Al van bij de stichting van het Geels Geschiedkundig Genootschap (G.G.G.) in 1961 zat er een afgevaardigde van het schepencollege in de Raad van Bestuur van de vereniging.Bij deze nieuwe legislatuur moet dat opnieuw aangesteld worden
Al van bij de voorbereiding van de stichting van het G.G.G. in 1960-1961 en alle jaren daarna is het Geelse gemeentebestuur sterk betrokken bij het bestuur van de vereniging. Traditioneel is het de schepen van cultuur die het gemeente- en later het stadsbestuur vertegenwoordigt in de Raad van Bestuur. Het Geels Geschiedkundig Genootschap vraagt dan ook aan het stadsbestuur of schepen Pïeter Cowé wordt afgevaardigd in de Raad ban Bestuur van de vereniging.
In de statuten van het G.G.G. staat in artikel 5: “De vereniging telt enkel gewone leden. Het stadsbestuur van Geel evenwel wordt in de vzw vertegenwoordigd door een afgevaardigde die als toegetreden lid kan worden beschouwd. Diens vertegenwoordiging of het ontbreken ervan is zonder invloed op het wettelijk voortbestaan van de vereniging.”
In de statuten is ook opgenomen dat in geval van vrijwillige of rechterlijke ontbinding het netto maatschappelijk bezit, na vereffening van schulden en aanzuivering van lasten, ter beschikking wordt gesteld van de stad Geel die gehouden is er een bestemming aan te geven die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging is opgericht (artikel 24).
De gemeenteraad beslist dat schepen Pieter Cowé het stadsbestuur vertegenwoordigt in de Raad van Bestuur van het Geels Geschiedkundig Genootschap vzw.