Terug College van Burgemeester en Schepenen

ma 25/03/2024 - 13:00 1.14

Hoogdringende punten toe te laten tot de zitting

Te bespreken punten (A-punten)

Vrije Tijd

Evenementen

Cultuurcentrum

Personeel & Organisatie

Organisatieontwikkeling

grondgebiedszaken

stadsontwikkeling

ondernemen

werkplaats

vergunningen

Patrimonium

openbaar domein

  • De offertes voor de opdracht “Infrastructuurwerken tijdelijke cluster parking aan de watertoren te Gasthuisstraat” werden geopend. Na nazicht blijkt de offerte van de firma Vangeel Wegenbouw bv uit Turnhout de voordeligste met een bedrag van € 116.894,62. Met dit besluit gunt het college van burgemeester en schepenen de opdracht aan deze firma.

  • Het stadsbestuur heeft van Kogeka en KFC Beekhoek de vraag ontvangen om hun parking aan te duiden als een strategische locatie met de bedoeling er een publieke laadpaal te laten plaatsen. Daarmee hopen de betrokken organisaties zich in regel te stellen met Vlaamse regelgeving rond het plaatsen van laadpalen, zonder hiervoor zelf hun (schaarse) middelen aan te moeten wenden.

    Het stadsbestuur dient zich bewust te zijn van de precedentswaarde van een mogelijke beslissing om op de vraag van de organisaties in te gaan. Alvorens in te gaan op de huidige vraag, dient het voor zichzelf een aantal principes te bepalen die zowel van toepassing zullen zijn op de voorliggende vragen als eventuele toekomstige vragen van andere organisaties.

    Het college had de beslissing eerder verdaagd in afwachting van bijkomend onderzoek naar het mogelijk te verwachten aantal vragen van organisaties. Op basis van een analyse door het GIS-team zijn 12 parkings in beeld gebracht waarvan de eigenaar mogelijk een aanvraag tot aanduiding van strategische locatie zou kunnen vragen.

    • 3 daarvan waren al eerder in beeld gekomen (en vormden de aanleiding voor dit principebesluit)
    • 1 locatie (KFCV Alberta) is vergelijkbaar met KFC Beekhoek. Hier is het mogelijk te verwachten dat de club de aanvraag tot aanduiding als strategische locatie zal vragen.
    • 1 locatie (parking GO thv Zeggelooppad)  is interessant om vanuit het laadpalenplan sturing te geven aan een recent ontvangen paal-volgt-wagen-aanvraag. (lees: een voorstel tot plaatsing van een laadpaal in langsparkeren zou - mits akkoord van GO - gestuurd kunnen worden richting en laadpaal op een parkeerterrein).
    • van 6 tot 7 locaties wordt ingeschat dat de kans zeer laag is dat de eigenaar zal overgaan tot het aanvragen van de aanduiding als strategische locatie

    De details van de GIS-analyse zijn terug te vinden in de bijlagen.

  • Stad Geel voert een beleid waarin de openbare ruimte zo efficiënt, veilig en duurzaam mogelijk wordt ingevuld. Daarom kan de stad beslissen verharding weg te nemen om uiteenlopende redenen. Dienst openbaar domein stelt voor om de parkeerplaats t.h.v. Kollegestraat 9 op te heffen om de veiligheid van het verkeer in de Kollegestraat te verhogen.

  • Van september 2023 tot juni 2024 loopt het project Jonge Wegweters in Geel. Het doel van dit project is om jongeren hun kijk te laten geven op het mobiliteitsbeleid van stad Geel en om hen mee te laten denken over mogelijke oplossingen voor probleemsituaties. Op basis van dit participatietraject, ondersteund door de diensten jeugd, mobiliteit en onderwijs, werd een rapport opgemaakt met aanbevelingen van de jongeren. Hierin staat ook een aantal quick wins die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

  • Voor de geplande weg- en rioleringswerken Winkelom - Hondstraat werd in samenspraak met Aquafin het project 'GEL3044 Winkelom - Hondstraat' opgestart. Op 21/02/2024 vond een overleg plaats betreffende de heraanleg van de bovenbouw. De conceptnota en het verslag van het overleg worden ter goedkeuring voorgelegd.

Veiligheid

Gas

Financiën

Financiën

Algemeen Bestuur

Onderwijs

Algemeen Bestuur stad

Burger & Welzijn

Sociale zorg

Gewone punten (B-punten)

Vrije Tijd

Sport

Burger & Welzijn

Gelijke Kansen

Burgerzaken

grondgebiedszaken

stadsontwikkeling

ondernemen

  • De afgelopen zeven projectjaren (EFRO-VLAIO oproep I en II, VLAIO oproep I, II en III) werkten Stad Geel, Thomas More Kempen, KU Leuven Campus Geel en jeugdhuis De Vonk aan een sterk partnerschap om jongeren met ondernemerschapsambities een duwtje in de rug te geven. Die inspanningen lonen: steeds meer jongeren komen bij Startup 2440 aankloppen voor coaching en advies, of nemen deel aan de Startup 2440 activiteiten.

    Voor werkjaar 2024-2025 (1 oktober 2024 t.e.m. 30 september 2025) dienen we nu (eind maart 2024) bij VLAIO als projectconsortium een nieuw projectvoorstel in ter bestendiging van ons stedelijk ecosysteem voor jong ondernemerschap. Het college van burgemeester en schepenen keurt het projectvoorstel en de bijbehorende begroting goed.

vergunningen

Contactcenter GGZ & GIS

openbaar domein

Algemeen Bestuur

Onderwijs


Publicaties

Besluitenlijst