De raad voor maatschappelijk welzijn wordt verzocht het verslag van vorige zitting goed te keuren.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het verslag van de vorige zitting goed.
OCMW Geel is aandeelhouder van Contenti en heeft een vertegenwoordiging in de algemene vergadering en in de raad van bestuur. Die vertegenwoordigingen moeten naar aanleiding van de nieuwe legislatuur vernieuwd worden.
Elke aandeelhouder heeft het recht om door één bestuurder vertegenwoordigd te worden in de raad van bestuur. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de aandeelhouders. De bestuurders worden aangeduid voor een termijn die overeenstemt met de duur van de legislatuur van de raden voor maatschappelijk welzijn.
De vertegenwoordiger in de raad van bestuur wordt automatisch ook afgevaardigd in de algemene vergadering. Daarnaast mag elke aandeelhouder nog één bijkomende vertegenwoordiger en één plaatsvervangende vertegenwoordiger in de algemene vergadering aanduiden.
De vertegenwoordigers in de algemene vergadering en in de raad van bestuur mogen zowel politiek mandatarissen als deskundigen zijn, maar het totaal aantal deskundigen in de algemene vergadering of raad van bestuur mag over alle aandeelhouders heen maximaal 1/3e van het totaal aantal leden zijn.
Statuten Contenti
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om Griet Verhesen als vertegenwoordiger aan te duiden in de raad van bestuur van Contenti voor de duur van de legislatuur 2025-2030. De vertegenwoordiger in de raad van bestuur is ook automatisch vertegenwoordiger in de algemene vergadering.
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om Luc Verguts als effectief vertegenwoordiger aan te duiden in de algemene vergadering van Contenti voor de duur van de legislatuur 2025-2030.
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om Lea Neyens als plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden in de algemene vergadering van Contenti voor de duur van de legislatuur 2025-2030.
Geel maakt samen met de gemeenten Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo deel uit van de Eerstelijnszone Zuiderkempen. De politieke vertegenwoordiging in de algemene vergadering van de eerstelijnszone moet naar aanleiding van de nieuwe legislatuur vernieuwd worden.
De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om vanuit de politiek Pieter Cowé als effectief vertegenwoordiger aan te duiden in de algemene vergadering van Eerstelijnszone Zuiderkempen voor de duur van de legislatuur 2025-2030.
Voor de algemene vergaderingen van de dienstverlenende vereniging Cipal (“Cipal dv”) dient een vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger vanuit het OCMW aangeduid te worden.
De algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers (vennoten). Voor de gemeenten worden ze rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden, en voor de overige deelnemers door de organen die, krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen, bevoegd zijn tot deelneming of toetreding te beslissen.
Het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering is onverenigbaar met het mandaat van lid van één van de andere organen. De onverenigbaarheden, vermeld in artikel 436 DLB, zijn ook van toepassing op de vertegenwoordigers van de algemene vergadering.
Conform de decretale en statutaire bepalingen heeft elke deelnemer bij Cipal dv recht op één vertegenwoordiger op de algemene vergadering. Desgewenst kan het OCMW ook één of meer plaatsvervangers (met vermelding van hun onderlinge rangorde) aanduiden.
Het Decreet over het Lokaal Bestuur(“DLB”) van 22 december 2017, inzonderheid artikel 432 DLB dat de samenstelling en samenroeping van de algemene vergadering regelt.
De statuten van Cipal dv, inzonderheid artikel 32 van de statuten dat de samenstelling van de algemene vergadering bepaalt.
De Raad voor Maatschappelijk Welzijn duidt Gilberte Peeters aan als vertegenwoordiger van OCMW Geel op de algemene vergaderingen van Cipal dv gedurende de huidige legislatuur.
De Raad voor Maatschappelijk Welzijn duidt Ben Van Looveren aan als plaatsvervanger op de algemene vergaderingen van Cipal dv gedurende de huidige legislatuur.
Er staan nog steeds heel wat gezinnen/individuen op de wachtlijst voor een sociale woning.
- Wat is de huidige stand van zaken?
- Hoeveel sociale woningen staan momenteel leeg?
- In hoeverre kunnen de leegstaande sociale woningen als tijdelijke woning dienen om mensen toch op weg te helpen?
Op de private huisvestingsmarkt is het ook niet gemakkelijk voor kwetsbare groepen om een kwaliteitsvolle en betaalbare woning te huren.
Hoe zal het stadsbestuur verhuurders sensibiliseren om kwetsbare groepen gelijke kansen te geven? Een bijkomende vraag: hoe staat het stadsbestuur tegenover praktijktesten?