UITERSTE BESLISSINGSDATUM VOOR DIT DOSSIER: 16/01/2024
Verslag van de omgevingsambtenaar
Dossiernummer omgevingsloket: OMV_2023090351
Dossiernummer gemeente: 202300316
De gemeente Geel heeft op 7 juli 2023 een aanvraag ontvangen voor het bouwen van meergezinswoning na sloping bestaande gebouwen, renovatie bestaande meergezinswoning.. De aanvraag werd op 4 augustus 2023 volledig en ontvankelijk verklaard.
Gegevens van de aanvrager
mevrouw An Vanlommel met als contactadres Galven 54 te 2440 Geel en de heer Bart Remen wonende Galven 54 te 2440 Geel
Gegevens van de ligging
Administratieve ligging: Burgstraat 28, 30, 30A en 30B
Kadastrale ligging: afdeling 1 sectie H nrs. 1306R, 1309F en 1309G
Verslag
Ligging volgens de plannen van aanleg, uitvoeringsplannen, verkavelingen.
De aanvraag is volgens het gewestplan Herentals-Mol goedgekeurd op 28 juli 1978 gelegen in:
woongebied
De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving.
Ligging volgens BPA + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is niet gelegen in een bijzonder plan van aanleg.
Ligging volgens RUP + bijhorende voorschriften :
De aanvraag is volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakeningslijn kleinstedelijk gebied Geel goedgekeurd op 10 april 2012. In dit RUP zijn geen specifieke voorschriften opgenomen.
De aanvraag is deels gelegen binnen de grenzen van een behoorlijk vergunde en niet vervallen verkaveling (V0727B), goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 12/03/1973.
Bepaling van het plan dat van toepassing is op de aanvraag
De aanvraag dient getoetst te worden aan de bepalingen van de verkaveling en van het gewestplan.
Overeenstemming met dit plan
De aanvraag is niet in overeenstemming met dit plan en met de stedenbouwkundige voorschriften.
Afwijkings- en uitzonderingsbepalingen
Er wordt een afwijking gevraagd voor de maximale bouwdiepte en bouwhoogtes.
Art. 4.3.1§1 en 4.4.1§2 van de codextrein stellen dat verkavelingsvoorschriften van verkavelingen ouder dan 15 jaar, geen weigeringsgrond meer zijn voor aanvragen voor een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen.
Wanneer men de voorschriften van een verkaveling niet wenst te volgen, geldt de beoordeling van de goede ruimtelijke ordening. De gevraagde afwijkingen zijn stedenbouwkundig aanvaardbaar. Er kan hiervoor een omgevingsvergunning worden verleend mits toepassing van art. 4.3.1§1. Er is geen bijstelling van verkaveling voor nodig.
Verordeningen
Volgende vergunningen en/of weigeringen werden verleend:
De aanvraag betreft het verbouwen van een meergezinswoning, het slopen van een woning en het oprichten van een nieuwe meergezinswoning.
Burgstraat 22-24-26
Dit is een meergezinswoning, vergund in 1973, bestaande uit 3 appartementen met een oppervlakte van telkens 106m².
De gevels worden gerenoveerd, de bestaande garage wordt gesloopt en de grindverharding wordt verwijderd. Er wordt een 4de bouwlaag toegevoegd.
Burgstraat 28
Momenteel staat hier een ééngezinswoning. Deze woning wordt gesloopt en vervangen door een meergezinswoning die eveneens aansluit op Burgstraat 22-24-26.
De bestaande woning dateert uit de periode tussen 1919 en 1930. Het gebouw is niet opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed, maar is wel een identiteitsbepalende woning. De architect heeft getracht om op een hedendaagse manier te refereren naar enkele kenmerken uit de huidige gevel.
In het nieuwe project zijn er 6 appartementen voorzien met een oppervlakte tussen 57 en 96m². Elk appartement beschikt over een buitenruimte.
Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen. De bovenste bouwlaag heeft een dakafwerking en is teruggetrokken tov de onderliggende bouwlaag.
Omwille van de waterproblematiek wordt er gebouwd met een overstroombare kelder. De vloerpas van de gelijkvloers bouwlaag zit daarom iets hoger. Om dit te overbruggen wordt de onderdoorrit met een helling uitgevoerd.
Mobiliteit
De fietsenstalling wordt gedeeltelijk inpandig voorzien (ruimte voor 5 fietsen) en in een overdekte fietsenstallingen achteraan op het perceel (ruimte voor 26 fietsen en voor buitenmaatse fietsen).
Hier is eveneens ruimte voor de afvalcontainers.
Voor de 9 appartementen worden er 13 parkeerplaatsen voorzien. De parkeerplaatsen worden uitgerust met rijstroken in een zone met gras. Enkel de parkeerplaats voor mindervaliden is aangelegd in waterpasserende klinkers. De inritzone is deels aangelegd in klinkers en deels in grasdallen.
Voor het gebouw, in de voortuin, wordt een deel onthard en voorzien van een groene inkleding. Op deze manier wordt bijgedragen aan een groener straatbeeld. Daarnaast is dit een waarschuwing voor passerende wandelaars dat ze alert zijn voor de onderdoorrit.
De rest van het perceel is al ingericht als openbaar domein en zal gratis worden overgedragen aan stad Geel.
Overeenkomstig de criteria van artikels 11 t.e.m. 14 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning is de gewone procedure van toepassing en moet de aanvraag openbaar gemaakt worden.
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 14 augustus 2023 t.e.m. 12 september 2023. Er werden 3 bezwaarschriften ingediend.
Het tweede openbaar onderzoek werd gehouden naar aanleiding van van 27 november 2023 t.e.m. 26 december 2023. Er werd een bezwaarschrift ingediend.
In de bezwaren worden volgende argumenten aangehaald:
Op 22 december 2023 werd het advies ontvangen van Dienst Integraal Waterbeleid
Advies: gunstig
Op 19 december 2023 werd het advies ontvangen van martijn@stuifzand.be
Advies: gunstig
Op 21 september 2023 werd het advies ontvangen van Brandweerzone Kempen -
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 3 augustus 2023 werd het advies ontvangen van Toegankelijk Vlaanderen (Inter)
Advies: gunstig
Op 10 augustus 2023 werd het advies ontvangen van Fluvius
Wij kunnen de bijkomende wooneenheden aansluiten op het bestaande laagspanningsnet als de vermogens beperkt blijven tot 17,3 kVA per aansluiting, 22,2 kVA voor de algemene delen en 27,7 kVA voor het laden van elektrische wagens mits gebruik gemaakt wordt van load balancing. Indien afgeweken wordt van deze vermogens dient de bouwheer ons zo snel mogelijk de definitieve vermogens te bezorgen. In afwachting van het resultaat van de studie voor deze definitieve vermogens, dient er van uitgegaan te worden dat een grond of lokaal op het gelijkvloers voor een distributiecabine noodzakelijk zal zijn. Hierbij wordt dan ook een gunstig advies met voorwaarden verleend. Dit advies blijft 1 jaar geldig.
De afmetingen van het tellerlokaal en meterbatterij dienen voor aanvang van de bouwwerken met de technisch agent afgestemd te worden. Uw contactpersoon omtrent de administratieve behandeling van de aansluitingen elektriciteit is de technisch agent, bereikbaar via het mailadres fluvius-KEMP-TAK@fluvius.be.
Voor grote projecten vanaf 1/1/2023 (>4 woongelegenheden) geldt een aansluitverbod op het gasnet. Voor verder info wordt verwezen naar energiedecreet via volgende link:
https://www.fluvius.be/sites/fluvius/files/2021-02/verbod-aansluiting-op-gasnet-bij-grote-projecten.pdf
Advies: voorwaardelijk gunstig
Op 10 januari 2024 werd het advies ontvangen van stad Geel, dienst Openbaar Domein
Advies riolering
Advies Aquafin
Voor dit project werd advies gevraagd bij Aquafin. Er werd door hen een hydraulisch en technisch advies opgesteld. Naar aanleiding van een nieuwe projectinhoudversie werd een addendum toegevoegd aan het oorspronkelijke advies. Dit oorspronkelijke advies blijft geldig. Voor het luik van de GSV kan akkoord gegaan worden met de wijzigingen.
Het project wordt gunstig geadviseerd rekening houdend met verschillende voorwaarden. Deze staan beschreven in het adviesrapport van Aquafin en dienen te worden opgevolgd.
Advies dienst Openbaar domein
Bij de sloop van de bestaande bebouwing en de verbouwing van de bestaande meergezinswoning moet men opzoeken of er bestaande aansluitingen aanwezig zijn. Vermoedelijk zullen er aansluitingen zijn op de afvalwaterriolering maar niet op de hemelwaterriolering. Volgens het funderingsplan heeft men de intentie om één aansluiting (d.i. 1 RWA en 1 DWA aansluiting) te gebruiken. De voorkeur gaat ook uit naar het gebruik van één aansluiting. Dit betekent dat de andere bestaande aansluitingen moeten gedicht worden volgens de regels van de kunst.
Het is geen verplichting om voor hemelwater aan te sluiten, maar gezien de ligging van het perceel in overstromingsgevoelig gebied ligt, is het aangewezen om toch een overloop vanuit de infiltratievoorziening te voorzien naar het openbaar domein. Op het funderingsplan staat er een overloop ingetekend.
Voor de effectieve plaatsing van het huisaansluitputje RWA en de aansluiting op het openbare regenwaterstelsel, dient men contact op te nemen met de dienst Openbaar domein van stad Geel. De dienst zal dan aan Aquafin advies vragen aangezien het gaat om een aansluiting op een collector van Aquafin. Nadien zal een effectieve aansluiting gemaakt worden op het hemelwaterstelsel met plaatsing van een huisaansluitputje RWA. Op de bestaande afvalwateraansluiting zal een huisaansluitputje DWA geplaatst worden. Hiervoor zal een retributie worden aangerekend.
Als men geen overloop zou voorzien vanuit de infiltratievoorziening, wordt er geen aansluiting gemaakt op het openbare hemelwaterstelsel. Men moet dan zelf het huisaansluitputje DWA plaatsen. In dit geval moet men geen retributie betalen.
Advies toegang tot het perceel
Op openbaar domein is er in de huidige toestand een toegang in functie van de toegankelijkheid van een auto-oprit in kiezels. Deze auto-oprit is momenteel gelegen tussen de meergezinswoning met huisnr. 22-24-26 en de te slopen eengezinswoning met huisnr. 28.
Volgens de plannen in het dossier komt er een auto-oprit met een breedte van 3m op dezelfde locatie. Dit betekent dat men de toegang op openbaar domein opnieuw kan gebruiken en dat er geen aanpassing van het openbaar domein moet gebeuren. Als er toch een aanpassing nodig zou zijn omdat deze locatie niet wenselijk zou zijn omwille van verkeersveiligheid en/of omwille van mobiliteitsredenen en men een andere locatie moet voorzien voor de toegang, dan moet men een aanvraag doen voor een aanpassing van het openbaar domein.
Advies: voorwaardelijk gunstig
De mogelijke effecten werden voldoende besproken in het MER-screeningsnota.
Wegenis
Het perceel is gelegen langsheen een gemeenteweg (Burgstraat).
Art. 4.3.5.§ 1. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw met als hoofdfunctie «wonen», «verblijfsrecreatie», dagrecreatie, met inbegrip van sport, detailhandel, dancing, restaurant en café, kantoorfunctie, dienstverlening, vrije beroepen, industrie, bedrijvigheid, «gemeenschapsvoorzieningen» of «openbare nutsvoorzieningen», kan slechts worden verleend op een stuk grond, gelegen aan een voldoende uitgeruste weg, die op het ogenblik van de aanvraag reeds bestaat.
§ 2. Een voldoende uitgeruste weg is ten minste met duurzame materialen verhard en voorzien van een elektriciteitsnet. De Vlaamse Regering kan bepalen in welke gevallen, en onder welke voorwaarden, gelet op de plaatselijke toestand, van deze minimale uitrusting kan worden afgeweken. Een voldoende uitgeruste weg voldoet voorts aan de uitrustingsvoorwaarden die worden gesteld in stedenbouwkundige voorschriften of vereist worden door de plaatselijke toestand, daaronder begrepen de voorzieningen die in de gemeente voorhanden zijn en het ruimtelijk beleid van de gemeente.
§ 3. In het geval de opdrachtgever instaat voor zowel het bouwen van de gebouwen als de verwezenlijking van de voor het project noodzakelijke wegeniswerken, of in het geval de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of een overheid de wegenis aanbesteedt, kan de omgevingsvergunning voor de gebouwen worden afgeleverd zodra de omgevingsvergunning voor de wegeniswerken is verleend. Het vergunningverlenende bestuursorgaan kan in dat geval een afdoende financiële waarborg voor de uitvoering van de wegeniswerken eisen.
§ 4. De voorwaarde, vermeld in § 1, is niet van toepassing :
1° in verkavelingen waar geen of beperktere lasten op het vlak van de weguitrusting zijn opgelegd;
2° voor land- of tuinbouwbedrijven en voor bedrijfswoningen van een land- of tuinbouwbedrijf;
3° op het verbouwen, herbouwen of uitbreiden van bestaande constructies.
Watertoets
Volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid dient de aanvraag onderworpen te worden aan de watertoets. Het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen stelt nadere regels vast voor de toepassing van de watertoets. De aanvraag werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem, aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid, en aan de bindende bepalingen van het (deel)bekkenbeheerplan.
Het perceel gelegen te Geel, Afdeling 1, Sectie H, nr. 1306R, 1309F en 1309G paalt aan en stroomt af naar de Rijnloop, een onbevaarbare waterloop van 2de categorie die beheerd wordt door Provincie Antwerpen. De locatie is volgens de watertoetskaarten effectief overstromingsgevoelig.
Mogelijke schadelijke effecten voor het water zouden kunnen ontstaan door wijziging van de kwaliteit van het oppervlaktewater of het grondwater, wijziging van infiltratie naar het grondwater, wijziging van de grondwatervoorraden en het grondwaterstromingspatroon, wijziging van het overstromingsregime, het afvoergedrag of de structuurkwaliteit van de waterloop, en wijziging van waterafhankelijke natuur.
Impact op oppervlaktewater
Mogelijke schadelijke effecten zouden kunnen ontstaan door:
- Wijziging van infiltratie naar het grondwater
- Wijziging van het overstromingsregime
De infiltratievoorziening moet voldoende ruim gedimensioneerd worden en dient deze zich geheel boven de gemiddelde voorjaarsgrondwaterstand te bevinden.
Na aanpassing van de plannen, is dit in orde met de doelstelling van het Decreet Integraal Waterbeleid.
Impact op grondwater
De schadelijke effecten kunnen worden ondervangen. Prioriteit moet uitgaan naar hergebruik van hemelwater en vervolgens naar infiltratie boven buffering met vertraagde afvoer.
De aanvraag voldoet hier aan.
Aspect gewijzigd overstromingsregime
Door het overstromingsrisico moet het vloerpeil van het gebouw voldoende hoog gekozen worden. Het overstromingsveilig bouwpeil bedraagt 22,83mTAW, conform de plannen.
Wetgeving Waterlopen
De bouwheer moet rekening houden met volgende aandachtspunten:
- Verbod constructies – reliëfwijzigingen 5m zone
- Recht van doorgang en deponie waterbeheerder
- Afsluitingen / hagen of houtkanten op minimale afstand van de waterloop
- Verhardingen en ondergrondse constructies
- Verbod bemesting 5 en 10m zone
- Verbod grondbewerkingen en pesticiden 1m zone
Conclusie:
De watertoets wordt gunstig geëvalueerd.
Toetsing aan de goede ruimtelijke ordening
Toetsing aan de beoordelingsgronden van artikel 4.3.1§2 van VCRO:
Functionele inpasbaarheid
De aanvraag betreft het oprichten van een meergezinswoning. In deze straat zijn al meerdere meergezinswoningen aanwezig. Het project is functioneel inpasbaar.
Mobiliteitsimpact
Het project voorziet 13 parkeerplaatsen op eigen terrein. De parkeerdruk in de straat is redelijk hoog, vandaar het POET-principe wordt toegepast.
Daarnaast zijn er 2 fietsenstallingen, één inpandig voor een beperkt aantal fietsen, en een ruime fietsenstalling in de tuin.
De bestaande inrit wordt hergebruikt. De overgang van openbaar naar privaat domein wordt duidelijk gemaakt door een groenzone.
Schaal, ruimtegebruik en bouwdichtheid
Voor de grootte van het gebouw wordt verwezen naar de verschillende grotere projecten die reeds aanwezig zijn in de straat.
In plaats van een hellend dat met dakkappelen, is gekozen voor een terugspringende bovenste bouwlaag. Hierdoor is het gebouw minder dominant aanwezig in het straatbeeld.
Achteraan op het perceel is een ruime fietsenstalling aanwezig.
Elk woning beschikt over een buitenruimte. De gelijkvloers appartementen hebben een eigen tuin.
De rest van het perceel is ingericht met parkeerplaatsen waarbij zo min mogelijk verharding wordt gebruikt.
De appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 90m².
Visueel-vormelijke elementen
De woning wordt opgericht in klassieke materialen.
Er wordt geveldetaillering voorzien als verwijzing naar het decoratieve metselwerk in de huidige woning.
Cultuurhistorische aspecten
Het gebouw dat gesloopt zal worden, staat niet op de inventaris van het bouwkundig erfgoed, maar heeft een karakteristieke gevel. In de gevel van de nieuwbouw wordt op een speelse manier verwezen naar de details uit de oorspronkelijke gevel.
Hinderaspecten, gezondheid, gebruiksgenot en veiligheid
Naast de beperkte hinder tijdens de bouwwerken wordt er geen verdere hinder verwacht.
Conclusie
Uit bovenstaande motivering blijkt dat de aanvraag in overeenstemming is met de goede ruimtelijke ordening.
Resultaten openbaar onderzoek
Het openbaar onderzoek werd gehouden van 14 augustus 2023 tot en met 12 september 2023. Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werden er 3 bezwaarschriften ontvangen.
Het tweede openbaar onderzoek werd gehouden naar aanleiding van van 27 november 2023 tot en met 26 december 2023. Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werd er een bezwaarschrift ontvangen.
De bezwaren worden als volgt besproken:
De bezwaarschriften kunnen hiermee weerlegd worden.
Bespreking adviezen
De omgevingsambtenaar heeft kennis genomen van de volgende adviezen en beoordeelt deze als volgt:
Conclusie
De omgevingsambtenaar verleent een gunstig advies met volgende voorwaarden:
Het advies van Dienst Integraal Waterbeleid, dd. 22/12/2023, moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Brandweerzone Kempen, dd. 19/12/2023, moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Toegankelijk Vlaanderen, dd. 3/8/2023 moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Fluvius, dd. 10/8/2023 moet strikt gevolgd worden.
Het advies van stad Geel, dienst Openbaar Domein, moet strikt gevolgd worden:
De voorwaarden betreft riolering, beschreven in het adviesrapport met addendum van Aquafin, moeten worden opgevolgd.
Bij de werken moet men op zoek gaan naar bestaande afvalwateraansluitingen en hemelwateraansluitingen. Indien mogelijk herbruikt men één van de bestaande aansluitingen. De andere aansluitingen moeten gedicht worden volgens de regels van de kunst.
Als er geen afvalwateraansluiting en/of hemelwateraansluiting terug te vinden is dan moet men contact opnemen met de dienst Openbaar domein om afspraken te maken voor een nieuwe aansluiting.
Bij aanleg van de private afvoerbuizen moet men rekening houden met de diepte van de bestaande/nieuwe aansluiting.
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Indien er aanpassingen moeten gebeuren aan het openbaar domein in functie van de toegankelijkheid van het perceel, dan moet men deze aanvragen. In geen geval mag men zelf aanpassingen aan het openbaar domein uitvoeren.
Lasten
Het college beschikt als vergunningverlenende overheid over de mogelijkheid om bij het verlenen
van stedenbouwkundige- of omgevingsvergunningen overeenkomstig artikel 4.2.20, §1 eerste tot
derde lid van de VCRO, en artikel 75 t.e.m. 77 van het decreet op de omgevingsvergunning lasten
op te leggen aan de aanvrager. Dergelijke stedenbouwkundige last kan eenzijdig worden opgelegd
in de stedenbouwkundige- of omgevingsvergunning.
Om van een stedenbouwkundige last in de zin van artikel 4.2.20, §1 eerste tot derde lid van de
VCRO, en artikel 75 t.e.m. 77 van het decreet op de omgevingsvergunning te kunnen spreken, dient
een stedenbouwkundige last aan de volgende voorwaarden te voldoen :
strook voor de voorgevel wordt al onderhouden door stad Geel. Het is de taak van de overheid om het openbaar domein te onderhouden.
eigendomssituatie overeen met de werkelijke situatie.
Aan de bouwheer wordt de last opgelegd om een deel van de strook voor de voorgevel, die momenteel al ingericht is al voetpad/openbaar domein gratis over te dragen naar stad Geel:
opmaak akte) verbonden aan deze gratis grondoverdracht ten laste zijn van de bouwheer;
Het college van burgemeester en schepenen sluit zich aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het college van burgemeester en schepenen beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en de vergunning af te leveren aan de aanvrager, die ertoe gehouden is volgende voorwaarden strikt na te leven:
Het advies van Dienst Integraal Waterbeleid, dd. 22/12/2023, moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Brandweerzone Kempen, dd. 19/12/2023, moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Toegankelijk Vlaanderen, dd. 3/8/2023 moet strikt gevolgd worden.
Het advies van Fluvius, dd. 10/8/2023 moet strikt gevolgd worden.
Het advies van stad Geel, dienst Openbaar Domein, moet strikt gevolgd worden:
De voorwaarden betreft riolering, beschreven in het adviesrapport met addendum van Aquafin, moeten worden opgevolgd.
Bij de werken moet men op zoek gaan naar bestaande afvalwateraansluitingen en hemelwateraansluitingen. Indien mogelijk herbruikt men één van de bestaande aansluitingen. De andere aansluitingen moeten gedicht worden volgens de regels van de kunst.
Als er geen afvalwateraansluiting en/of hemelwateraansluiting terug te vinden is dan moet men contact opnemen met de dienst Openbaar domein om afspraken te maken voor een nieuwe aansluiting.
Bij aanleg van de private afvoerbuizen moet men rekening houden met de diepte van de bestaande/nieuwe aansluiting.
Het is verplicht vóór de eerste ingebruikname van de privéwaterafvoer deze te laten keuren door een erkende VLARIO-deskundige (VLARIO-keuring). Hierbij wordt nagegaan of de scheiding van hemelwater en afvalwater wordt nageleefd. Zonder keuringsattest van de erkende deskundige mag de privéwaterafvoer niet worden aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel.
Indien er aanpassingen moeten gebeuren aan het openbaar domein in functie van de toegankelijkheid van het perceel, dan moet men deze aanvragen. In geen geval mag men zelf aanpassingen aan het openbaar domein uitvoeren.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om volgende lasten op te leggen:
Het college beschikt als vergunningverlenende overheid over de mogelijkheid om bij het verlenen van stedenbouwkundige- of omgevingsvergunningen overeenkomstig artikel 4.2.20, §1 eerste tot derde lid van de VCRO, en artikel 75 t.e.m. 77 van het decreet op de omgevingsvergunning lasten op te leggen aan de aanvrager. Dergelijke stedenbouwkundige last kan eenzijdig worden opgelegd in de stedenbouwkundige- of omgevingsvergunning.
Om van een stedenbouwkundige last in de zin van artikel 4.2.20, §1 eerste tot derde lid van de VCRO, en artikel 75 t.e.m. 77 van het decreet op de omgevingsvergunning te kunnen spreken, dient een stedenbouwkundige last aan de volgende voorwaarden te voldoen :
Aan de bouwheer wordt de last opgelegd om een deel van de strook voor de voorgevel, die momenteel al ingericht is al voetpad/openbaar domein gratis over te dragen naar stad Geel: