Terug College van Burgemeester en Schepenen

ma 19/09/2022 - 13:00 Bureau AD

Hoogdringende punten toe te laten tot de zitting

Te bespreken punten (A-punten)

Vrije Tijd

Evenementen

Cultuurdienst

  • Reggae Geel is in 1978 en geëvolueerd tot een tweedaags festival met 5 verschillende podia waar het kruim uit de reggae, ska, dub, dancehall en alle aanverwante genres komt optreden. 

    Reggae Geel is steeds consequent geweest in zijn programmatie en heeft steeds alle facetten van wat er op het vlak van cultuur leeft in Jamaica naar Geel willen brengen. Naast muziek brengt Reggae Geel ook steeds enkele beeldende en visuele kunstenaars naar het festival die ter plaatse hun kunstwerk maken of etaleren.

    Daarnaast heeft het festival de laatste jaren een succesvol afvalbeleid ingevoerd. Het afval wordt overal gesorteerd en bij het inleveren van plastic bekers ontvangen festivalgangers Reggae Geel- gadgets. De kringwinkel Zuiderkempen verzamelt petflessen in op het festival terrein.

    Het gebruik maken van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd ,Reggae Geel  zet gratis pendelbussen in vanaf station Geel naar de festivalsite en terug.  Fietsers krijgen vanuit de organisatie  een waardebon van de Wereldwinkel Geel.

    Reggae Geel staat er op om zoveel mogelijk met verenigingen van Geel en omstreken te werken. Deze verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding zodat ook zij hun jaarwerking kunnen optimaliseren.

    Naast deze ondersteuning van de verenigingen heeft Reggae Geel ook een sociaal fonds waarbij verenigingen een toelage kunnen vragen om bepaalde projecten te realiseren.

    Het festival gaat steeds door op het eerste weekend van augustus op de terreinen gelegen tussen de Malosewaver en de Zandstraat in Geel.

Personeel & Organisatie

Organisatieontwikkeling

Financiën

Financiën

Grondgebiedszaken

Gebouwen en openbaar domein

Vergunningen

Openbaar domein

  • De volgende zones moesten aangevuld worden met teelaarde:

    • Lage beplanting
    • struiken
    • graszones

    Gezien deze post aanvankelijk niet was voorzien in de meetstaat wordt hiervoor een verrekening opgemaakt. 

    Deze bijkomende werken bevinden zich in deel 3, 4 en 5:

    Het college van burgemeester en schepenen verleent goedkeuring aan verrekening 7 – ‘aanvulling van zone 3,4,5 met teelaarde’ voor een bedrag in meer van € 32.546,33 exclusief btw of € 42.199,63 inclusief niet-recupereerbare btw.

    Het college van burgemeester en schepenen staat een termijnverlening van 15 werkdagen toe.

  • In verkaveling 'Laar-Laarsveld-Lemersveld' (Joanna Coxstraat - Emilia Biddeloostraat) wordt een gemeenschappelijk warmtenet aangelegd door de private ontwikkelaar Matexi Projects NV.   De bron hiervoor is reeds aangeboord op private eigendom.  Het verdeelnet zal deze maand (september) aangelegd worden door de ontwikkelaar op (toekomstig) openbaar domein, voornamelijk in de sleuf van de andere nutsleidingen.

    Gezien het hier gaat om een private leiding die aangelegd wordt in openbaar domein, moeten hiervoor de nodige afspraken, regels en richtlijnen vastgelegd worden via een ondergrondse erfdienstbaarheid ten voordele van Matexi Projects NV.  Momenteel voorziet de hogere overheid hiervoor nog geen wettelijk kader en dient de stad deze regels zelf bepalen. Deze moeten uiteindelijk opgenomen en vastgelegd worden in het dossier van overdracht van de (openbare delen van de) private verkaveling naar openbaar domein. 

Werkplaats

ondernemen

Gewone punten (B-punten)

Personeel & Organisatie

Organisatieontwikkeling

Burger & Welzijn

Burgerzaken

Grondgebiedszaken

Vergunningen

Openbaar domein


Publicaties

Besluitenlijst