Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen
Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen
RBR Geel vraagt toestemming voor de organisatie van hun BK Cross duatlon, op zondag 13/10/2024, van 10.00 tot 18.00 uur, op terrein de Lissenvijver.
Het programma ziet eruit als volgt:
9.00 uur: opening secretariaat
10.00 uur: start parcoursverkenning
12.00 uur: start recreatief - jeugd en duo's
15.00 uur: start BK cross duatlon
18.00 uur: podiumceremonie
19.00 uur: einde
Organisator vraagt tijdelijke verkeersmaatregelen als volgt:
• Afsluiten parcours Cross Duatlon Geel op 13/10/2024 voor doorgaand verkeer voor volgende straat:
1: -> Zandstraat ter hoogte van Malosewaver vanaf 10h00 – enkel plaatselijk verkeer tot aan Malesbroek
2: -> Zandstraat ter hoogte van Malesbroek
3: -> Zandstraat ter hoogte van Meerhoutseweg vanaf 10h00
4: -> Lissenvijver ter hoogte van Meerhoutseweg vanaf 8h00
Toestemming wordt tevens gevraagd voor het plaatsen van banners (2,5 x 1 m) te Larumseweg 70 en Lissenvijver 10.
De burgemeester verleent toestemming aan RBR Geel voor de organisatie van hun BK Cross duatlon, op zondag 13/10/2024, van 10.00 tot 18.00 uur, op terrein de Lissenvijver.
Indien speeltoestellen geplaatst worden is de organisator verantwoordelijk voor de inrichting van het tijdelijk speelterrein. Dit betekent dat het tijdelijk speelterrein moet voldoen aan de bepalingen van het KB van 28 maart 2001 betreffende de uitbating van speelterreinen. Indien een springkasteel geplaatst wordt, moet dit voldoen aan de EN 14960 norm (veiligheidsvoorschriften voor springkastelen).
Vergunning wordt verleend voor het plaatsen van een banner langs domein Lissenvijver en Meerhoutseweg.
De spandoeken mogen ten vroegste vijftien dagen voor datum van het evenement gehangen worden en moet terug verwijderd worden uiterlijk drie dagen na het evenement.
De spandoeken mogen niet gehangen worden aan bomen, verkeerslichten of andere verkeerstekens, en niet op rotondes of tussenbermen. Ze dienen zo gehangen te worden dat weggebruikers of voetgangers niet gehinderd worden.Bij het volgen en/of kruisen van de grote(re) wegen dient de nodige aandacht te worden geschonken aan de andere weggebruikers om zodoende het risico op ongevallen te vermijden.
De deelnemers moeten te allen tijde de wegcode volgen.
Indien het parcours over privé-eigendom zou gaan, dient de organisator schriftelijke toestemming van de grondeigenaar te hebben.
Op de gevaarlijkste plaatsen wordt een signaalgever voorzien om de deelnemers aan te manen voorzichtig te zijn bij het oprijden of het kruisen van de openbare weg om zodoende het risico op ongevallen te vermijden.
De organisator zorgt voor een EHBO-koffer.
Indien tijdelijke verkeersmaatregelen toegestaan worden door politie/dienst Verkeer, zal een tijdelijk verkeersreglement opgesteld worden en op voorhand bezorgd worden aan de organisator van de activiteit.
Voor wat betreft de signalisatie wordt aan de organisatoren gevraagd om volgende procedure strikt toe te passen:
Indien aanvrager vaststelt dat de signalisatie niet ter plaatse gebracht werd, dient hij/zij dit onverwijld te melden aan de stad.
Indien de activiteit over de gemeentegrenzen doorgaat, vraagt de organisator dit op eigen initiatief aan bij de aanpalende gemeenten.
De organisator zorgt ervoor dat de omwonenden in een voldoende ruime omgeving tijdig – minstens 1,5 week voor evenement - , schriftelijk en correct in kennis gesteld worden van het doorgaan van het evenement, eventuele verkeersmaatregelen genomen naar aanleiding van het evenement en van het feit dat eventuele inzameling van afvalfracties (restafval, GFT, PMD, papier/karton) mogelijks verstoord zal zijn (info hieromtrent: IOK).
Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.