Terug Gemeenteraad

ma 10/03/2025 - 19:30 Ooievaarsnest

Openbare zitting

Grondgebiedszaken

Ondernemen

Contactcenter GGZ & GIS

  • De gemeenteraad stelde in haar zitting van 5 juni 2023 het onafgebroken dertigjarig publiek gebruik van de wegverbinding tussen Ganzenstraat 142/144 (buurtweg 53) en Papenhoeven 10 vast, in toepassing van artikel 13 van het decreet houdende de gemeentewegen (= gemeentewegendecreet). De gemeenteraad besliste om dit wegdeel op te nemen als gemeenteweg.

    Het college van burgemeester en schepenen werd belast met de opmaak van een gemeentelijk rooilijnplan voor deze gemeenteweg, in overeenstemming met het gemeentewegendecreet.

    De gemeenteraad stelde in haar zitting van 30 september 2024 het ontwerp-rooilijnplan Papenhoeven 10 - Ganzenstraat 142 voorlopig vast.

    De gemeenteraad neemt met dit besluit kennis van de resultaten van het openbaar onderzoek.

    De gemeenteraad stelt met dit besluit het rooilijnplan Papenhoeven 10 - Ganzenstraat 142 definitief vast.

  • Dit besluit keurt het zwerfkattenplan met de daarbij horende samenwerkingsovereenkomst in het kader van het bestaande zwerfkattenproject goed. 

    Dit besluit keurt de overname van de samenwerkingsovereenkomst met de Snorhaar vzw door VZW Missie Miauw goed.

Openbaar domein

  • Door de invoering van de bouwcode van stad Geel zijn er tegenstrijdigheden ontstaan in de politiecodex. Artikel 194 en 195 worden aangepast. 

  • In juni 2024 werd in samenspraak met Kasterlee beslist om een snelheidsregime van 50 km/u in te voeren vanaf Roerdompstraat tot grens Kasterlee om zo een veiligere fietsroute te creëeren.

    Recent werd in Kasterlee beslist om in de Arkstraat vanaf Papendijk tot grens met Geel een snelheidsbeperking van 30km/u in te voeren owv de hoogteverschillen thv de bruggen over de Nete. Ook voor de Ark van Noë is het wenselijk om de snelheid te verlagen. Omdat het een beetje ongelukkig zou zijn om de borden pas op de brug te plaatsen, vroeg Kasterlee of de borden in Zeggendijk net voor de S-bocht mogen geplaatst worden.

  • De gemeenteraad van 29 september 2022 stelde in haar zitting het onafgebroken dertigjarig publiek gebruik vast van de grondstrook die loopt van Smallerijt (t.h.v. huisnr. 7 en 9) naar de Grote Nete vast. De gemeenteraad stelde in dezelfde zitting het voortduren dertigjarig bezit vast van deze wegverbinding.  

    Het college van burgemeester en schepenen werd belast met de opmaak van een gemeentelijk rooilijnplan voor deze gemeenteweg, in overeenstemming met het gemeentewegendecreet.

    De gemeenteraad stelt met dit besluit het ontwerp-rooilijnplan Smallerijt (t.h.v. huisnr. 7 en 9) - Grote Nete voorlopig vast.

  • De gemeenteraad van 29 september 2022 stelde in haar zitting het onafgebroken dertigjarig publiek gebruik vast van de grondstrook die loopt van Zammelseweg (t.h.v. nrs . 221 en 225) naar Grotesteenweg (t.h.v nr. 138) vast. De gemeenteraad stelde in dezelfde zitting het voortduren dertigjarig bezit vast van deze wegverbinding.  

    Het college van burgemeester en schepenen werd belast met de opmaak van een gemeentelijk rooilijnplan voor deze gemeenteweg, in overeenstemming met het gemeentewegendecreet.

    De gemeenteraad stelt met dit besluit het ontwerp-rooilijnplan Zammelseweg (t.h.v. nrs . 221 en 225) - Grotesteenweg (t.h.v nr. 138) voorlopig vast.

  • De verkavelingen in dit bestek maken deel uit van het pakket aan verkavelingen waarvan het groenonderhoud, in samenspraak met de dienst uitvoering, door een externe groenaannemer dient te gebeuren.

    De dienst Openbaar Domein - team groen/blauw heeft in samenwerking met het centraal aankoopteam en externen de bestektekst inclusief bijlagen opgesteld en vraagt de gemeenteraad om het bestek goed te keuren.

Financiën

Financiën

  • Met het nieuwe recyclagepark in het vooruitzicht, is het wenselijk om de wijze van innen aan te passen en een overgangsperiode te creëren om de huidige manier van betaling uit te faseren. Daarnaast zorgt de uitfasering voor een interne administratieve vereenvoudiging.

  • AGB sport, stad Geel dienst jeugd en buitenschoolse kinderopvang bieden allerlei soorten opvanginitiatieven aan zoals sportkampen, speelpleinwerking, voor- en naschoolse kinderopvang. Momenteel werkt de buitenschoolse kinderopvang met een ander softwarepakket dan AGB sport en de dienst jeugd voor deze gelijkaardige inschrijvingen op diverse opvanginitiatieven. De looptijd van de overheidsopdracht voor de software van buitenschoolse kinderopvang is verstreken. Om het voor de burger makkelijker te maken zich in te schrijven voor de verschillende opvanginitiatieven georganiseerd door lokaal bestuur Geel en in het kader van het nieuwe BOA-decreet, is het beter dat alle opvangmogelijkheden aangeboden door lokaal bestuur Geel samengevoegd worden in 1 softwarepakket. Op die manier heeft de burger alle mogelijke opvanginitiatieven beschikbaar op 1 plaats.

    Hieraan gekoppeld willen we ook een softwaresysteem aankopen die het mogelijk maakt voor studenten om een studeerplaats te reserveren aangeboden door lokaal bestuur Geel of een andere entiteit. De reden dat we beide softwaresystemen samen in 1 overheidsopdracht hebben gegoten is omdat we misschien bij dezelfde leverancier beide softwarepakketten kunnen aankopen. Op die manier creëren we schaalvoordeel.

Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur stad

Initiatiefrechten

Besloten zitting

Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur stad


Publicaties

Agenda
Bijkomende agenda
Besluitenlijst
Notulen