Terug College van Burgemeester en Schepenen

ma 12/02/2024 - 13:00 1.14

Te bespreken punten (A-punten)

Vrije Tijd

Evenementen

Toerisme

Personeel & Organisatie

Organisatieontwikkeling

grondgebiedszaken

stadsontwikkeling

ondernemen

werkplaats

vergunningen

Contactcenter GGZ & GIS

Patrimonium

openbaar domein

  • De Kabienstraat maakt onderdeel uit van het project 'Baantveld lot 2' dat de aanleg van riolering en een nieuwe bovenaanleg beoogt in Baantveld (deel), Dokter Peetersstraat (deel), Drijhoek, Eikenstraat, Tulpenstraat, Elsum (deel), Meidoornstraat (deel), Azaleastraat (deel) en Kabienstraat. Op 11 april 2023 koos het college ervoor om het bestaande fietsstraatstatuut van de Kabienstraat te bevestigen en te voorzien in een hiermee overeenstemmende heraanleg.

    Op 15 mei werd de Kabienstraat op voordracht van een groot deel van de bewoners geselecteerd als tuinstraat. Uit een huis-aan-huis-enquête, georganiseerd door de bewoners zelf, blijkt dat het draagvlak groot is voor permanente onthardings- en vergroeningsinitiatieven in de straat. 

    Een heraanleg uitgaande van een woonerfstatuut zou hierbij beter aansluiten dan een uitgaande van een fietsstraatstatuut en zou de inspanningen geleverd in het kader van de tuinstraat beter kunnen laten renderen. Verkeerskundig zou een woonerfstatuut ook een veiligere en aangenamere eindsituatie opleveren.

    Het is nog mogelijk om in deze zin bij te sturen.

    Het college beslist daarom het studiebureau opdracht te geven het dossier verder uit te werken uitgaande van een woonerfstatuut voor de Kabienstraat.

  • Sinds begin september staan er 125 Blue-bike-fietsen op 12 strategische locaties in Geel opgesteld volgens het back-to-many-systeem. Om deze fietsen meer zichtbaarheid te geven in het straatbeeld en om bijkomende mobiliteitsoplossingen te bieden aan de werknemers van stad Geel, is overeengekomen met Blue-Mobility NV dat de werknemers van stad Geel binnen de diensturen gratis gebruik mogen maken van deze fietsen tot eind 2024, zonder dat hiervoor kosten worden aangerekend aan stad Geel.

  • Op 2 maart 2023 werd rondgang gehouden in kader van voorlopige oplevering Velleke. De opmerkingen zijn intussen voldaan en administratief werden de nodige documenten bezorgd. In dit dossier keurt het college van burgemeester en schepenen de voorlopige oplevering goed. 

  • Dit besluit betreft de opdracht “Project Vidse - Leefgoed - Aanleg publieke ruimte en groen, wegen-, riolerings- en omgevingswerken”. Leefgoed is bouwheer. Studieburo Francis Broos is de ontwerper. Alle offertes zijn geopend en beoordeeld. Hieruit blijkt dat aannemer APK Wegenbouw nv uit Geel de beste offerte heeft ingediend. Het college van burgemeester en schepenen bevestigt dit. Bovendien geeft het college toelating aan Leefgoed om een contract met aannemer APK Wegenbouw nv uit Geel te sluiten voor het deel van de werken dat de stad Geel moet betalen. De totale kost van de werken bedraagt € 1.324.131,79 exclusief btw, waarvan de stad Geel € 245.110,27 exclusief btw moet betalen. De rest van de kosten wordt gedragen door Leefgoed en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

Financiën

Financiën

Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur stad

Gewone punten (B-punten)

Personeel & Organisatie

Personeel

Burger & Welzijn

Burgerzaken

grondgebiedszaken

vergunningen

openbaar domein

Algemeen Bestuur

Onderwijs


Publicaties

Besluitenlijst