Terug College van Burgemeester en Schepenen

ma 03/08/2020 - 13:00 Digitaal

Hoogdringende punten toe te laten tot de zitting

Te bespreken punten (A-punten)

Vrije Tijd

Evenementen

Toerisme

Jeugd

Cultuurdienst

Personeel & Organisatie

Personeel

Organisatieontwikkeling

Burger & Welzijn

Gelijke Kansen

  • Bewegen op verwijzing (BOV) helpt mensen die onvoldoende bewegen op weg naar een actiever en gezonder leven door terugbetaalde BOV-coaching.

    BOV is een Vlaams project dat professioneel omkaderd is door o.a. het Vlaams Instituut Gezond Leven en Domus Medica.  

    Westerlo, Herselt en Hulshout startten in 2018 met dit project. Geel, Laakdal en Meerhout wensen nu aan te sluiten. Hiervoor wordt de uitbreidingsaanvraag voorgelegd in de 6 gemeenten en wordt de aanvraag ingediend voor 17 augustus 2020. 

  • Op 20 september 2020 is er een nieuwe editie van De Langste Tafel op de Bogaard, rekening houdend met de coronamaatregelen die dan gelden. U, uw familie en vrienden zijn vriendelijk uitgenodigd!

  • De wijk Eikenstraat is door de nieuwbouw en de verhuisbewegingen een wijk waarin de bewonerssamenstelling de laatste jaren sterk veranderd is. Veel nieuwe kwetsbare bewoners moeten een manier vinden om met elkaar samen te leven. 

    De Eikenstraat heeft een sterk uiteenlopende demografie: gezinnen met kinderen en tegelijk een ouder publiek. Er is door de aanleg van de omgeving zeer weinig speelmogelijkheid voor het grote aantal kinderen.

    Er zijn signalen van overlast en er is beperkt begrip voor de diverse referentiekaders m.b.t. opvoeding van de kinderen en de socio-economische situatie van andere bewoners.

    Op basis van deze signalen heeft dienst gelijke kansen, samen met belanghebbende en betrokken partners die actief zijn in deze wijk, een projectplan uitgewerkt. 

Grondgebonden Zaken

Stadsvernieuwing

Lokale Economie

Uitvoering

Bouw en Milieu

Mobiliteit en Openbare Werken

GIS en Infocel Technische Dienst

Gebouwen en Openbaar Domein

Financiën

Financiën

  • Geel heeft op haar grondgebied 12 parochies en evenveel kerken. Per parochie is er een kerkfabriek die bestuurd wordt door een kerkraad. De kerkfabrieken zijn verplicht om een budget en meerjarenplan op te stellen en een boekhouding volgens welbepaalde regels te voeren. Het boekjaar wordt afgesloten met de opmaak van de rekening. Het zijn deze rekeningdocumenten waar de gemeenteraad gevraagd wordt om advies over te geven. De gemeente is wettelijk verplicht om de tekorten van de kerkfabrieken aan te zuiveren. Enerzijds in de vorm van een werkingstoelage op het exploitatiebudget, anderzijds via investeringssubsidies bij investeringsprojecten. In de afsprakennota tussen de kerkfabrieken, het centraal kerkbestuur en de gemeente worden de spelregels bepaald. De subsidies worden gebudgetteerd en betaald op diverse acties met budgetsleutels 6491000/1/0790 (exploitatie) en 6640000/1/0790 (investeringssubsidies). De kerkfabrieken van Sint Apollonia Stelen, Sint Hubertus Ten Aard, Sint Jozef Holven en Sint Gerebernus Punt kregen in 2019 een toelage van de stad.

  • In de afsprakennota tussen de stad, het centraal kerkbestuur en de individuele kerkraden is opgenomen dat in het begin van het jaar de helft van de exploitatietoelage (automatisch) gestort wordt. De tweede schijf van de toelage kan via een gemotiveerde aanvraag van de kerkraad, en goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen, bekomen worden.

    De penningmeesters van de kerkraden van Sint Apollonia Stelen en Sint Jozef Holven hebben dit via e-mail gedaan.

  • Gunning van het dossier "Aankoop los meubilair" met nr  2020-010.

  • Goedkeuring lijsten bestellingen, strafbaarstellingen en opbrengsten boekingsperiode 22/06/2020 t/m 26/07/2020     

Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur stad

Gewone punten (B-punten)

Personeel & Organisatie

Personeel

Burger & Welzijn

Burgerzaken

Kindzorg en Onderwijsregie

  • Volgens het draaiboek opvang van schoolkinderen tijdens de corona-epidemie moet een kind dat terugkomt uit een gebied met code rood verplicht in quarantaine en kan hij/zij dus niet naar de opvang. Bij oranje gebieden wordt 14 dagen quarantaine en een test aangeraden. In dit dossier stellen we voor om kinderen die op reis waren in een gebied met code rood maar ook zij die komen uit een gebied met code oranje, niet toe te laten in het vakantie-aanbod van Bengelbende, sport- en cultuurkampen en Speelfabriek.

Grondgebonden Zaken

Bouw en Milieu

Mobiliteit en Openbare Werken

Financiën

Financiën

Algemeen Bestuur

Onderwijs