VLAREM. Bij wijziging van VLAREM wordt de exploitant geacht de meest actuele versie van de van toepassing zijnde bepalingen na te leven. De integrale en geconsolideerde tekst van titel II van het VLAREM is raadpleegbaar op de Milieunavigator, via de link: https://navigator.emis.vito.be/
De volgende aandachtspunten worden meegegeven:
De exploitant dient de milieuvoorwaarden m.b.t. installatie, onderhoud, reparatie, periodieke (lekdichtheids)controles, buitendienststelling van koelinstallaties en warmtepompen en het bijhouden van een logboek, zoals opgenomen in artikel 5.16.3.3 van Vlarem II, strikt na te leven.
Lasten
Niet van toepassing