Terug
Gepubliceerd op 14/10/2024

2024_BURG_00645 - Landelijke Gilde Holven: lekkers mé e kolleke - 26/10/2024 - Goedkeuren

Burgemeester
ma 14/10/2024 - 12:00 Kabinet burgemeester
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Vera Celis; Francois Mylle, Algemeen Directeur

Secretaris

Francois Mylle, Algemeen Directeur

Voorzitter

Vera Celis
2024_BURG_00645 - Landelijke Gilde Holven: lekkers mé e kolleke - 26/10/2024 - Goedkeuren 2024_BURG_00645 - Landelijke Gilde Holven: lekkers mé e kolleke - 26/10/2024 - Goedkeuren

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid (bijzonder)

Politiecodex stad Geel, goedgekeurd door de gemeenteraad van 02/02/2009 en latere wijzigingen

Politiereglement houdende maatregelen tot het voorkomen en bestrijden van brand in publiek toegankelijke lokalen en tijdens publiek toegankelijke evenementen

Aanleiding en context

Landelijke Gilden Holven vraagt de toestemming voor de organisatie van de 13e editie Lekkers mé e kolleke, een wandeling van +/- 7 km, met onderweg met bierproeven en snacks, op zaterdag 26/10/2024, van 18.00 tot 20.00 uur. 

Besluit

De burgemeester beslist:

Artikel 1

De burgemeester  geeft de toestemming aan Landelijke Gilden Holven voor de organisatie van de 13e editie Lekkers mé e kolleke, een wandeling van +/- 7 km, met onderweg met bierproeven en snacks, op zaterdag 26/10/2024.

De voorwaarden, vermeld in het besluit en in het (voorafgaandelijk) advies en eventueel controleverslag(en) van de brandweer moeten nageleefd worden. 

De organisator zorgt zelf voor de nodige verzekeringen.

Artikel 2

De organisator moet het afval afkomstig van de activiteit opruimen en meenemen.

Er wordt geen signalisatie aangebracht.

Eventuele aanwezige vegetatie mag op geen enkele wijze beschadigd worden.

De organisator moet over een gehandtekende goedkeuring van de eigenaar beschikken indien de tocht verloopt over een gedeelte dat privéeigendom is.

Voor de gedeelten waar een toegankelijkheidsreglement van toepassing is, moet de organisator al het mogelijke te doen opdat de deelnemers aan de tocht zich hieraan houden.

Bij het volgen en/of kruisen van de grote(re) wegen dient de nodige aandacht te worden geschonken aan de andere weggebruikers om zodoende het risico op ongevallen te vermijden.

De deelnemers moeten te allen tijde de wegcode volgen.

De deelnemers dienen ervoor te zorgen at ze ten alle tijde voldoende zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. 

De overlast tot een minimum beperken. 

Artikel 3

Als organisator moet je erop toezien dat het alcoholbeleid correct wordt toegepast. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het alcoholbeleid te wijzen. Dit wil zeggen dat je bepaalde categorieën van bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen drinken en hen bij herhaaldelijk drinken de toegang tot het event moet ontzeggen.   

Aan de organisatoren wordt uitdrukkelijk gevraagd het actieplan ‘Alcohol & Jongeren’ mee uit te dragen:

  • uithangen van de regels inzake schenken van alcohol volgens de wet van 31.12.2009;
    • Géén alcohol voor -16 jarigen;
    • Géén sterke drank voor -18 jarigen;
  • duidelijke communicatie en briefing van alle medewerkers

Als organisator moet je erop toezien dat het rookverbod wordt toegepast waar nodig. De organisator, security en alle medewerkers hebben de verantwoordelijkheid de bezoekers actief op het rookverbod te wijzen. Dit wil zeggen dat je rokende bezoekers erop attent moet maken dat ze niet mogen roken en hen bij herhaaldelijk roken de toegang tot het event moet ontzeggen.

Artikel 4

De Vlarema (Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) verbiedt organisatoren van evenementen om nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
 De organisator doet het nodige om zich in regel te stellen met de geldende wetgeving.

Artikel 5

Behoudens afwijkingen, uitdrukkelijk bepaald in onderhavig besluit, blijft de aanvrager/vergunningshouder ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wetgeving en reglementen.