Terug College van Burgemeester en Schepenen

ma 20/03/2023 - 13:00 1.14

Hoogdringende punten toe te laten tot de zitting

  • De Diestseweg moet op korte termijn worden heraangelegd. De rioleringen en de voetpaden zijn in slechte staat.  Een volledige herinrichting geeft aan het stadsbestuur de kans om de huidige inrichting als gewestweg te gaan hervormen en downgraden naar een lokale weg waarbij deze ingericht zal worden als fietsstraat. 

    De verstrengde buffer- en infiltratienormen hebben een grote weerslag op de principes die gehanteerd kunnen worden om te komen tot een aangepaste inrichting. 

    De waterloopbeheerder vraagt bijkomende en verregaande inspanningen van stad Geel binnen het projectgebied.  Evenals het neerschrijven van bijkomende engagementen buiten het projectgebied om voorliggend dossier van de Diestseweg goed te keuren tijdens het geplande plenaire overleg met de VMM.  Het uitblijven van de bijkomende geschreven engagementen zal leiden tot afkeuring van het voorliggende project. ( zie mail van Aquafin in bijlage)

    Om te komen tot een manier van aanpak hebben de teams van openbaar domein een concept plan voor het ontwerp gemaakt met hierin een schematisch vertaling van een plan van aanpak binnen het projectgebied.

  • Tweede adviesronde in het kader van de aanpassing van de projectinhoudsversie van het omgevingsvergunningsdossier van een klasse I inrichting, gelegen langs Leukaard 2.

  • De verbindingen Zwaarvoerdersspoor-Larumseweg, Zwaarvoerdersspoor-Poiel en Zwaarvoerdersspoor- Velveken worden door vele fietsers goed gebruikt.

    In functie van scholen en woon-werkverkeer zijn deze verbindingen zeer interessant.    Momenteel is hier geen openbare verlichting aanwezig.

    Fluvius heeft ons 3 offertes bezorgd voor het uitbreiden van de openbare verlichting langs elke verbinding.  Het totaal van deze 3 offertes bedraagt €92.058 incl. 21% btw verlegd.

  • Voor de vervoerregio Kempen werd op basis van de goedgekeurde synthesenota een voorlopig regionaal mobiliteitsplan en actieplan opgemaakt. Op de vervoerregioraad van 31 maart dient dit voorlopig regionaal mobiliteitsplan voorlopig vastgesteld te worden. Daarna wordt hiervoor een openbaar onderzoek opgestart.

  • A-punt: stad Geel neemt deel aan het project Klimaatmakers, een participatief project voor burgers die zelf willen bijdragen om de klimaatdoelstellingen te halen. 

    Geel neemt niet deel aan het digitale platform dat IOK ter ondersteuning van de deelnemende burgers aanbiedt, maar gebruikt hiervoor het platform “idee voor Geel”.

    Geel neemt wel deel aan Klimaatmakers wat betreft het inhoudelijk en participatief gedeelte.


  • A-punt: Geel neemt deel aan het project Tuinstraten van IOK, een burgerparticipatietraject begeleid door studiebureau Commons Lab en IOK. 

    Het project beoogt quik-wins voorde realisatie van de doelstellingen van het LEKP d.m.v. kleinschalige vergroening van straten

Te bespreken punten (A-punten)

Vrije Tijd

Toerisme

  • Op 8 - 9 - 10 december en 15 - 16 - 17 december 2023 wordt Geel Wintert! georganiseerd op het marktplein van Geel. Hiervoor dienen 31 chalets gehuurd te worden voor de verschillende standhouders. Dienst toerisme en stadsanimatie heeft hiervoor offertes opgevraagd bij verschillende leveranciers.

Cultuurdienst

Burger & Welzijn

Gelijke Kansen

grondgebiedszaken

ondernemen

  • De jaarmarkt, editie 2023, zal doorgaan op 1 april 2023. 

  • Op 1 april 2022 werd de door Stad Geel ingediende projectaanvraag ‘Regionaal plugable incentiveringsplatform voor de ondersteuning van de lokale economie en het beleid in ruimere zin via positieve incentiveringsacties’ in het kader van de oproep City of Things 2021 goedgekeurd door VLAIO. Op 1 september 2022 ging het project effectief van start.

    Ondertussen zijn er brainstorms met diverse stakeholders geweest en kwamen er enkele conclusies naar voren wat betreft de scoping, mogelijke use cases en vereisten van het incentiveringsplatform. Het college van burgemeester en schepenen concludeert dat er moet ingezet worden op:

    • Het uitwerken van een 'wallet' (met interface) waarin meerdere munten kunnen opgevolgd worden. Deze wallet is een digitale portefeuille waarin diverse munten verzameld via verschillende initiatieven in één app samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan de Sodexo app waarin je je maaltijdcheques, ecocheques en consumptiecheques kan raadplegen.
      • Deze wallet kan ook een ingang zijn voor “externe munten”, cfr. Uitpas (o.a. hiervoor wordt naar VLOCA-OSLO gekeken)
      • In deze omgeving moeten bv. cadeaubonsystemen ook kunnen resulteren in een bijdrage aan de wallet
      • Via deze wallet moeten gebruikers aangezet kunnen worden om digitale munten in te zetten voor doelen met een maatschappelijke meerwaarde (voor de “uitgang” richting andere systemen, bv. uitgestelde koffie, wordt ook weer naar VLOCA-OSLO gekeken).
      • In de wallet moet het principe van verval of demurrage inzichtelijk gemaakt worden en aan beheerzijde moet dit geparametriseerd kunnen worden
    • Het uitwerken van de use case rond het kleine helpen (lees use case in deze context als een digitale uitwerking rond een incentiveringsdoelstelling)
    • Het aanpassen van de Bike2School use case, zodat deze op het incentiveringsplatform ingeplugd kan worden
    • Het eventueel uitwerken van nog een andere use case (idealiter volgens een flow gelijkaardig aan die van Bike2School en voor een dynamisch/repetitief gedrag)
  • Jaarlijkse neerlegging van het jaarplan en jaarbudget van de vzw Geel Centrum, zoals bepaald in de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Geel en vzw Geel Centrum.

  • Uitbater Dylan Doherty van café Irish Pub (Markt 93, 2440 Geel, KBO gegevens: BE0678736615, Strand BVBA, Markt 93, 2440 Geel) vraagt terrasvergunning zone C aan.

  • Uitbater Jan Barone van brasserie Volt (Markt 76, 2440 Geel, KBO gegevens: BE0671811211, Volt bvba, Markt 76, 2440 Geel) vraagt terrasvergunning zone C aan.

  • Uitbater Tom Haesevoets van Brasserie Forum en El Mundo (Markt 92, 2440 Geel, KBO gegevens: BE0637980084, Optemia BV, Markt 91, 2440 Geel) vraagt terrasvergunning zone C aan.

werkplaats

vergunningen

openbaar domein

Contactcenter GGZ & GIS

Patrimonium

Financiën

Financiën

Algemeen Bestuur

Onderwijs

Algemeen Bestuur stad

Gewone punten (B-punten)

Burger & Welzijn

Sociale Dienst

Burgerzaken

grondgebiedszaken

vergunningen

openbaar domein

Algemeen Bestuur

Onderwijs


Publicaties

Besluitenlijst