We willen het online participatieplatform Idee Voor Geel meer gebruiken om ook projecten van speelruimte bekend te maken waar mensen online hun ideeën over kunnen geven. Hoe meer projecten erop geplaatst worden, hoe meer mensen terug zullen komen kijken en hoe interessanter het ook wordt voor een breder publiek. De uitdaging is om ook jongeren (kinderen) er naartoe te krijgen, hiervoor wordt samengewerkt met de dienst jeugd.
Er is ook het voorstel om per project een tijdslijn te installeren met aanduiding van een stand van zaken van waar het project zich bevindt, wat het interessant(er) maakt om te volgen.
De voorstellen werden al een eerste maal afgetoetst met Dominique Luyckx van de participatiecel en met de communicatiedienst. Zij zullen ondersteuning bieden vanuit hun expertise.
In de loop van de trajecten kunnen nog wijzigingen in de methodiek gebeuren indien dit nodig/beter blijkt.
De jeugddienst communiceert over de bevragingen met kinderen/jongeren via sociale media. Ook dienst communicatie zal hierover communiceren via hun kanalen waar het nodig geacht wordt. Soms moet slechts een beperkte doelgroep aangesproken worden (vb. een buurt) en hoeft het niet algemeen gecommuniceerd te worden.
Dit jaar zijn er nog een aantal (kleine en grote) projecten van speelruimte gepland waarbij we inspraak/participatie willen organiseren. We willen het CBS informeren zodat de leden op de hoogte zijn waarover en hoe burgers bevraagd zullen worden.
Projecten:
Het college van burgemeester neemt kennis van de inspraak/participatie die bij speelruimteprojecten zal georganiseerd worden: aankoop van speeltoestel(len), inrichten van publieke ontmoetingsplaatsen, Samen leren samen spelen Burgstraat. Hiervoor zullen verschillende methodieken toegepast worden.
Een belangrijke instrument dat voor de inspraak/participatie gebruikt zal worden is het participatieplatform Idee Voor Geel. Dit wordt mee uitgewerkt en ondersteund door de dienst communicatie.